Foto: 2010
Velmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro verzia na involtini aj s Marsala vinom ale Zobraziť celý popisVelmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro verzia na involtini aj s Marsala vinom ale je to aspon pre mna az moc zdlhava priprava , len tak na specialne prilezitosti. Takze rolovane telacie stehno so sparglou, mozzarellou , pekorinom , mortadelou a pistaciovymi orieskami .
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
zvazok |
|
150 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
15 |
|
250 ml |
|
150ml |
|
1 lyzicka |
|
|
|
|
|
|
|
3 lyzice |
|
2 struciky |
|
1 |
|
1 lyzica |
|
1 lyzica |
|
Postup
-
1
Telacie stehno nakrajame na tenko a dalej vyklepeme na tenucko . Medzi tym som si dal rychlo predvarit v slanej vode sprarglu len par minut a hned do studenej vody aby sa nevarila dalej. Na pripravene osolene okorenene maso som polozil platok mortadeli s olivami nastruhanu alebo nakrajanu mozzarrelu a posypal nastruhanym pekorinom a este podrvenymi piniovymi orieskami a posledne som pridal predvarenu sparglu .
-
2
Maso s plnkou som zroloval a previazal tenkym spagatom aby sa nam to cele nerozpadlo pri peceni a pomucil so vsetkych stran Na vacsiu hlboku panvicu som dal rozohriat olivovy olej pridal cibulu , cesnak a poopekal pootacal rolky so vsetkych stran pokial sa maso nezatiahlo.
-
3
Do panvice som pridal paradajkovu stavu, cherry paradajky ,Marsala vino, talianske bylinky a vodu podla potreby a ochutil podla poterby.Ked sa vsetko zacalo varit prelozil som to zakryte do rozohriatej truby. Piekol cca 30 minut ( zalezi od rury ) do makka a pravidelne podlieval. Vybral z rury rolky prelozil na tanier, do stavy pridal cerstvy petrzlen a trochu masla a rychlo prehrial a zjemnil , keby to bolo v drahej restauracii tak by stavu rozmixovali a precedili aj tak to bolo vyborne s kuskami v anglictine sa povie "rustic " daco ako sedliacke tradicne.
- 4
Tradicne sa involtini so serviruju so zemiakovym pyre alebo polentou ja som isiel na vyprazanu polentu. PS: Bolo to super ale len na specialne prilezitosti ...pracne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
PS: Inac tak ako sampanske a Tokajske aj Feta syr maju registrovane meno tak aj Marsala je uz len originalna. Ta co som pred tym kupoval mala na flaske cedulku :(do nedavna som bola Marsala teraz som Crema ).