Zdravá výživa

Nedalo mi...Toľko je tu spomínaná Delená strava, u mňa niekoľko rokov užívaná, vyskúšaná a konzultovaná a dosť kíl dole...

bejgi - fotkabejgi, 25. januára 2012

Na začiatok aspoň,
Zakázané potraviny

Podľa delenej stravy je potrebné sa vyhýbať týmto potravinám :
bravčové mäso
výrobky z bielej múky
biela ryža
suché strukoviny
arašidy
hotové majonézy a hotové výrobky/konzervy
čierny čaj, káva, kakao, čokoláda, alkohol
Obmedziť, by sa mal príjem soli a taktiež by vaše strava nemala pozostávať výhradne či z väčšej časti mäsa.

Tak len toľko na začiatok, ak by ste mali naozaj vážny záujem o vhodne kombinovanú stravu pre svoj organizmus, tak si to vážne treba preštudovať odborníkmi a nie sa tu hrať, že delená strava....najprv ryža a po 10 min, mäso :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

zuzliak
ja delenu stravu vobec nepoznam, takze ju delim na Zjem teraz hned a Zjem dnes ale neskor :) tak moze byt tiez "delena" nie? :)))
bejgi
áno Zuzka, ale ak chce to niekto brať vážne, tak je to drina, aj dnes aj neskôr :)
zdezda
Milá bejgi. rozdiel medzi nami je asi ten, že hoci teóriu ovládame, sme tiež sčítané, no nemáme tú vytrvalosť a aj podmienky v rodine asi ako ty, i tak sa tu , na našej vareške, podporujeme a bavíme,ja sa rada opäť niečo naučím, no neberiem toto moje rozhodnutie s oddelenou stravou až tak vážne. No som rada, že mám novú spriaznenú dušu, ktorá ma povzbudí a viem, že aj ona má z tohto nášho komunikovania radosť :-)
renulienka
...suhlasim s tebou zdezdi, bejgi ja to neberiem ako drinu,len sa snazim cosi pre seba urobit...nemam to stastie, ze mozem zjest vsetko na co mam chut, lepi sa to na mna a niekedy mam pocit, ze ako sa hovori, ,,priberiem aj z vody,,.Kedze mam problem so stitno zlazou, pomaly mi pracuje,chodim k internistke,ktora mi povedala asi toto:vy mate cholesterol dobry, cukor dobry, tlak dobry, u vas je problem geneticky,Ci mala,ci nemala pravdu ozaj neviem. Schvalila mi delenu a nezabudla pripomenut, ze ked budem mat chut na nieco napr.sladke, mam si dat nie horku, ale kludne a bez vycitiek mliecnu cokoladu,co je mensie zlo takyto prehresok, ako ked si to nedas a budes z toho nervozna a mysliet na to, ze si to nemozes dat.Samozrejme, ze nie ,,zozrat,,celu cokoladu na posedenie!!!
bejgi
@zdezda ,@renulienka , ale dievčatká, veď ja som to nemyslela akože na smrť, ja len kvôli niektorým komentárom, že držím delenú stravu a toto môžem a taaak. Tak buď sa na tom bavíme alebo, potrebujeme radu a na vareche sa snažíme o najlepšie recepty na tu danú problematiku, veď sú tu aj chorý, čo potrebujú diétu diabetici, bezlepková strava, bezlaktózová... akoby to bolo, keby si títo ľudia robili z toho iba srandu...
culik
Podla mna hlavny uspech delenej stravy tkvie v tom, ze clovek sa zacne zaujimat o to, co a ako konzumuje. Pokial dovtedy niekto fungoval stylom "hadzem do seba, co pride", delena strava bude mat unho urcite za nasledok ubytok hmotnosti a nejake to zlepsenie zdravotneho stavu. Na druhej strane, ludia, ktori s DS uspesne schudli a nasledne sa jej zasadami prestali riadit, mali vacsinou za par mesiacov zhodene kilogramy naspat. Lebo takto funguje kazda "dieta". Najspokojnejsi su asi ludia, ktori delenu stravu prijali ako dozivotny a prirodzeny spsob stravovania, nemaju problem tieto zasady dodrziavat. Poznam ich par, drzia si stabilnu vahu, prilezitostne mozno zjedia aj nieco "normalne" :), ale rychlo sa vratia k DS a funguje im to.
bejgi
@culik , veľmi správny komentár, súhlasím s tebou v každom smere :)
pacik
@culik má pravdu, ide aj o to, že človek sa začne kontrolovať, čo a koľko zje. DS mám odskúšanú a funguje a pamätám sa, že keď mi niečo išlo na chuť, mala som dosť pevnej vôle vydržať potrebný čas medzi jedlami a až potom to zjesť, na rozdiel od bežného stravovania, kedy človek siahne po niečom hneď, ako mu to príde na um. DS vnesie do stravovania režim a pevné pravidla a časom sa človek s tým zžije a stane sa to pre neho niečim normálnym.
marianne69
Dievcata,mate moj uprimny obdiv,ze to vydrzite a drzim vam palce uz ked ste sa na to dali.Mne napriklad niektore recepty z delenej stravy vylozene chutia.Ale ja na to nemam volu ju drzat ako zivotny styl.Drzala som ju pred 20 rokmi po porode a 10 kg islo skutocne dole,dostala som sa do idealneho BMI.Ale prestala som a 6 kg islo okamzite hore.A to som sa stravovala celkom zdravo, len som cely cas sedela zavreta v kancli.Teraz mam BMI normalne, ale chcelo by to este ubrat.Ja rada papam tak to riesim polovicnymi porciami viac krat denne,4 hodinovymi prestavkami v jedle,kolace su uz vdakabohu fuc a hybanim sa.Pre mna plati,co doma nemam,nezjem.Len vypustenim 4-5 kuskov kolacikov denne ku kavicke som od noveho roku spustila 3 kg.Tak sa pomaly vraciam do normalu,ale na to idealne za otca nie a nie sa dostat.Tak este raz,drzim palecky.
babidka
V case ked som mala vahu naozaj primeranu veku a vyske tak som chcela este schudnut...:-) Cele leto sme s dcerou dodrziavali pravidla delenej stravy , nalievali sa vodou a ....nic sa nedialo :-) Neschudli sme -nepribrali :-) Problem bol vsak na dovolenke - manzel pribral:-) Bolo mu luto tych priloh co sme nechavali na tanieri a tak ich poctivo dojedal ...:-)

evanaaa
Ked´už píšete o dietách, tu priamo pri receptoch, napravo je malá reklama - Schudla som 15 kg za 4 týždne, len pre zaujímavosť, pozrite si to je to : www.janinblog.com, ale stačí kliknúť na článok. A sú tam aj ohlasy, komentáre k tomu a článok jednej mamičky, ktorá po pôrodoch pribrala a schudla. Ja som nikdy nedietovala, tak ma to neberie, ale vám sa to možno zíde.
vladkaku
Mám s tým výrobkom skúsenosť: Acai Berry - človeku je nevoľno, je to pomerne drahé, mne to vôbec nepomohlo a to som potrebovala "len" 5 kg. Lepšie SCHUDNEME - " NEZER TOLKO CICA" - chýba mi pani Sipeky, tá to tak prozaicky a akurátne povedala.Ale ešte môžete vyskúšať recepty pani Mačingovej. Trošku som si dala povedať - veľa piť vodu a zeleninu, ráno ovocie, mám pocit, že to je akoby delená strava. Možno aj niečo od Kořínkovej. Každý má iný metabolizmus a vie že zo vzduchu sa nepriberá!!! (len v rozprávke) Po 40-tke je to husté!!! A zase - nemáme toľko vrások ako keby sme boli chudé, nehrkoceme kosťami a ... vôbec sa nám nechce trápiť s dietami - ja mám tú bodovú: "Čo vidím, to zbodnem :-)))"
zvoncek
milá @vladkaku , a čo po 50-tke, či 60-tke, vrások menj ako tie šťastnejšie s ešte dobrým metabolizomom, ale tie kilečká naviac
zas cítia naše kolená a nožičky a srdiečku to to tiež neprospieva,
ale sme asi spokojnejšie ako tie twiggy, ako sa hovorievalo kedysi:
neni nad to si obaliť nervy, nuž čím- dobrým sústo niečoho dobrého,
každému podľa jeho gusta a možností
lucylee
@evanaaa 15 kg za 4 tyzdne? To je taka blbost ze az. Ak by sa to nahodou niekomu podarilo, jojo efekt a poskodenie organizmu ako vysite. 15 kg za 3-4 mesiace, to ano, ale nie za mesiac. Radsej na to ani neklikajte.
tykadielko
S diétami veľmi opatrne - týždenne 1 až 1,5 kg je v pohodke....ja som dosť veľký odporca všakovakých diét...treba sa naučiť častejšie a zdravšie papať,hlavne pohyb....poznám xy ľudí,ktorí sa cez deň nabehajú , ale večer prídu domov a natlačia do seba všetko možné - na tých sa veľmi ľahko nabaľuje a priberajú a čudujú sa...na jedlo si treba nájsť čas a neopakovať možno aj moju chybu....ja som v práci veľmi málo jedla,večer som bola tak unavená,že som nemala chuť,telo ma vyradilo samé - dalo mi veľký faul na celý život,behom týždňa 10 kg dole a kóma....skutočne sa nehrajte s diétami,telo si veľa vecí pamätá a vráti Vám to,keď to nečakáte....existujú diétológovia, ktorí sú ústretoví a pomôžu každému, kto s kilami chce zatočiť :-)
45678
Tiež si myslím, že dieta ešte nikomu natrvalo nepomohla zbaviť sa prebytočných kíl...je logické, že každý by rád disponoval ideálnou váhou a veľa z nás má naštudovanú literatúru, okukané diéty z časopisov..
horšie je to s realizáciou, obyčajne pri počiatočnom neúspechu väčšina odhodlancov vzdáva svoj boj...rozumný úbytok na váhe je pol kila až jedno kilo za mesiac, za 12 mesiacov by to bolo cca -12 kg, to predpokladám je slušný výkon :-))) podstatné je, aby sme si naštartovali "nový" stravovací režim,trvalý a to predovšetkým množstvo stravy na jednu porciu. Vôbec nezáleží na zložení stravy, ba dokonca ani na poslednom jedle,ale predovšetkým množstvá robia z nás bacuľky. Mám rovnaký problém a vždy sa vyhováram na genetiku,klimaktérium, hormóny a pod., iba občas, iba pre seba priznám, že je to zlý režim a prejedanie sa.
Ak si my, skôr narodení zaspomíname na zloženie a množstvá jedál z našej mladosti, isto hneď budeme mať jasno, kde robíme chyby.
Je logické a myslím, že sa stretnem s podporou Vás ostatných, tučný človek, či si myslí, že zje málo, alebo veľa, zje vždy viac, ako potrebuje :-)) príjem a výdaj vo všetkom by mali byť primerané. Je to môj názor a skúsenosť :-)

evanaaa
@lucylee , prepáč, len teraz som si všimla, akú b lbosť som napísala, mali to byť 4 mesiace.
evanaaa
A ešte, @lucylee , ja som nikdy žiadnu dietu nebrala, ani som nemusela, to, čo som spomenula som našla náhodou tu, preto som na to poukázala, nech sa na to podívate a nie ako radu,že to máte brať. Pribrala som, ale z iných príčin, nie z prejedania alebo čo, a možno z tých istých som aj zhodila. Ja len sledujem ako kto diétuje a som rada, že som také niečo nemusela nikdy robiť. Teraz ma švagrina z Čiech poprosila aby som sa pozrela, čo tu stojí prípr. Allí,je v akcii a zistila som, že v ČR je lacnejší aj za normálnu cenu, zároveň som jej povedala, že je to zbytočné brať, lebo mesiac by nestačil, musela by aspoň pol roka a aj tak by nemala istotu. A je to aj drahé. Ona sa vôbec nehýbe, len sedí pred PC, a myslí si, že stačí hltať tablety aby schudla.
an3da
U nás máme vysielanie v ktorom malé deti odpovedajú na rôzne
otázky. Tak o diéte jedno dievčatko hovorí: diéta je ked smieš jesť
všetko len nemaš repete.
Repete- to je ked ti chutí a berieš si ešte a ešte...
Nemá dievčatko pravdu? Naberieme si na menší tanier menšiu porciu
a dosť. A nedobkať vždy a stále...
Aj ja mám problém s kylečkami, aj teraz by mohli tri-štyri ísť dole.
tykadielko
jéjky an3da....tak toto je nádherne napísané a pravda, mňa tvoje písmenká potešili....krásny víkendík prajem :D
twixinka
Delenú stravu dlhodobo držať je dosť nepraktické, ja som sa tiež pokúšala zhodiť nejaké to kilo a najlepšie sa mi to darí tak, že sacharidy a ovocie jedávam doobeda a bielkoviny a zeleninu poobede. Som najedená, spokojná a konečne mi ubúdajú centimetre a pomaly aj kilá. A 2 x do týždňa chodím cvičiť, ale základ chudnutia je naozaj v strave. A aby ste si nemysleli, občas si doprajem aj domáci zákusok kočeny.
2010
chipolata ( z hovadzieho masa) a africky salat z uhoriek a mladej cukiny = chlapska delena strava -:)