Rôzne

Muzikal rez

zuzana05 - fotkazuzana05, 5. augusta 2012

Ahojte, prosím nemáte niekto recept na muzikál rez? Je to asi karamelová roláda na ktorej je krémom prilepený pás piškótoveho platu a na ňom marcipán s huslovým kľúčom- tak ho mávali v cukrárni.

@zareaguj


Diskusia k téme

astheart
Krém do Muzikál řezů
Posted Únor 17th, 2011 by zacalova

"Muzikál řezy":
180 g cukru krupice upálit na karamel a zalít 180 g šlehačky a rozvařit.Do ještě horkého dát rozpustit 180 g másla.Nechat vychladnout a pak vyšlehat na krém. Můžeš přidat i kousek ztuženého tuku , je pak pevnější.
astheart
Jinak přesný recept ti zkusím sehnat, ale musíš ještě nějakou dobu vydržet. Neteř je cukrářka, jistě to má aspoň v normách, ale asi za 2-3 týdny rodí!!!!! :))))) Takže až bude mimnko na světě........
zuzana05
@astheart , @helca dakujem vam pekne- ja ich urcite skusim - pokombinujem a ked sa podari urcite sa podelim s fotopostupom :-) uz sa na ne tesim, vyzeraju strasne dobre
astheart
Děvčátka, prohlédla jsem si celý ten link, který jsem uvedla výše. Stránky jsou zaměřeny na profesionály, ale je tam spooooooooooooousta (opravdu! lol) užitečných informací i pro nás. Doporučuji se tam podívat.
A ještě se musím pochlubit. V jednou článku jsem tam našla chválu na bývalého ředitele cukrářského učiliště a taky na celé cukrářské učiliště v Bzenci. Moje neteř, která vyrostla v nedalekých Vacenovicích, se u něho tam učila. Není divu, že je z ní tak šikovná cukrářka!
fany1602
veru pridajte a to čo najskôr lebo ozaj vyzerá úžasne mňam!!ja som ho volakedy jedla včechách a to bola dobrotka!!!!
zuzana05
ak som to dobre pochopila tak je to karamelová roláda- len je urobená do pekného tvaru- je to tak viac luxusne... ja to skúsim podla linku od astheart
sovka62
No áno, je to karamelová roláda, ale na samom vrchu pod tým štítkom s husľovým kľúčom bývala vrstva krému z horkej čokolády, výborného, tú časť som mala najradšej, najprv so zjedla ten spodok a potom ten horký krém a marcipán.