Moji nastávajúci svokrovci k nám prídu na pár dní a potrebujem vymyslieť zaujímavé menu-čko, aj s nejakým dezertom.. aby som sa kuščok blysla ;-) Poradí niekto jedlá "aj do koča, aj do voza"? Vopred vďaka! :)) Janka
@zareagujMoji nastávajúci svokrovci k nám prídu na pár dní a potrebujem vymyslieť zaujímavé menu-čko, aj s nejakým dezertom.. aby som sa kuščok blysla ;-) Poradí niekto jedlá "aj do koča, aj do voza"? Vopred vďaka! :)) Janka
@zareaguj
ale čo od nedele do štvrtka? :-/
v podstate neriešim mäso/zelenina/cestoviny/ryby.. je to aj jedno, ale chcela by som nejaké "extra" receptíky, nie klasiku
kakoo, jasné, môže byť aj angličtina :))
www.bbcgoodfood.com/recipes/11289/white-chocolate-berry-che...
ta slahacka musi myt najmenej 37% inak ti to nestuhne. ak nezozenies, tak skus stuzovac.
hlavne: www.bbcgoodfood.com/recipes/5541/hotsmoked-salmon-with-crea...
(cestoviny mozu mat aj iny tvar. ja pouzivam penne tie farebne..)
www.bbcgoodfood.com/recipes/2637/chicken-and-red-wine-casse...
www.bbcgoodfood.com/recipes/5117/three-bean-tomato-and-spin...
www.bbcgoodfood.com/recipes/4594/tomato-spinach-and-mascarp...
:)))
www.bbcgoodfood.com/recipes/2364/mushroom-risotto...
Je to losos s omackou a zemiakmi.
Chladene! lososove filety (1ks na osobu) predavaju v Bille aj v Tescu v Rybe, vlozis do alobalu, pokvapkas citronom, osolis, okorenis ciernym korenim - ja pouzivam mlyncek lebo to v saciku mi pride "vycmuchnute" :) a na kadzy filet das kustik masla. Zabalis do alobalu a vlozis do vyhriatej rury na 180st. na 20min. Medzi tym si uvaris v supke umyte! baby potatoes (tiez mavaju v Tescu) a ked su hotove, tak precedene osolis, tiez mozes trosku masla pridat, aby neboli suche.
Omacka na lososa: kyslu smotanu das trosicku prihriat (nie zovriet!) po vypnuti das do nej lyzicku franc. horcice, stavu z citrona, cierne mlete korenie....podla chuti a nakoniec pridas nasekany kopor.
Priloha: uvarena mrkva na koliecka alebo taka ta baby mrkva aj s tym zelenym koncom - vyzera to pekne alebo zelene fazulky.
Omacku das do nejakej nadobky ako na tatarsku a kazdy si poleje lososa kolko chce...alebo mozes rovno poliat. To uz je na tebe. Ak nemate radi kopor, tak daj do zemiakov cerstvu petrzlenovu vnat. Aby bola porcia farebne vyvazena a chutna :)
mnam mnam a do pol hodky hotove...
.....
Veľa šťastia! :)
Takze vyber receptov zalezi ci su tradicny starsi ludia ktorym sa exotickym vytvorom nezavdacis alebo zcestovany gurmani...
Zapekáciu misu vymastíme /maslom alebo olejom/ na dno dáme orestovanú zeleninu a zalejeme palacinkovým cestom a posypeme postrúhaným syrom/nemusí/ a pečieme v rúre na 220 C asi 20 minút.
lžíce hořčice, 3 polévkové lžice škrobu ( Solamyl ), 2 stroužky česneku - česnek utřu s lžičkou soli a pak všechno zmiksuji.
V tomto těstíčku může být maso naložené 3 dny nebo i déle
takže to nemusíš dělat hned první den. Nezapomeň maso obracet.
Pak se jenom usmaží na oleji jako řízky a podává se buď s bramborama nebo s bramborovým salátem. Nějaký koláč nebo
buchty si napeču dopředu a dám je do mrazničky a čerstvý udělám jen zákusek. Co třebas Malakov ? - nemusí se péct.
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-krkovicka-ciernom-pive-f...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-zeleninou-cinsky-...
varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-kuracie-prsia-syrom-an...
varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta/4415-pouzi.html....
Sú to všetko rýchle recepty, takže nemusíš stráviť veľa času pri hrncoch, ale sa venovať svokrovcom.
šlo skopírovat, ale když zveřejníš recept, tak si ho vyzkouší víc lidí.