O Varecha.sk

Mám návrh

klaura - fotkaklaura, 6. júna 2011

Keď varecháč vloží recept, na pravej strane vidíme jeho meno, fotku a "podobné recepty", ktoré často vôbec nie sú podobné. A keďže mi tu na Vareche chýba akýsi návrat k dávno vloženým receptom, ich oživenie, navrhujem namiesto podobných receptov zobraziť staršie recepty konkrétneho autora ... pravdaže, len ak je to zrealizovateľné ... čo vy na to?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Klaura, to by bolo zbytočné, lebo všetky tie recepty si nájdeš pekne pokope, ak si dáš profil toho autora. Skôr by som prijala presnejšie to -Podobné recepty, aby boli ozaj podobné a potom by sme si mohli z nich vybrať tú verziu, čo nám viac vyhovuje. A nie, že pri guláši je podobný recept - napr. Slivkové gule. To uvádzam len ako príklad, lebo tak to je.
mariaklara
@evanaaa , máš pravdu, mnoho krát sa zasmejem, že ako to môže byť uvedené, že podobný recept. To ako keby bolo písané z brucha.
tomas
Žiaľ nevieme zatiaľ (možno na niečo prídeme), ale zatiaľ nás nenapadol lepší algoritmus na podobné recepty. Jedine, že by sa ľuďom chceli hľadať podobné recepty, a bol by to vlastne tým pádom nejaký vyklikaný výber podľa ľudí... Len či by sa to chcelo niekomu robiť, že hľadať podobné recepty...
V každom prípade niekedy tie podobné recepty sú dosť podobné, resp. aspoň podobného typu, niekedy sú trochu odveci... To uznávame, ale nevieme ako inak to urobiť:)
alena45
tiež by som prijala radšej recepty staršieho dáta, určite sú tu dobré poklady. Ja osobne mám problémy s vyhľadávaním, viem čo hľadám, aj približný názov, niekedy surovinu a nenájdem. Preto nevyhľadávam, a ponuka starších receptov by mi prišla vhod. Neviem koľko rokov funguje Varecha, ale napríklad by sa mohli zobrazovať recepty ktoré majú v ten deň napríklad 3 roky.
kata50
Možno pomocou "kľúčového slova", ktoré sa vyskytuje v recepte. Napr. názov - guľáš, rezeň, cestovina...., alebo názov typickej suroviny použitej v recepte. No vy to viete najlepšie , či sa to dá. Ja iba uvažujem...:-))
janger
@tomas , a dat tomu jednoducho iny nazov, ked sa to uz inac zmenit neda? Ze by ste to pomenovali napriklad 'Dalsie zaujimave recepty'.... @alena45 , 'Podobne recepty' su aj recepty starsieho data. Niekedy si niektory otvorim a je napriklad z 2009. Som tiez rada, ze su tam aj tie starsie, inak by upadli nacisto do zabudnutia ;-).
tothka
V dnešných receptoch máme asi 950 stránok, mňa by skôr potešila možnosť dostať sa na tie staršie stránky iným spôsobom, ako spätným preklikávaním, a ak je aj nejaký iný spôsob ako na to, veľmi rada sa nechám poučiť.
tomas
@alena45 Varecha funguje od októbra 2009, čiže o polroka bude mať dva roky, ale narodeninové recepty, ktoré majú presne rok, to je zaujímavý nápad...
tomas
@janger asi to premenujeme :) @tothka a viete na akú stránku chcete skočiť? ešte uvažujeme na kalendáriku, že by sa dali preklikávať recepty podľa dní...
alena45
a ozaj, neviem kde robím chybu, ale keď prídem po víkende domov a chcem si pozrieť komentáre, tak mi ponúkne len 10 strán a dosť. Ale 10 strán ?!
jarca
@tomas ko, rada by som pripomenula pri tych upravach aj moznost
tej poznamocky k vyskusanemu receptiku, d a k u j e m
klaura
No, presne toto som mala na mysli ... pripomenúť staré recepty ... a tie výročné, to je skvelý nápad ...
evanaaa
Ak by sa to dalo podľa čísel - zadala by som napr. : 125 a rcp pod tým číslom by sa mi ukázal, podľa neho by som mohla ísť potom aj o pár čísel dozadu či dopredu a len by som sa divila, aké dobré recepty sú to.
tothka
@tomas nemla som na mysli číslo konkrétnej stránky, ale iba všeobecne na náhodné stránky staršieho dáta by som sa rada pozrela. Trebárs aj tie z r.2009.
janazjarku
A ja som sa nedávno rozhodla, že si vytvorím v svojej KK rubriku výherné recepty :-) ešte som nestihla zrealizovať, ale vlasný nápad ma načisto potešil .-)