Rôzne

Linzer torte

nika72 - fotkanika72, 10. januára 2016

Chcela by so Vás drahí Varecháči poprosiť,či nemá niekto recept na túto rakúsku pochúťku " Linzer torte".Veľmi pekne ďakujem!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Ja mám, priamo z Linza, vraj je to ten, podľa ktorého pečú v známej tradičnej cukrárni. Vyskúšala som, chutí rovnako, ako ten od nich.
Tu je:
250 g masla
200g hladkej múky
200 g práškového cukru
250 g mletých mandlí (v Lidli kupujem už zomleté, balíček=200g)
1 rovná ČL kakao
1 ČL škorica
2 rozdrvené klinčeky
1 vajce
1 kalíšok čerešňovice (dávam brandy, čerešňovicu nemám)
300 g ríbezľového lekváru
maslo na formu
1 žĺtko na potretie
Cesto robím v plytkej mise, maslo vložím do suchých surovín a dvomi malými nožmi sa ho snažím rozsekať na čo najmenšie kúsky a zároveň ho nožmi miešať s tými sypkými zložkami. Nakoniec pridám vajce a pálenku a rukami už miesim len aby sa všetko spojilo, tak sa mi maslo v ceste nezohreje a koláč bude krehký.
Cesto nechám aspoň hodinu vychladiť, potom ho z chladničky vyberiem a nechám chvíľu postáť, lebo býva také tuhé, že sa s ním zle pracuje. Odoberiem tretinu, rozvaľkám a vložím do koláčovej formy (24 cm) a zdvihnem ho aj na boky (asi 2cm). Potriem lekvárom. Vyvaľkám zvyšné cesto, radielkom pokrájam na pásiky a uložím na lekvár v tvare mriežky. Mriežku a kraj koláča potriem žĺtkom. Pečiem v rúre asi hodinu pri 180 st.C.
nika72
Jééééj veľmi pekne Vám ďakujem @sovka62 aj @45678 .... ja mám recept rada keď to má niekto vyskúšané už sa teším keď ho upečiem :)