Hovädzí šalát s pečenou cviklou

gman - fotkagman, 25. novembra 2011
Hovädzí šalát s pečenou cviklou
Foto: gman

toto jedlo som tak nejako dal dohromady, ked som bol u mojej sestry na thanksgiving

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500g
4 ks




Postup

  1. 1

    nakolko mame styri male cvikle, odtrhneme si styri kusy alobalu. na spodok nalejeme trochu olivoveho oleja, cviklu posolime, pokorenime a dame piect na 180stupnov, 40min

  2. 2

    potom si sprudka nasucho opecieme steak, v zavislosti od hrubky tak 1-3min maximalne z kazdej strany, vlozime do rury k cvikle a pecieme 30min max a nechame 10min odpocivat na teplom mieste

  3. 3

    medzitym si pripravime vingrette. 1diel citronovej stavy, 4diely olivoveho oleja, trosku horcie, sol, cierne korenie. vsekto zmiesame

  4. 4

    ked si stek odpocnienie, nakrajame ho na tenke platky, poukladame na salat, pokvapame vinegrette, posypeme parezanom (najlepsie na hobliny), oblozime cviklou a podavame.

  5. 5

    DOBRU CHUT

Diskusia k receptu

45678
Vyzerá to výborne a chutne-šikovný kuchár :-)
julica
mňam, kde je cvikla, to nemoze byt zle :)
agora
vyzerá to super, a to navrchu nie sú kapary ?
hubata
Nie je tam priveľa mäsa na 4 cvikle? ...... hehe!
Ale môže to byť dobré, aj keď cviklu som ešte nepiekla a myslím si že 4 ks by boli pre mňa pre samu - málo.
gman
@hubata ak mas cviklu rada, tak treba napiect aj za dva plechy :)
gman
@jamarlen. neviem, toto pocujem prvykrat a so salatmi, hoci aj nemasovymi nemam najmensi problem :)
alexdidi
Môj včerajší obed bol takmer rovnaký,len s tým rozdielom,že z toho nebol šalát,ale steak(do rúry ho však dávam len na 8minút/160stC) a cviklu pečiem aj so strúčikom cesnaku v šupke a vetvičkou rozmarínu.Bol to výborný obed a nabudúce si urobím šalát podľa teba.Zároveň som si pripravila cviklu do marinády na carpaccio,už sa na ňu teším tiež.
gman
@alexdidi pol hodku tam bol preto, ze som nejedol sam, tak som ho chcel mat medium done :) lebo nie kazdy ma rad take steaky ako ja. dakujem za tip s cesnakom a este je dobre dat k cvikle balsamico :)
gman
@jamarlen priznam sa, ze momentalne som na navsteve u sestry v statoch, takze tako otazka je trosku mimo, lebo ked som videl ake maso tu maju na pulte, tak mi najskor padla brada a hned potom som padol na zadok.... ale dobry steak sa da spravit aj z rostenky, ktora sa da kupit napr v kauflande. len jej treba dat trosku viac casu, nakolko je tuhsia ako svieckova. ale tak isto aj stehno je vyborne
alexdidi
Ja zase radšej kupujem mäso(hlavne hovädzie a na steaky) v malých mesiarničkách,kde si môžem prípadne i objednať.
jamarlen
@gman , tušil som v tom dajakú zradu, to stejkové mäsko mi nešlo do hlavy:)), ďakujem však za odpoveď, aj tebe @alexidi :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia