Varenie

Mirabelovy lekvar

onika - bez fotkyonika, 21. septembra 2013

Chcela by som uvarit mirabelovy lekvar, uz su ocistene aj cukor
som pridala ale po vsetkych tych perfektnych lekvaroch ktore su tu
na VARECHE, by som aj ja chcela nejaky specialny. Mohli by ste mi
poradit ako alebo co este pridat?
Velmi vam dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
teraz neviem, ci chces vymysliet nejaky novy-specialny, alebo chces poradit od ostatnych Varechaciek, ktore tu uz maju recepty. Ale podla tvojho prispevku, tie si uz presla. Tak teda skus nieco vymysliet a sup sem s receptom. Neviem, ci si natrafila pri patrani na moj recept, tak ti sem dam link, mozno vymyslis nejake ine korenie na ochutenie  varecha.pravda.sk/recepty/vonava-mirabelkova-marmelada/43...
tiginko
inak ta obdivujem, ze sa ti chcelo tie male potvorky odkostkovavat, ale mozno v tomto obdobi uz su prezrete a ide to lahsie ako v lete, ked ich zbierame my. My by sme uz nic nenazbierali, keby sme ich nechali prezriet, uz by na tych stromoch nic nebolo :-)
radost
ja som robila zo žltých mirabeliek-sám o sebe-len cukor a citronová šťava-je tak vynikajúci..že mi stačí jeho chuť..nahradí marhuľový...
nekomplikuj jednoduché...:-)
hanka56
také jí dělám jak radost, dělala jsem žluté a ty hodně tmavé a trochu mi zbylo od každého, tak jsem je smýchala a mám 3 byrvy :-)
žlutou, tmavě červenou a oranžovou a je super
tiginko
@radost vzdy robim mirabelkovy aj jednoduchý, len s cukrom, aj teraz mam niekolko poharov zavarenych, nasi ine ani nechcu. Len pre obzvlastnenie som urobila aj tie vonave.
silvi
ked chces zrobit nieco originalne a hlavne tvoje tak musis vymysliet a kombinovat chute sama.
evanaaa
Robila som ho raz, menšie množstvo, ale bola to len samá šupka. Pár som aj zavarila, ale tiež len raz, je to drobné ovocie a veľká piplačka.
hanka56
evanaaa musíš to po rozvaření propasírovat a šupky tam nebudou
onika
Dakujem vam vsetkym za rady. Nakoniec som pridala skoricu, medovnikove korenie a mirabelovy destilat. Ani za nic si nespomeniem ako sa to po slovensky povie, zeby mirabelova slivovica ))))