Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/

misqs17 - fotkamisqs17, 15. mája 2012
Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/
Foto: misqs17

Zasa jeden z anglickych receptikov :)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
150 g plátok
2 ks stredne veľký
500 ml
150 g mrazený
50 g strúhaný




Postup

  1. 1

    Potrebujeme panvicu,ktora moze ist nasledne aj do truby. Ruru sa dame predhriat na 200C. Slaninku si nakrajame na mensie kusky, a posmazime na oleji 2-3 minutky

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pridame nakrajany porik a smazime do zmaknutia 4-5 minut

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Pridame ryzu a podusime 1-2 minutky

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    zalejeme kuracim vyvarom a vlozime do truby na cca. 20 minut, obcasne premiesame.

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    po 20 minut primiesame hrasok, premiesame a vlozime este do truby na 5 minut

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    ked je rizotko hotove, pokvapkame citronovou stavou a posypeme syrom...

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    a takto lahodne to vyzera na zaver :)

    Slaninkovo - pórové rizoto /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
to ale vyzerá krásne.-) určite aj chutné veľmi...ľúbime rizoto na všetky spôsoby....)
evanaaa
Zajtra idem robiť mäsovo-zeleninové rizoto, ale na slovenskú klasiku, takže ryža asi nebude taká " mazľavá ", ale bude napitá šťavou z mäsa.Tá tvoja vyzerý byť dobrá, páči sa mi v trúbe robená, len ja by som ju musela prikryť, aby sa mi nevysušila ( a nevyparila zo šťavy). Moja mama robievala ryžu tiež v rúre, aj ja niekedy, takže by som to mohla skúsiť.
misqs17
ja som nezakryla a nevysula sa...ale bola to ryza na rizoto...tak neviem, neskusala som s normalnou...
misqs17
a este som pozabudla, syrik moze byt aky mate radi :)
jarunka
Ake krasne, vesele rizoto. Musi byt aj dobre. Zajtra mozno urobim.
zenfira
Prave som ho dokoncila, dobry receptik, paci sa mi, ze sa to robi v rure a netreba pri tom stat a miesat ;-)) Ja tiez davam vzdy biele vinko, teraz som vyskusala pre zmenu podla Teba s citronom. Mnam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia