Moji nastávajúci svokrovci k nám prídu na pár dní a potrebujem vymyslieť zaujímavé menu-čko, aj s nejakým dezertom.. aby som sa kuščok blysla ;-) Poradí niekto jedlá "aj do koča, aj do voza"? Vopred vďaka! :)) Janka
@zareagujDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár včera 15:07
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 315 najnovší komentár včera 15:07
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 192 najnovší komentár včera 15:07
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Môj domáci chlebík +fotopostup
- Oplátková saláma +fotopostup
- Tekvicové placky so smotanovým dipom
- Ryža s bielou fazuľou
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Krehký jablčník bez vaľkania
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Reindling - korutánska plnená bábovka
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Pirohy z lístkového cesta plnené mäsom z roku 1989 +video
- Mujadara
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Čokoládové rožteky VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
ale čo od nedele do štvrtka? :-/
v podstate neriešim mäso/zelenina/cestoviny/ryby.. je to aj jedno, ale chcela by som nejaké "extra" receptíky, nie klasiku
kakoo, jasné, môže byť aj angličtina :))
www.bbcgoodfood.com/recipes/11289/white-chocolate-berry-che...
ta slahacka musi myt najmenej 37% inak ti to nestuhne. ak nezozenies, tak skus stuzovac.
hlavne: www.bbcgoodfood.com/recipes/5541/hotsmoked-salmon-with-crea...
(cestoviny mozu mat aj iny tvar. ja pouzivam penne tie farebne..)
www.bbcgoodfood.com/recipes/2637/chicken-and-red-wine-casse...
www.bbcgoodfood.com/recipes/5117/three-bean-tomato-and-spin...
www.bbcgoodfood.com/recipes/4594/tomato-spinach-and-mascarp...
:)))
www.bbcgoodfood.com/recipes/2364/mushroom-risotto...
Je to losos s omackou a zemiakmi.
Chladene! lososove filety (1ks na osobu) predavaju v Bille aj v Tescu v Rybe, vlozis do alobalu, pokvapkas citronom, osolis, okorenis ciernym korenim - ja pouzivam mlyncek lebo to v saciku mi pride "vycmuchnute" :) a na kadzy filet das kustik masla. Zabalis do alobalu a vlozis do vyhriatej rury na 180st. na 20min. Medzi tym si uvaris v supke umyte! baby potatoes (tiez mavaju v Tescu) a ked su hotove, tak precedene osolis, tiez mozes trosku masla pridat, aby neboli suche.
Omacka na lososa: kyslu smotanu das trosicku prihriat (nie zovriet!) po vypnuti das do nej lyzicku franc. horcice, stavu z citrona, cierne mlete korenie....podla chuti a nakoniec pridas nasekany kopor.
Priloha: uvarena mrkva na koliecka alebo taka ta baby mrkva aj s tym zelenym koncom - vyzera to pekne alebo zelene fazulky.
Omacku das do nejakej nadobky ako na tatarsku a kazdy si poleje lososa kolko chce...alebo mozes rovno poliat. To uz je na tebe. Ak nemate radi kopor, tak daj do zemiakov cerstvu petrzlenovu vnat. Aby bola porcia farebne vyvazena a chutna :)
mnam mnam a do pol hodky hotove...
.....
Veľa šťastia! :)
Takze vyber receptov zalezi ci su tradicny starsi ludia ktorym sa exotickym vytvorom nezavdacis alebo zcestovany gurmani...
Zapekáciu misu vymastíme /maslom alebo olejom/ na dno dáme orestovanú zeleninu a zalejeme palacinkovým cestom a posypeme postrúhaným syrom/nemusí/ a pečieme v rúre na 220 C asi 20 minút.
lžíce hořčice, 3 polévkové lžice škrobu ( Solamyl ), 2 stroužky česneku - česnek utřu s lžičkou soli a pak všechno zmiksuji.
V tomto těstíčku může být maso naložené 3 dny nebo i déle
takže to nemusíš dělat hned první den. Nezapomeň maso obracet.
Pak se jenom usmaží na oleji jako řízky a podává se buď s bramborama nebo s bramborovým salátem. Nějaký koláč nebo
buchty si napeču dopředu a dám je do mrazničky a čerstvý udělám jen zákusek. Co třebas Malakov ? - nemusí se péct.
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-krkovicka-ciernom-pive-f...
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-prsia-zeleninou-cinsky-...
varecha.pravda.sk/recepty/zapekane-kuracie-prsia-syrom-an...
varecha.pravda.sk/recepty/trasena-torta/4415-pouzi.html....
Sú to všetko rýchle recepty, takže nemusíš stráviť veľa času pri hrncoch, ale sa venovať svokrovcom.
šlo skopírovat, ale když zveřejníš recept, tak si ho vyzkouší víc lidí.