Nápady

Nápad na Veľkú noc

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 21. marca 2014

Pridávam sem nápad,ktorý som dnes uvidela na Fb,páči sa mi,ale ja ho robiť nebudem,nemám rada aspik:-(,inému sa môže hodiť ako netradičné pohostenie...bolo tam písané,že vaječnú škrupinku by bolo vhodné vyvariť.

@zareaguj


Diskusia k téme

rea1
ak chceme vaječné škrupiny dôkladne zbaviť baktérií, najlepšie je poriadne ich zvonku i zvnútra umyť v teplej vode a dať na plech do trúby "vypiecť" na 200°C aspoň na 15 minút.
tento nápad som už kdesi videla a veľmi sa mi to páči ale hoci mám aspik veľmi rada, ani by ma nenapadlo babrať sa s tým. ale je to pekné, ponúknuť by som sa nechala. :-)) jana
rea1
@kukulienka - skúšala. existuje totiž taký recept proti osteoporóze - vaječné škrupiny vyumývať, osušiť a dať do trúby na tých 200°C aspoň na polhoďku. vychladnuté roztĺcť, resp. rozmixovať na prášok a každý deň si tak za čajovú lyžičku rozmiešať vo vode a vypiť. oni sa nespália, treba ich nechať na plechu aj vychladnúť a keď sa nebudú konzumovať priamo, podľa mňa ich stačí vypekať tých 10 - 15 minút, len aby sa povraždili baktérie, keď sa do škrupín bude dávať niečo, čo sa následne bude jesť.
kukulienka71
No tak to ti nezávidím,ak si to pila ty,ale pre zdravie treba urobiť maximum! Aspoň si mi dala odpoveď,dík:-)
mijaita
Ja jsem to uz pred par lety zkousela, nepovedlo se mi to. A k tem skorapkam, poradila mi jedna takova prima teta, ktere vyrasil i vanocni stormecek, davat malemu do sunaru prave mixovane skorapky, aby mu zesilily kosti. Libilo se mi to a tak jsem vyvarila skorapku a rozmixovala, smichala s mlekem a precedila pres gazu. Nevim jak dalece to bylo nebo nebylo ucinne, ale urcite to nebylo nic proti nicemu.
perla61
A čo tak použiť "eggies" a spojiť to nejakou super pomazánkou?
perla61
No myslím, že to skúsim a o výsledok sa podelím. Viem,že ja sem nepridávam recepty, ale keď čítam túto stránku mám pocit, že všetko čo varím alebo pečiem tu už je.
medulienka122
aspik milujem, ale neviem, či budem mať náladu na takú piplačku - ináč, moja príbuzná robila na nedonoseneckom oddelení, a tam odporúčali mamkám mixovať také vaječné škrupinky úplne na prášok a pridávať do mliečka a neskôr už aj do jedla - ináč, tieto vajcia môžu byť pekné na spestrenie veľkonočného stola