Chcela by so Vás drahí Varecháči poprosiť,či nemá niekto recept na túto rakúsku pochúťku " Linzer torte".Veľmi pekne ďakujem!!!
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 229 najnovší komentár dnes 09:53
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 229 najnovší komentár dnes 09:53
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár včera 17:16
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár včera 16:52
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár včera 07:21
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 229 najnovší komentár dnes 09:53
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 143 najnovší komentár 1. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
Maškrtenie bez rúry: Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky
Moze byt?☺
Tu je:
250 g masla
200g hladkej múky
200 g práškového cukru
250 g mletých mandlí (v Lidli kupujem už zomleté, balíček=200g)
1 rovná ČL kakao
1 ČL škorica
2 rozdrvené klinčeky
1 vajce
1 kalíšok čerešňovice (dávam brandy, čerešňovicu nemám)
300 g ríbezľového lekváru
maslo na formu
1 žĺtko na potretie
Cesto robím v plytkej mise, maslo vložím do suchých surovín a dvomi malými nožmi sa ho snažím rozsekať na čo najmenšie kúsky a zároveň ho nožmi miešať s tými sypkými zložkami. Nakoniec pridám vajce a pálenku a rukami už miesim len aby sa všetko spojilo, tak sa mi maslo v ceste nezohreje a koláč bude krehký.
Cesto nechám aspoň hodinu vychladiť, potom ho z chladničky vyberiem a nechám chvíľu postáť, lebo býva také tuhé, že sa s ním zle pracuje. Odoberiem tretinu, rozvaľkám a vložím do koláčovej formy (24 cm) a zdvihnem ho aj na boky (asi 2cm). Potriem lekvárom. Vyvaľkám zvyšné cesto, radielkom pokrájam na pásiky a uložím na lekvár v tvare mriežky. Mriežku a kraj koláča potriem žĺtkom. Pečiem v rúre asi hodinu pri 180 st.C.