Foto: janaalizibolenova
Táto ryža chutí trošku inak ako klasická, čo je spôsobene cestovinou, ktorú do ryže pridávame. Úprimne, už len samotná ryža mi nechutí, dokonca Zobraziť celý popisTáto ryža chutí trošku inak ako klasická, čo je spôsobene cestovinou, ktorú do ryže pridávame. Úprimne, už len samotná ryža mi nechutí, dokonca aj na Slovensku, doma, si varím len túto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
- 2
Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
- 3
Keď sa maslo roztopí, pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených.
- 4
Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
- 5
Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame. Pridáme soľ.
- 6
Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku. Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
- 7
Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
preto je dobre mat kucharku z indie alebo srilanky a tie robia kari a to varia do aleluja aj 5 hodin.
Janka, pohladam tuto "slovensku ryzu" ci je ju dostat,pekny recept :)
toto som našla, asi ju budú mať pri tarhoni...to je asi to isté, len tarhoňa je guľatá a slovenský ryža podlhovastá, nikdy som sa na to nezamerala, tak pozriem