Kuchyňa a vybavenie

Mlyncek na maso, elektricky ????

sissy - fotkasissy, 11. februára 2012

prosim vas, poradte mi ake mate skusenosti s mlyncekami na maso, elektrickymi s nadstavcami na klobasku, to by som chcela, koli grilovacim domacim klobaskam, napiste ci ste nekupili na vianoce, alebo mate dobre skusenosti s nejakym konkretnym typom a na co si dat pozor, vykon a tak....dakujem vopred

@zareaguj


Diskusia k téme

ropa
mlyncek elektricky mame, pouzivame hlavne na mletie...mame aj nadstavec na plnenie klobas, ale neosvedcil sa, to mleté mäso sa tazko dava do mlynceka (je to asi mala dierka na to), vznika tam akasi vzduchova bublina a plnenie je zdlhave. a okrem toho ked to prechadza cez mlyncek, tak to mäso este akosi "pomága" neviem najst lepsi vyraz...
evanaaa
Niekto to písal už o mletí mäsa na klobásy a bola hádam aj diskusia na podobnú tému, kde sa vyzdvihovali dobré vlastnosti takých mlynčekov a porovnávcali sa. Možno niekto ešte pomôže, treba počkať.
palokuchki
Ja mam nastavec mlyncek na maso na Kenwood mixer. Som s nim spokojna. Meliem na nom maso a tiez robim na nom parky aj klobasky. Vyhodu ma, ze si mozem nastavit rychlost aku chcem. Je ale pravda, ze ked plnim klobasky, tak mi to maso este trochu viacej pomelie. Je to v poriadku pokym nechces mat v klobaskach vacsie kusky masa.
sovka62
Mám už asi 4 roky mlynček Moulinex HV8. Okrem mletia mäsa melie orechy, rožky na strúhanku, strúha syr aj zemiaky na placky. Má dve šajbičky na mletie mäsa, s malými a väčšími dierkami, nástavec na plnenie klobás a dokonca nástavec na strojčekové pečivo. Tie posledné dva som neskúšala, mlynček má len jednu rýchlosť a k týmto dvom nástvacom by iste bolo treba najmenej dvoch ľudí, jeden plniť mlynček a druhý odoberať. Neviem si predstaviť ako rýchlo by to plnilo tie klobásy a či by aj dvaja stíhali.
Ale inak naň nedám dopustiť. Kilo mäsa zomelie hádam za tri minúty, štvrť kila orechov prakticky za sekundy, s rožkami tiež nemá žiadny problém. A je malý, hádam tak 35 na 25 cm, takže ho mám stále na linke pri ruke.
arasidka
Uhádla si, máme vianočný darček, elektrický mlynček na mäso , značky tuším Zellner, tak nejako . Ešte som s ním nerobila, lebo to je hračka dzedkova, ale keď s ním robí, tak potichučky pradie ako kocúr po nočnom vydarenom túlaní.
sissy
dakujem za dobre rady, asi si kupim ten moulinex... pokukujem po nom...
marianne69
.... mam mlyncek len po roka(nadstavec k robotu),ale zatial maximalna spokojnost
izabella929
mám i ja tento mlynček na mäso asi 5 rokov a som maximálne spokojná s jeho prácou...najhoršie je to čistenie po mletí...neviem sa tam poriadne dostať len tak, že handru dám na koniec noža a tak povyberám zbytky po mletí...zatial som neskúšala mlieť na ňom orechy, lebo na to mám robot, ale myslím, že by to šlo..je to vynikajúca pomôcka, rýchle to pomelie a kvalitne..
sovka62
Izabella a tebe sa ten mlynček nedá rozobrať? Mne sa rozoberá rovnako ako bežný ručný.
sissy
ja nemam robot, nadstavce ma velmi nezaujimaju, nechcem ani robot, len elektricky mlyncek...
izabella929
@sovka62 dá sa vybrať všetko z vnútra..riečica, nože a ostatné, ale to vnútro je úzke a keď som si tam zasvietila, videla som uložené zostatky z mletého mäsa...nevedela som sa k tomu dostať inak, ako nožom,. alebo špajdlou.. a vždy ho čistím ihneď po pomletí..najprv mokrú handru vtiahnem cez vrchný otvor a potom to aj suchou vyutieram.Predsa sa tam usadia zostatky z mäsa..
rrr1970
Takže po dvojmesačnom zhánaní informácii som si zakúpil Zelmer MM 1000.84 cez internetový obchod, chcel som pôvodne 986- kovú radu no ked prišla v novom roku ešte vyššia rada rozhodol som sa pre nu. podla informácií z varechy som si taktiež poobzeral konkurenčné výrobky a zistil som že varecha nezavádzala a fakt zelmer je najmasívnejší výrobok s pomedzi ostatných mlyncov v kamennom obchode. taktiež pekné video o nom sa nachádza youtube.com. mletie masa som ešte neodskúšal no strúhadlá na šalát sú výborné. model 1000.84 od staršej 986 rady však nemá chod spat, no dúfam však že to nebude vôbec vadit. nová rada nemá držiak na vrchu a tým pádom je mlynec menší a spratnejší. taktiež je chladenie mlynca vyriešené lepšie ako v pôvodnom modeli 986.
tinula32
Chcela by som sa opytat na el.mäsovy mlyncek Zelmer MM 1000.84 ci to ma aj nadstavec na robenie klobas, je to zatial tiez moj favorit
alla1811
Pekne zdravím, aj ja uvažujem o kvalitnom mlynčeku na maso, aby pomlel aj viac mäsa naraz a bolo by vhodné aby mal nadstavce na vyrobu klobas, parkov, či iné... Poradí niekto? Dakujem vopredl
kimlo
Zelmer, ten má aj nastavec na klobásy...
alen31
Prvá vec pri kúpe elektrického mlynčeka je účel. Ako často ho budete používať a na čo všetko. Ja by som sa pozeral najmä po kvalite spracovania a výkonu, nech zvládne dobre pomlieť aj šlachovité mäso. Viac o mlynčekoch si môžete prečítať v tomto článku  stejky.sk/ako-si-vybrat-elektricky-mlyncek-na-mas...