Prosím vás, skúsené Varecháčky a Varecháči, poradíte mi, resp.ozrejmíte, kde som urobila chybu?
Išla som robiť knedľu. Vymiesila som ju podľa receptu, s ktorým sa mi doteraz vždy podarila. Upresním, že som použila čerstvé droždie, polohrubú múku. Cesto krásne vykyslo-asi 40min. Z 2/3som spravila knedle, zo zvyšku cesta buchty. S cestom sa pracovalo dobre, tešila som sa, aké je fantastické, že to budú knedle jedna báseň. Ale bola to skôr paródia. Parím ich, keďže mám malý hrniec aj knedle sú menšie, 20minút na paráku, prikryté iným hrncom. Zdalo sa mi, že nenarástli tak, ako obvykle, ale keď som z prvej po ochladnutí odkrojila, bola som totálne sklamaná. Knedľa bola akoby mokrá, či aká.. Ani to neviem definovať, proste v ústach som mala akoby mazľavé, nepríjemné cesto....Buchty, keď som ich chcela obaliť spľasli, tiež boli také nijaké akoby mazľavé, no hrôza! Parila som ich 10min. Toto sa mi teda ešte nestalo!.
Netuším, čo bolo zle, ale tak skoro ich asi robiť nebudem. Viete, v čom je chyba? Skúste mi,prosím, poradiť.
Ďakujem.
Lebo keď ti dobre vykyslo, iné ma nenapadá
varecha.pravda.sk/recepty/parene-buchty-fotorecept/7312-r...
varecha.pravda.sk/diskusie/v-com-je-chyba-ked-sa-parene-c...
Mohlo to byť múkou a tiež , že ti slabo vrela voda a bolo jej veľa. Mne sa to stalo minule, keď som robila knedle na elektrickom sporáku a nie na plynovom, na ktorom som zvyknutá , že si to zregulujem raz-dva. Na elektrickom to trvá dlhšie, ale už viem ,že knedle na ňom parím na 4-ke stupni. Odvtedy mám pokoj a nádherné ľahúčke knedle.