Rôzne

MasterChef

danielas - bez fotkydanielas, 28. augusta 2012

Ahojte priatelia varecháči,
tak ako sa vám páči nová toľko avizovaná relácia o varení?
Nenašla som tu žiadne ohlasy. Pozerali ste? Lebo ja som sa na ňu
celkom tešila a zostala som zaskočená a sklamaná :-(
Z môjho pohľadu veľa času na reklamy a nevhodné vystupovanie
poroty,kde prevažovala primitívna arogancia a ponižovanie ľudí v
priamom prenose. Hnus.
A ako vy priatelia, vyjadrite svoj pohľad, moc ma to zaujíma.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ja so prepínala - aj na Markízu aj na Joj-ku, len ma štve, že to dali v jeden deň a v rovnaký čas, musí byť vždy rivalita, nmeôžu raz brať ohľad aj na divákov, ktorí by si chceli pozrieť obe ralácie? Ale aj jedna ako druhá - ponižovanie, uvádzanie variacich do rozpakov, akoby tam boli za trest variť. Veď sú to amatéri na to treba prihliadať. Len by som chcela vedieť ako oni varia a čo doma -s prepáčením - žerú, keď tak pohŕdajú inými jedlami. Obe relácie stoja za ............
evanaaa
Prepáčte - v rozčúlení som robila samé preklepy, ale asi viete, čo som chcela napísať.
mata3636
na jednej strane máte pravdu, na druhej strane si tí uchádzači nemôžu myslieť, že uspejú s takými jedlami ako ten mladý čech, čo sväto-sväte tvrdil, že si doma urobil špagety. úprimne, ako vyzeralo to jedlo? alebo som videla v upútavke, že nejaká baba pripravila mäso s broskyňou, na to plátok šunky a syra. ja osobne toto jedlo mám rada, ale ísť s ním do takejto súťaže? to určite nie. porotcovia sú tvrdí, to je pravda, ale keby tam mali Gordona Ramseyho, tak to by len boli fukoty :) ked neviem spievať, nepôjdem do superstar. ked neviem variť, nemám fantáziu, neviem objavovať a kombinovať nové veci a mojim jediným plusom je len prílišná sebadôvera, nemôžem ísť do takejto relácie. ale televízie nám naschvál ponúkajú takýchto exotov, určite tam bolo viac tých lepších ako tých, čo sme videli. lenže to by bolo nudné, vidieť len samé pochvaly, úsmevy. tí porotcovia boli určite poučení, ako sa správať. všetko je to o sledovanosti, čím viac exotov, tým väčšie percento z koláča sledovanosti, tým viac reklám. nakoniec to bude len jedna reklama, občas prerušená programom :(
celeblith
clovek si vecer sadne k reklame a oni mu tam pustaju film/relaciu...a ta relacia tiez nic moc...skoro vsetko ste uz povedali, mna este nekonecne vytaca ked sa jedlom plytva a vyhadzuje sa...neviem, co tym chcu povedat, ze my na to mame? mozeme plieskat porcie draheho jedla do smetiaku?
aroooo
aj ja som neustále prepínala a nadávala, aj reklamu dávajú v rovnakom čase,predstavovala som si, že sa dopátram aj k nejakému receptu no omyl a na neustálu reklamu nie som zvedavá.........
tothka
Sklamanie a ešte jedno veľké sklamanie, nič viac sa o tom nedá povedať. Televízie sa snažia bojovať o diváka a sledovanosť, no myslím že týmto načasovaním programov asi šliapli vedľa. Čakala som oveľa viac , no možno v ďalšej časti . Ešte im dám jednu šancu a dúfam, že aj tých vulgarizmov tam bude menej a nebudeme počuť samé pípanie.
danielas
Súhlas @ celeblith , @ mata3636 určite tam má ísť človek,ktorý je šikovný,kreatívny,nepodvádza..o tom niet pochýb. A na druhej strane tiež samozrejme treba vedieť prijať aj negatívny názor odborníka. Ale čo sú títo "odborníci" za ľudia? Keď niekto vie variť,to neznamená,že má byť hulvát. Ktorý zákazník v jeho reštaurácii,keď mu nechutí, si dovolí nad jedlom robiť to, čo oni? Napínať na vracanie,rozbíjať taniere... Kto im dal právo takto vystupovať? Aj negatívny názor inteligentný človek vyjadrí kultúrne, vhodne,trebárs aj humorne, ale všetko má svoje hranice predsa! Tí porotcovia sa strápnili ďaleko viac ako súťažiaci. Som zhrozená,kde to vlastne sme? Pozerala som to posledný raz.
snezienka11
Súhlasím so všetkými komentármi. Tešila sa celkom na Mastechef, dosť ma pútali upútavky naň. Včera som si to pustila a poviem vám, že sa mi dvíhal žalúdok keď som vydela tých nesympatických porotcov a ich správanie?!!!? Hrôza!!!!!!!!!!!!!!!!
palokuchki
Velmi som sa tesila, ze budem moct pozerat tento program. Bola som ale velmi sklamana hlavne tym, ako sa spravala porota. Vsetci traja su arogantni sebavedomi machri, najviacej ale ten slovak. Velmi mi bolo luto tych sutaziacich.
evusik
aj ja som sa veru tešila, pretože relácie o varení pozerám veľmi rada... ja som pozerala na JOJ a veru nič moc.... ja moc TV nepozerám, vlastne som celé leto na TV ani nekukla a už som zabudla aké to je - samá reklama, na konci som už mala pocit, že pozerám reklamu a tú prerušujú nejakou trápnou reláciou, je to normálne aby program bežal 12 minút a reklama 18 minút? veď to je choré, mňa to neuveriteľne vytáča... už to pozerať nebudem a keby som chcela pozriem si to na internete a bez reklám.....
celeblith
@evusik ja by som to ani na internete nepozerala, uz len z principu, ze markiza zaviedla poplatky za archiv niektorych svojich relacii. To uz fakt radsej pozerat do kybla.
dorisa
...videla som asi 5 minut, ta porota...to je hnus
turistka
-ja si pozriem len záver, kto vyhrá, lebo možno bude najlepší- začiatok ma vôbec nebavil
ethanel
Slovaci vedia pokazit kazdu dobru relaciu tym ze sa zabavaju na inych .... preto som tejto relacii moc nadeji nedaval a ani nedavam ved na com sa uz len ludia mozu bavit viac ak nie nad hlupakom co si mysli ze je MasterChef ... ja TV nemam uz asi 2 roky a vobec mi to nechyba, nemam na to cas a co chcem si pozriem aj na nete :)
izabella929
Som nesmierne sklamaná nad touto súťažou, lebo som očakávala v prvom rade, že sa bude variť...celé to je zase o komenrcii a vulgarizme poroty, čo ma už na Slovensku vôbec neprakvapuje//Farma/ a ke´d sa jedná o jedlo, takto sa chovať porotu, ktorá vypľúva jedlo...väčšina viet je vypípaná...vulgarizmy od poroty a ich neskutočne odporné chovanie sa k súťažiacim...hnus na ktorý nemám slov..stekajúci pot po tvárach súťažiacich hovoril za všetko...čo už na Slovensku úplne vykapala z ľudí slušnosť a dôstojnosť človeka k človeku? Hanba tejto reláci.-(((
evanaaa
Ono to vlastne ešte nie je súťaž varenia, len kasting, výber variacich do súťaže, v nej budú súťažiť tí najlepší vybraní, preto to zatiaľ nemá úroveň a je to také chaotické. Len som zvedavá na vlastnú súťaž, či aj tam budú jedlo sypať do odpad. koša ( Markíza), alebo vyplúvať do kýblikov ( JOJ ), ktoré má každý porotca pri sebe. Asi si myslia, že tými rečami a správaním zvýšia popularitu a sledovanosť. Chyba.....
jerica
Jednoducho moje očakávania sa potvrdili , tak ako pritvrdila porota slovníkom a súťažiaci žiadnym nápadom ktorý by zaujal. Relácia nemala vôbec iskru, ktorou by vedela zaujať, nebolo sa nad čím usmiať , nadchnúť , skôr zaplakať .
Súhlasím s komentom @mata3636 , ale aj ty @danielas máš pravdu , môj názor , nemôžeme odsudzovať porotu,myslím si ,že každé vystupovanie poroty má v rukách réžiser, porota má určité inštrukcie ako sa má správať, lebo si nemyslím , že v osobnom živote , by sa tak chovali ako sa predvádzajú pri hodnotení ponúkaného súťažného jedla.
Ako píše @mata3636 , ked neviem spievať, nepôjdem do superstar, ked neviem variť, nemám fantáziu, neviem objavovať a kombinovať nové veci a mojim jediným plusom je len prílišná sebadôvera, nemôžem ísť do takejto relácie, s tým sa musí počítať .
Neviem to zhodnotiť, či tie reklamy nie sú sponzorom súťaže , myslia si,že s tým sa niečo docieli , skôr naopak , odplaší .
Je to škoda , mohla to byť super súťaž , vaše a moja reakcia , sú ale opakom.
arasidka
íha, a ja som to ešte nevidela. Lebo som u mamy, a tam "sa pozerá DOMA", pretože... no čo už...
anina43
podľa vášho hodnotenia novej súťažnej relácie o varení ma vôbec nemusí mrzieť, že som tento program nesledovala, videla som len kúsok a to keď hodili nejaké jedlo o zem a stačilo. večerné sledovanie TV relácií je tak únavné a otravné, že zaspím ako sa hovorí na tvrdo a prebúdzam sa o 23,3O kedy sa sťahujem do postele a spím do 4-ej.TV Doma opakuje večerné programy aj cez obed a keď ma niečo zaujíma, pozriem. Nikdy však nezaspím, keď si pozriem nejaký lepší film na jednotke, v ktorom nie sú reklamy a dej ma zaujme. myslím, že o varení je už v TV príliš veľa programov a táto nová relácia je zbytočná a v nevýhodnom čase. tak ďakujem, neprosím, nemusím ....
lusinkab
Ja by som si to rada pozrela ale ako hovori @celeblith voyo spoplatnilo niektore relacie a niektore v zahranici ani nejdu.....ja som pozerala masterchef tu v australii a musim povedat,ze to malo velmi vysoku uroven co sa sutaziacich,jedla a aj porotcov tyka.Frcala som na tom kazdy den lebo to malo fakt uroven a aj ty porotcovia si vyjadrili svoj nazor ale velmi ludskym sposobom ziadne nadavanie alebo urazanie.Tak neviem ono to je asi o tom ako to vie kazda krajina spracovat lebo take iste ohlasy ako mate vy na nasu slovensku sou mala aj moja znama na taliansku verziu.
sovka62
Milí moji, kliknite si na staršiu diskusiu, ktorú sme tu mali,keď sa zverejnilo, že takáto súťaž bude. Už vtedy som predpokladala, že to nebude o varení. Markízu som nepozerala, sledovala som JOJ, len preto, že je to varení, inak súťaže typu Superstar, Farma, Farmár hľadá ženu a pod. dôsledne ignorujem, ľudia, ktorí pre popularitu stratia úplne všetky zábrany sú mi z duše odporní a rovnako sú mi odporní tí, ktorí stratia zábrany pre sledovanosť a zisky z reklamy ( o úrovni tých ktorí to sledujú ani nepíšem).
Relácia ma sklamala,viem, že je to len kasting. videla som, že sa tam niektorí prezentovali nezmyslami, ale podľa mňa tam každý šiel s presvedčením, že nesie niečo výborné, lebo veď on variť vie. Som presvedčená, že existuje spôsob, ako takýmto ľudom dať najavo, že v tej relácii nemajú čo hľadať, netreba ich ponižovať a zhadzovať. Lenže to by porotcovia museli mať invenciu a zmysel pre humor a žiaľ, síce česky, ale výstižne "Komu není z hury dáno v apatyce nekoupí". (Prepáčte, z hury čítajte ako z húry, neviem spraviť ten krúžok nad U).
ubka
Predpokladám, že rovnako ako tí na Pláži skončia, pretože ľudia skutočne nemajú chuť sledovať také ,doslova stupídne relácie. Súhlasím @sovka s Tebou v plnom rozsahu, možno dodám, že tým, čo sa hlásia sa veľmi nečudujem, často to vnímam aj u niekrých politikov, sú to ľudia čo nemajú odhad na svoje schopnosti, jednoducho sa tam "strčia", sú na poľutovanie, ale porota a ostatní účinkujúci by mali byť kultivovaní a tak ako píšeš, mali by vážiť slová, ktoré používajú pri hodnotení. Fúúj... hovoriť na jedlo sa nepatrí, nech je akokoľvek nechutne vyzerajúce, ak to porote nechutí nech vypľuje, ale kameraman by mal vedieť, že to nepatrí na obrazovku.
..ešteže sú prírodopisne a cestovateľské programy v Tv :-))))
marikafil
Ja som nepozerala ani jeden - normálne si programy, čo chceme sledovať, nahrávame a potom si ich pozrieme keď máme čas, očistené od reklám. Tieto programy sme ale ani nenahrali - toľko ospevovaný producent a režisér Nuňéz je pre mňa zárukou, že všetky nechutnosti a zvrátenosti sa dostanú do popredia a že aj z tej najlepšej šou, prebranej zo zahraničia, spraví len "zábavný program" alebo "šouku", ako tomu teraz hovoria. Ďakujem, neprosím. Radšej si budem hľadať recepty a rady na vareche!
evusik
ja som už písala, že som pozerala JOJ a nejaké kúsky z Markízy som si pozrela na nete... tam mi to prišlo oveľa brutálnejšie ako na JOJ, ale v konečnom dôsledku všetko jedno.. a neverím, že človek ktorý dokáže byť tak odporný je v civile slušný človek... predsa slušný človek by sa nikdy nedokázal chovať tak hulvátsky ako niektorí porotcovia...
čo sa týka toho vypľúvania alebo vyhadzovania jedla, musím sa ich trochu zastať, ono to asi inak nejde. Ak počas dňa majú ochutnať 100 jedál tak sa asi nedá zvládnuť... viete si predstaviť, že by ochutnávač vín na nejakej súťaži vypil 100 vzoriek vína? šak by bol na mol, tiež to vypľúvajú do kýblika...
@sovka62 by si sa čudovala, ale podľa prieskumov reality šou typu Farma, Mojsejovci, Súdna sieň a pod. najviac pozerajú vysokoškolsky vzdelaní ľudia a z lokácie vyhráva jednoznačne Bratislava :-)
radox1
povodne to mal byt cisto slovensky projekt.samozrejme koli vysokym vstupnym nakladom si to rozdelili s novou,a tym vykazu vacsi zisk.vysledok?namiesto toch slov.kucharov iba jeden,k tomu moderatorka ceska,sutaziaci tiez napoli cesi.nic proti cechom,ale tieto federalne projekty mi uz lezu hore krkom.dalej oni nevyberaju ludi len na zaklade zrucnosti varenia,plnia prikazy rezisera aby tam mali roznych typkov koli sledovanosti.normalni pracujuci ludia aj tak nemaju sancu,lebo byt k dispozicii pol roka je nemozne,preto som sa aj neprihlasil.
danielas
Dnes v televízii a nielen v nej ,bohužiaľ, prevláda komercia. Keď niekto očakáva vyššiu sledovanosť na základe takýchto stupidít, musí predpokladať, že sme národ hlupákov. A ak ešte všetci nie sme, z tohto určite budeme. Túto reláciu som si vybrala celkom naivne,ako čítam komenty tých znalejších dievčat ,ktoré to dopredu a spávne odhadli. Svoj komentár som priložila preto,že som bola zvedavá na reakcie rôznych vekových skupín
danielas
@sovka ,nenašla som tú diskusiu,nespomenieš si,po akým názvom?
Mám pocit,že som ju aj sledovala a dokonca sa tam nejaká varecháčka aj prihlásila?
michsamant
:( no to je ale skoda, ze slovenska verzia takto dopadla. Ako pise @lusinkab australska verzia je uplne skvela. Porotcovia slusne skritizuju, co sa im nepaci a skor poradia co treba vylepsit. Medzi sutaziacimi vznikaju nove pevne priatelstva a vzajomne sa podporuju. Ziaden vysmech ani urazky.
lucylee
Ked bezala kampan na masterchefa, velmi som sa bala, ako to Slovaci urobia, pretoze som videla australsku verziu a ta bola uplne perfektna. S ocakavanim som si to v pondelok zapla a musim povedat, ze som bola milo prekvapena. Porotcovia su vyrazne typy, odlisne charaktery a je to velmi zaujimavo urobene. Ved oni tam nemozu len sediet a usmievat sa a chvalit. Ved si len spomente, ako sa spravali, ked to jedlo bolo dobre. Ten, kto tam ide a predvedie to, co chalan so spagetami, nemoze predsa ocakavat, ze ho odtial este aj odprevadia s potlapkanim po pleci. Musi to byt atraktivne a zaujimave pre divaka-a pre mna ako divaka to zaujimave bolo a tesim sa na dalsie casti. Je to tvrdy boj a aj ulohy budu narocne. Budu vyberat tych naj z naj. Priemerni kuchari tam nemaju co robit a este s takym sebavedomym, ako tam niektori mali. Takze som plna ocakavani, co bude dalej. To je moj nazor. A nieze sa do mna teraz vsetci pustite :)
evkalibka
okrem toho že sú porotcovia viac ako arogantní keby to jedlo nehádzali do koša, veď je to neúcta k potravinám nech sú akékoľvek
milad
Pozerala som len krátko, od reklamy, po reklamu, a už nebudem. Honba za senzáciou, trápny pokus ako zvýšiť sledovanosť. Kto nadáva, je in. Moje decká sa tiež tešili, varenie sa u nás všeobecne považuje za určitý druh umenia. No keď šmarili jedlo do koša, prepli sme s odporom nad ich konaním na iný program. ( Neviem, či sme práve my krajina, ktorá môže takýmto správaním v médiách prispievať k takejto výchove a k plytvaniu.) Celé je to o vymývaní mozgov ako nakoniec všetky show u nás. Stavím sa, že na konci nebude víťazné jedlo a kuchár, ale kto, s kým, kde, kedy, za koľko....HNUS
hanee
presne to dopadlo tak, ako som cakala, ponizovanie a vyhrocovanie situacii. Ludia su nervny bez toho, aby ich niekto pred kamerou ponizoval. Masterchefa of Australia som kukala etse ked som bola v EG a bola to uuuuzasna relacia, kde nikto nemal potrebu sutaziach zhadzovat a ponizovat. Naopak ich ucili nove upravy spracovania potravin a vodili ich po roznych krajovych restikach od malinkych domackych podnikov az po superluxusne restiky. Ak by to bolo aj u nas o uceni a usmernovani, nevahala by som ani minutu a sla by som, ale obavam sa ze u nas to tak nebude a vyhra to nie najlepsi, ale najotrlejsi .o)
lusinkab
@danielas no nasla som dve tie predosle diskusie,myslis asi toto?
 varecha.pravda.sk/diskusie/masterchef-na-slovensku/3079-f...

 varecha.pravda.sk/diskusie/prihlasky-do-sutaze-masterchef...

@hanee suhlasim s tebou Australsky Masterchef bol bezchybny,porotcovia super zlaty a hlavne skuseny,sutaziaci boli tak tiez uzasny (len ma sklamalo,ze dievca ktoremu som tak fandila skoncila druha :-( ale co uz) ,mali tam vela svetovych kucharov od priekopnikov gastronomie az po Jamieho Oliviera (a varili proti nemu).....ale moja laska bola Adriano Zumbo tie jeho cukrarske vymysli ma stale dostali. Pridavam tu link na oficialnu stranku Australskeho Masterchef len pre zaujimavost a na porovnanie  www.masterchef.com.au/home.htm...
prdelinka
master chef bude nieco ako na noze,co chodilo na prime nie ? mne to aspon tak prislo....a ked som dopozerala recept na bohatstvo som pochopila,ze hladaju nejaky rcp ktoti potom budu predavat v kauflande..
lusinkab
@danielas neviem preco to nejde otvorit :-( lebo ja ked na to kliknem tak ma to hned hodi na ich stranku www.masterchef.com.au skus to teda takto skopirovat a uvidis ci to pojde,mozno je to blokovane tak ako niektore nase slovenske stranky ktore nemozes pozerat zo zahranicia.
marcy
kontroverznosť,práca pod stresom.....tam má ísť človek s talentom,zručnosťou a hlavne musí si veriť,mať gastronómiu ako sväté písmo.......
tetrisss
Tiez ma teda nijako neoslnili oba programy, ale mozno sa to zlepsi a bude to aj o vareni. na druhej strane, kto ide do takej sutaze, by mal mat aspon sajnu, co by tam mal robit a teda pozriet sa na podobny projekt, aby tam nerobil zo sebe hlupaka. Predsa v recepte na bohatstvo hladaju nejaky originalny a neznamy napadity recept, ktory by bol nasledne predajny v masovom meradle a ja som tam videla len jeden jediny, tie variabilne tasticky, ti ostatni tam boli podla mna omylom.
marcy
súťažiaci prešli sitom a teraz si to s radosťou pozriem :)
evusik
prvú časť som nevidela, druhú som si pozrela v repríze a tretiu som si už pozrela priamo a musím povedať, že mi to neprišlo až tak kontroverzné... porotcovia boli náhodou celkom milí, pomáhali, poradili.... snáď to už teraz bude o varení a bude sa to dať pozerať.... naopak Recept na bohatstvo mi príde trochu nudný :-)
lucylee
A ja este dodam-nemyslite si, ze oni hadzu taniere a jedlo do kosa pretoze chcu. Podla mna to maju dane v scenari. Tym nehovorim, ze s tym suhlasim- s hadzanim jedla do kosa a tanierov a zem, ale je to show. Velke sito mi prislo ako totalny chaos. V australskej verzii vsetko bolo jasne vysvetlene, boli dane pravidla a malo to napatie-ledva som dychala :) Tu to bol jeden mis-mas a nemalo to tu spravnu iskru. Som zvedava, co bude dalej.
palokuchki
Ja sa to snazim slledovat kvoli nasej @cistinke , ale este som ju tam nevidela. Teraz si myslim, ze to hadzanie tanierov a nadradene spravanie ku sutaziacim je asi zamer redakcii. Porotcovia sefkuchari v skutocnom zivote nemusia byt taki neprijemni ludia ako sa mi zo zaciatku zdali. Mozno som im v tom krivdila. Tiez sa mi to pacilo ako radili sutaziacim pri vareni ako tie jedla vylepsit.
lucylee
A musim konstatovat, ze tu spravnu iskru, smrnc a davku napatia pre divaka to postrada coraz viac. Na kastingoch som to ich spravanie este chapala, ale v top 20-tke uz nema co hladat. To ako hnusne skritizovali v pondelok tu pani z Ciech, bolo nechutne. Oni tu maju byt teraz pre sutaziacich, radit im a pomahat a nie ich kritizovat. Ked, tak konstruktivne, tak, aby ich to posunulo dalej a vybicovalo k lepsiemu vykonu a nie ich ponizovat. No uvidime co bude dalej.
kimika
ja som toho názoru, že v Masterchef by v porote mali byť gurmáni nie šéfkuchári :)
michsamant
Co znamena slovo "gurman"? Kto to vlastne je? Ako si ho predstavit? Cim je charakteristicky? Myslim si, ze sa mali slovaci viac drzat toho australskeho vzoru. Priniest trocha pozitivnej nalady ludom cez TV. Takto sa im do tych reality show nabuduce nikto neprihlasi, ked kazdeho (s prepacenim) zhovadia.
marianne69
presne tak @miska na slovenských kanáloch začína prekvitať primitivizmus hrubého zrna.Minule muž zaspal na gauči,tak reku idem vypnúť televízor a zobudiť ho a pozerám čo je v telke,som si čítala a tam,že Farmár hľadá ženu.Po 5 minútach mi bolo na grc.Nemá obdobu,čo sa vysiela,ale sledovanosť to asi má,ked to stále frči...
Ja som svoj názor vyjadrila v inej diskusii,tak ho ešte aj okopčím tu,nevšimla som si túto diskusiu: Strasne ma slovensky Masterchef sklamal.Tolko doslova ponizovania ludskej dostojnosti,hrubosti,konfliktov, nadavok,ktore mohli aspon vypipat,bez kuska pozitivity, ale zato arogancie a negativnych emocii som este v ziadnom masterchefovi nevidela.Anglickeho som sledovala pravidelne,par epizod aj z francuzskeho....tie sa mi pacili velmi...je mi to luto,lebo som sa velmi tesila..skoda Nerada to pisem,ale ja s tym Madaricom hadam aj suhlasit budem.Slovenska spolocnost sa takymito programami a jemu podobnymi idiotizuje.Ale proti gustu,ziaden disputat.


a recept na Bohatstvo detto,stacila mi jedna cast a dopozerala som.Jedna vec je opravnena kritika,ktoru si pripraveny pokrm zasluzi a ine je sa pytat niekoho ci je gay...co to ma spolocne s varenim...asi to inak nevedia
nazarboncuk
slovenské média majú jednoduchú politku..naservírujú, čo im my zožerieme. V podstate to, ako je celý scenár postavený (na urážkach, ponižovaní a ukazovaní porotcovského ega) svedčí o tom, akí skutočne my slovač sme, ako sa v týchto veciach vyžívame a ako sa tešíme z nešťastia a potupy iných. my nepotrebujeme súťaž o varení na úrovni, my potrebujeme "šou"...ani som nečakala že to bude iné. škoda. na druhej strane mám od baby čo tam súťaží, že v skutočnosti sú porotcovia a súťažiaci v pohode, uzijú si sradnu a veľa sa naučia, to čo my vidíme je len scenár. Dosť tupo upravený na zvrhlé chúťky slovenského diváka.
marianne69
Ale ved dobre,vsak nech pritvrdia,ked to maju divaci radi,ani v anglickom sa s nikym neparali,to sa ocakava,ze sa tam nebude s nikym jednat v rukavickach.Ale nech zachovaju aku-taku uroven,to co sa vysiela je primitivizmus a ubohost. hadzanie tanierov?pre oko divaka???... Je to samozrejme moj osobny nazor.
michsamant
Ja si myslim, ze keby aspon skusili natocit nieco, co naopak nie je ako to urobili teraz, tak by sa to ludom pacilo. Ludia to pozeraju, lebo v TV nic ine nie je. Nemyslim si, ze toto je zrkadlo toho, aky je narod. Je to zrkadlo toho, kto ten program dal dokopy.
angiek
ten tanier hodili naschval, no a vidite, vsade sa o tom rozprava :D aj mna to prekvapilo, bol to taky sok, ale nejak extremne som to neriesila, mne sa masterchef paci, mohli by tam aj viac varit, vidite len negativa, oni vedia aj pochvalit ked sa nejake jedlo podari, dost je to inak postrihane, neukazuju kazdeho sutaziaceho, to je skoda
nazarboncuk
no robí sa to /aspon si myslím/ hlavne kvôli sledovanosti. a sledovanost si obe TV odskúšali na predchádzajúcich "formátoch" či ako to volajú a keďže to asi ludia pozerajú, tak sa predpokladá, že majú radi takýto "drsný" štýl zábavy :D mne osobne sa to nepáči a nestotožnujem sa s tým. celkovo TV mi je ukradnutá, sledujem len Sultán-a :D :D /v origináli samozrejme/ :D
evusik
je zaujímavé, že nikto to nepozerá pretože je to primitívne, úbohé, negatívne a čo ja viem ešte aké, ale všetci to kritizujú....
ja už som tu písala, že prvú časť som nepozerala, druhú som si pozrela náhodou v repríze a teraz to už pozerávam celkom cielene a nezdá sa mi to vôbec také ako to tu popisujete... ten šmarený tanier bol aj na mňa moc, ale prišlo mi to skôr trápne, také na silu :-( ale nechápem čo bolo také strašné na tom čo povedali tej pani v poslednom diely? je ich už len dvadsať, mali by byť všetci dobrí, ba priam výborní a ona to pokašľala, sama si to priznala, to ju akože mali pochváliť?
veď chodili, pozerali, radili, pochválili, povedali toto je dobré, toto nie je dobré a čo iné mali hovoriť??? mali sa baviť o futbale? veď je to relácia o varení, tak sa bavili o varení a myslím si, že celkom primeraným spôsobom...
a vám sa vážne zdá, že Gordon Ramsey je typ človeka ktorý jedná s ľuďmi v rukavičkách?
michsamant
@evusik vsetci to kritizuju po vzhliadnuti prveho dielu, mne stacili zostrihy, rcp na bohatstvo som tiez pozerala len polku z prvej casti... ja si pockam az tam bude @cistinka , inak ma to nezaujima.
michsamant
Gordon Ramsey je v Masterchef inak dost mierny, neznasam ho v Hells kitchen.
marianne69
...nejedna ani nikdy nejednal,tiez ma slusne cholericke stavy,ale aspon sa snazi tych ludi niecomu naucit,teraz ho pozeram ide na nejakom kanali v cestine a ked to tak pozeram ma v 80-90% kus pravdy.A ze ho ide slak trafit,ked to nechapu a nechcu pochopit,to uz je o inom...Aj napriek tomu, co v tych restauraciach vyvadza mi to k nemu sedi,lebo chce ludi naucit ako varit,takisto ako urobit dobry podnik,aj ked som ho dlho nemusela,ale vidim,ze sa snazi o dobru vec...kdezto tito pani majstri varechy,robia hlavne show...pozrela som si teraz na odporucanie na nete aj australsku obdobu a tak by to malo vyzerat...ja som to prestala pozerat,pre dovody,ktore som napisala...marnia moj cas...
evusik
@mischamant a presne o tom to je, že v jednom je fajn v druhom nie... možno to, ako má na obrazovke pôsobiť určuje zmluva, ktorú podpíše....
a nevieš kedy tam bude @cistinka , pokiaľ viem, tak ona je v Recepte na bohatstvo a tam idú teraz dezerty, tiež to pozerám len tak jedným okom....
2010
Ramsey je uz len trapny vulgarny pako , ktory nech sa najpv pozrie kolko jeho restauracii skrachovalo, a nehra sa na boha varenia ked ho vidim tak prepnem kanal .
danielas
No,vidím,že sa tu rozprúdila celkom slušná diskusia. Ja som ďalšie časti nepozerala,po tej úvodnej... Ale na našu čistinku sa teším a tú si rada pozriem. Takže ona ako tu čítam bude v Recepte na bohatstvo -rôzne. Ešte vyzistiť,kedy to bude. @cistinka !!!! som tvoj fanda a držím palce!!!!!
lucylee
Presne ako som napisala, ze to vsetko je show a maju to dane v scenari. Je to nenormalne zostrihane.
@avusik ano, snazili sa radit, ale moj nazor je ten, ze tu pani skritizovali az prilis. Nebola to konstruktivna kritika, islo to do vysmechu a ponizovania. Ona je amater a mat hlupe pripomienky, ze ci ten rezen na tanieri je plachta alebo zralocia plutva, je vrcholne trapne. A potom jej vyhadzovat na oci, ze rozmyslaju, ci urobili dobre, ze ju poslali dalej atd. je ubohe. Oni ju posunuli dalej, tak nech ju naucia, ako ma byt jedlo naservirovane a nie jej vyhadzovat na oci jej neschopnost a ponizovat ju. Som zvedava, ci sa im vzdy vsetko podari a maju svoj den. Toto uz nema v tejto faze relacie co hladat. Maju ich motivovat a posuvat dalej.
irenaw
Na tieto dve relácie sme sa s babami tešili a žiadna z nás to nepozerá, ani nevieme, čo sa tam deje a kedy to chodí. Pozrela som kus jedného, kus druhého, občas "stihnem" upútavku, to mi celkom stačí. To, čo "vypichnú" na prilákanie diváka, mňa dokonale odradí. V kútiku duše dúfam, že diváci predsa len dajú najavo, že nie sú na takto naservírovanú show zvedaví... a sledovanosť bude klesať... a možno im svitne :-)...? Nechce sa mi celkom veriť, že diváci úplne zblbli a absurdné reality show majú závratnú sledovanosť. To kde majú tie "pípl-metre" namontované? S ľuďmi v mojom okolí sa bavíme o programoch vysielaných kdekoľvek, len nie na slovenských tv kanáloch. Úplne bežná zábava, dokumenty, nejaký film, občas seriál. Nie kôpka exhibicionistov a reklamy, čo sa tam len zmestí a ideme z toho vytrieskať, čo sa dá :-(
2010
prave som dopozeral anglickeho master chef a jeden sutaziaci sa uplne rosypal , sudca slusne prisiel a dokoncil jeho jedlo....uz sa tesim ked pojdem na slovensko mam vela "sprostych" starych kamaratov a bude velka sranda ked pojdeme do restauracii tychto arogantnych nafukanych pajacov... a zopar chlpov a much :) a taniere budu lietat .cheers
mojack
Tento program nepozeram...trema, napätie sutaziacich... nie je tam nič čo by som si z toho mohla zobrať. Radšej čas stravim na VARECHA, pri dobrých receptoch, ktoré maju aj fotky vratane navodu ako to urobit. :-))
gurman
ja by som sa najracej postavil za tych porotcov a dojedol to co tam oni "pobrblu" :)
petra5
som znechutená!!mala vyhrať slovenka!!ten čechur na to nemal!!!!
mimmus
nechapem preco stale ceskoslovensko,,ked sme uz par sokov ------- na chuja take sutaze,ked aj vacsina vitazov je cechunov,,,stale to iste nie len v sutazi ,ale aj v politike,,nechcem to rozoberat,lebo sa zase naserem a nezaspim......tak ze najbl..ked sa niekto chce prihlasit na sutaz,ktora ma nazov CS a si slovak,,,maaarna snaha
bodenloos
Vobec ma nezaujima kto vyhral, a uz vonkoncom mi jedno ci slovak , cech ci madar alebo aj portorikanec. V tom to asi nebude, ale z toho co som par krat zazrel (urcite na vyvazeny usudok to nestaci a posudzovat podla tv je asi slabe - v jedle je asi napodstatmnejsia chut v doprovode podpory nosa, potom prichádza vizulana stranka ...), ale toto asi nie ....