Kuchyňa a vybavenie

Mixer či odšťavovač?

aime - fotkaaime, 22. júna 2011

Ide leto , kopec ovocia a neviem čo s tým. či je to lepšie odšťaviť a či zmixovať. A vedeli by ste mi dať aj link na nejaký stolný šikovný malý mixer alebo odšťavovač? Mam len taký velký robot a nikdy sa mi to nechce vyťahovať , umývať vštky tie diely a zas skladať do krabice :)

@zareaguj


Diskusia k téme

lucylee
No, na mixeri ovocie ani zeleninu neodstavis. Mozes si akurat urobit rozne koktaily, smoothies a pod., takze aj ja si myslim, ze aj, aj :) Ja mam mixer electrolux silent, ktory ma plusy aj minusy. Plus je, ze je tichy a ma krasnu sklenenu velku nadobu a ostre noze. Minusom je vyberanie a nasadzovanie nadoby na nadobku s nozmi a to, ze pomaly a dlho mixuje. Odstavovat nemam, ale chcela by som si kupit, uvitam tiez linky :)
dorisa
Ja mám aj mixer, aj odšťavovač, mixér(v robote) používam častejšie, mala som ho v krabici v takej nemožnej skrini, minule mi padol a bolo po robote. Ale mi ho opravili a tak sa zas vytešujem. Odšťavovač,ak nekúpiš poriadne drahý, tak vydrží asi tak rok, ja mám z Lidl, a už dvakrát mi ho vymenili vrámci záručnej doby. Takže, ak chceš piť šťavy, kúp solídny odšťavovač a zas na mixéri neodšťavíš a ani nezbavíš sa prípadných jadierok. Takže by sa zišiel lis na ovocie.
evanaaa
Mám mixér na " mokré" mixovanie, aj mixér-sekáčik na suché ( bez pridania tekutiny), tiež mám dva, ale používam len ten väčší , tiež mám odšťavovač, ten som využívala kým bol nový, a odšťavovač citrusov - málo využívaný. Takže záleží len na čo ho chceš vzužívať, lebo ak odšťavovač, tak na citrusy by si mala mať zvlášť. A rozmyslieť, či ho ozaj potrebuješ - využiješ.
hubata
Ja mám tiež veľký mixér v škatuli. Aj na šťavy používam len ponorný mixér, rozmixujem vždy koľko ovocia potrebujem. Vylejem do sita s malými očkami (ako na čaj) a neprejdú ani malé ríbezľové zrniečka. A nech si to tam kvapká do džbána. Dám tam trošku cukru alebo medu a vareškou premiešam. Každý si do pohára odleje koľko šťavy chce a rozriedi minerálkou. Teda pijeme naozaj sirupy z čerstvého ovocia.