Varenie

Menu pre svokrovcov

strigus - fotkastrigus, 23. júla 2010

Moji nastávajúci svokrovci k nám prídu na pár dní a potrebujem vymyslieť zaujímavé menu-čko, aj s nejakým dezertom.. aby som sa kuščok blysla ;-) Poradí niekto jedlá "aj do koča, aj do voza"? Vopred vďaka! :)) Janka

@zareaguj


Diskusia k téme

kakoo
Strigus vies po anglicky? Poslem ti super napady, recepty, ale su v a.j.
strigus
no zatiaľ mám len sobotu - asi vývar a morčacie prsíčka plnené bryndou a bylinkami, vysmažené v trojobale, ako príloha varené zemiačiky s maslom a petržlenovou vňaťou - "uvítací" obed a medový krémeš..
ale čo od nedele do štvrtka? :-/
v podstate neriešim mäso/zelenina/cestoviny/ryby.. je to aj jedno, ale chcela by som nejaké "extra" receptíky, nie klasiku

kakoo, jasné, môže byť aj angličtina :))
kakoo
mozem este pridat vlastny recept, aby som nevyzerala ako nejake copycat :)
Je to losos s omackou a zemiakmi.

Chladene! lososove filety (1ks na osobu) predavaju v Bille aj v Tescu v Rybe, vlozis do alobalu, pokvapkas citronom, osolis, okorenis ciernym korenim - ja pouzivam mlyncek lebo to v saciku mi pride "vycmuchnute" :) a na kadzy filet das kustik masla. Zabalis do alobalu a vlozis do vyhriatej rury na 180st. na 20min. Medzi tym si uvaris v supke umyte! baby potatoes (tiez mavaju v Tescu) a ked su hotove, tak precedene osolis, tiez mozes trosku masla pridat, aby neboli suche.
Omacka na lososa: kyslu smotanu das trosicku prihriat (nie zovriet!) po vypnuti das do nej lyzicku franc. horcice, stavu z citrona, cierne mlete korenie....podla chuti a nakoniec pridas nasekany kopor.
Priloha: uvarena mrkva na koliecka alebo taka ta baby mrkva aj s tym zelenym koncom - vyzera to pekne alebo zelene fazulky.
Omacku das do nejakej nadobky ako na tatarsku a kazdy si poleje lososa kolko chce...alebo mozes rovno poliat. To uz je na tebe. Ak nemate radi kopor, tak daj do zemiakov cerstvu petrzlenovu vnat. Aby bola porcia farebne vyvazena a chutna :)

mnam mnam a do pol hodky hotove...
strigus
to sa mi lúbi, rýchlo a aj zdravo.. určite miesto kôpru petržlenku, my kôpor neľúbime, vďaka a netráp sa, všetko je v podstate kopírovanie, len s menšími obmenami ;-)
kakoo
jaska, tak vela stastia a spokojne bruska :)
babi
nejdem ti dávať recepzy, ale moju radu. Keby bolo na mne, tak uvarím niečo vyskúšané, čo si už robila. Na prvý pokus nemusí všetko dopadnuť tak ako si predstavuješ,ale v každom prípade držím palce
1x haji
sjuz
Ja napríklad vždy svokrovcom robím kačku, kapustu a knedle. A slepačiu polievku. Sú starší a majú radi klasiku. Vždy sú spokojní a veľmi im chutí.
1x maraki
sjuz
a ako dezert tiramisu. je to za 15 minút hotové, robím to deň vopred, aby to do druhého dňa v chladničke ešte pekne zmäklo, a to chutí úplne každému.
1x maraki
lubjak
aj nastavajuci svokrovci su tiez len ludia a budu sa tesit z vasej spolocnosti,jedlo bude druhorade.Ak budete vyvarat ,budete stat celu dobu v kuchyni pri hrncoch,zvolte jedla jednoduche,aj tie su chutne a dokazete z nich vycarit hostinu.Prijemna atmosfera je niekedy dolezitejsia ako samotne jedlo.
kucharronald
Dezert ma napadol falošný ovocný krémeš...aj to by bolo lepšie, keby si nechala 1 deň v chladničke...mám v receptoch...alebo palacinkovú tortu (tiež v mojich receptoch nájdeš), ozdobíš šlahačkou a ovocím...je aj to rýchle, a chutné....predjedlo-polievku...nejakú krémovú? a hlavné jedlo...nejaké mäso, ale prílohu ti poradím..je to ryža na egyptský spôsob...nám to chutilo... tu je link:  varecha.pravda.sk/recepty/ryza-egyptsky-sposob/5352-pouzi...
.....

Veľa šťastia! :)
2010
Aj mna tak uvitali u mojej buducej , aj som sa zlakol lebo som nevedel ze su taky chudobny , ponukli mi ich Kysucku tradicnu verziu kapustnice , co je len kysla voda bez vsetkeho.Ale aj po tridsiatich rokoch sa na tom zasmejeme.
Takze vyber receptov zalezi ci su tradicny starsi ludia ktorym sa exotickym vytvorom nezavdacis alebo zcestovany gurmani...
jeka
Strigus,aj ja ti pridám jeden ľahší : Mrazenú zeleninu/hrašok ,mrkva,kukurica,brokolica/ ,čo kúpiš orestujeme na masle asi tak päť minút.Pripravíme si cestičko ako na palacinky,len pridáme trochu PDp.Ochutííme podľa ľubovôle.
Zapekáciu misu vymastíme /maslom alebo olejom/ na dno dáme orestovanú zeleninu a zalejeme palacinkovým cestom a posypeme postrúhaným syrom/nemusí/ a pečieme v rúre na 220 C asi 20 minút.
celka
Já jsem vždy nervózní, když mají přijít hosté, a tak se snažím co nejvíc udělat dopředu. Často nachystám naložené kotlety do takového těstíčka: 3 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 2 polévkové
lžíce hořčice, 3 polévkové lžice škrobu ( Solamyl ), 2 stroužky česneku - česnek utřu s lžičkou soli a pak všechno zmiksuji.
V tomto těstíčku může být maso naložené 3 dny nebo i déle
takže to nemusíš dělat hned první den. Nezapomeň maso obracet.
Pak se jenom usmaží na oleji jako řízky a podává se buď s bramborama nebo s bramborovým salátem. Nějaký koláč nebo
buchty si napeču dopředu a dám je do mrazničky a čerstvý udělám jen zákusek. Co třebas Malakov ? - nemusí se péct.
sovka62
@kakoo : daj, prosím ťa, ten recept na lososa do receptov. Určite by si potešila nielen mňa. Ryby nejem, ale rodina ich má rada, tak hľadám recepty, ktoré budú dobré, aj keď ich budem variť bez ochutnávania. A tento tvoj vyzerá presne taký a veľmi sa páčia aj prílohy. V diskusii sa recept časom stratí a to by bola naozaj škoda.
celka
@kakoo - připojuji se k prosbě o recept na lososa. Sice by to asi
šlo skopírovat, ale když zveřejníš recept, tak si ho vyzkouší víc lidí.
1x haji
kakoo
Mile damy, to ste ma teda potesili :). Rada pridam recept, nie som si vsak ista, ci nie je potrebne pridat aj foto, ktore zatial nemam :(
daniela69
no ja by som určite stavila na klasiku,prirodny rezen,bravčovy alebo kuraci,k tomu nejaky salatik,ryžu,opekané zemiačkya ako dezert falošné tiramisu s použitim natierkového masla s týmto určite nič nepokazíš nech sa ti to všetko vydari