Teľacie Involtini so špargľou

2010 - bez fotky2010, 10. septembra 2010
Teľacie Involtini so špargľou
Foto: 2010

Velmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro verzia na involtini aj s Marsala vinom ale Zobraziť celý popisVelmi daco podobne nam servirovali na Sicilii ,velmi nam to chutilo tu je moja skoro verzia na involtini aj s Marsala vinom ale je to aspon pre mna az moc zdlhava priprava , len tak na specialne prilezitosti. Takze rolovane telacie stehno so sparglou, mozzarellou , pekorinom , mortadelou a pistaciovymi orieskami .

40 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
zvazok
150 g
50 g
100 g
50 g
15
250 ml
150ml
1 lyzicka
3 lyzice
2 struciky
1
1 lyzica
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Telacie stehno nakrajame na tenko a dalej vyklepeme na tenucko . Medzi tym som si dal rychlo predvarit v slanej vode sprarglu len par minut a hned do studenej vody aby sa nevarila dalej. Na pripravene osolene okorenene maso som polozil platok mortadeli s olivami nastruhanu alebo nakrajanu mozzarrelu a posypal nastruhanym pekorinom a este podrvenymi piniovymi orieskami a posledne som pridal predvarenu sparglu .

    Teľacie Involtini so špargľou  - obrázok 1
  2. 2

    Maso s plnkou som zroloval a previazal tenkym spagatom aby sa nam to cele nerozpadlo pri peceni a pomucil so vsetkych stran Na vacsiu hlboku panvicu som dal rozohriat olivovy olej pridal cibulu , cesnak a poopekal pootacal rolky so vsetkych stran pokial sa maso nezatiahlo.

    Teľacie Involtini so špargľou  - obrázok 2
  3. 3

    Do panvice som pridal paradajkovu stavu, cherry paradajky ,Marsala vino, talianske bylinky a vodu podla potreby a ochutil podla poterby.Ked sa vsetko zacalo varit prelozil som to zakryte do rozohriatej truby. Piekol cca 30 minut ( zalezi od rury ) do makka a pravidelne podlieval. Vybral z rury rolky prelozil na tanier, do stavy pridal cerstvy petrzlen a trochu masla a rychlo prehrial a zjemnil , keby to bolo v drahej restauracii tak by stavu rozmixovali a precedili aj tak to bolo vyborne s kuskami v anglictine sa povie "rustic " daco ako sedliacke tradicne.

  4. 4

    Tradicne sa involtini so serviruju so zemiakovym pyre alebo polentou ja som isiel na vyprazanu polentu. PS: Bolo to super ale len na specialne prilezitosti ...pracne.

Diskusia k receptu

jody
Velmi pekne, inspirativne.
jarco
Nemám slov, lepšie jedlo si už ani neviem predstaviť (okrem iného zbožňujem polentu...). Dávam si záväzok: niekedy v najbližšom desaťročí si to urobím (fakt je to dosť náročné).
2010
jarco, dik ale az ked to clovek pripravuje takyto tradicny taliansky recept si uvedomi ake su casovo narocne.
PS: Inac tak ako sampanske a Tokajske aj Feta syr maju registrovane meno tak aj Marsala je uz len originalna. Ta co som pred tym kupoval mala na flaske cedulku :(do nedavna som bola Marsala teraz som Crema ).



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia