Mam rada lievance len nemožem najst vhodny recept je tu vela
receptou ale same už popriklaslovane ja by som potrbovala recept
na take čo su jak palacinky ale hrubše a su tradčne te čo sadaju
robit na panvici na lievance alebo vyhdzovt do vzduchu Kcela by
som ešte dneska robit :)
Sú výborné,ale odporúčam z dvoch dávok,z jednej sa málo narobí.
Skúste,prajem dobrú chuť,K
nachystám si pol litra mlieka , z neho odlejem do hrnčeka trošku , aby som mohla v ňom nechať vykysnúť trošku kvasníc.
Čo je to troška: z jednej kocky tam nadrvím len polovičku.
Kvások: ešte pridať do toho trošku cukru
no a do toho hrnca nalejem tie 3 dcl mlieka, štipku soli, 1 vanilku, máličko oleja, a nezabudnem do toho dať 2 celé vajcia. Rohabarkujem to, pridávam po troche polohrubej múky, miešam, pridávam múku, miešam a nezabudnem pridať aj vykysnuté droždie. Keď to rozhabarkujem, dľa uváženia pridávam múku, až dostanem hladkú zmes, ktorá musí "tiecť".Veď aj samotný názov , ktorý používame u nás doma o tom hovorí: "Lévané dolky", t.j. cesto sa musí liať.
Netreba nechať cesto odstáť, jednoducho beriem "lévankárňu", jemne pridám trošku oleja a fuk nalievať cesto do každého mastného kolieska.
Keď sa mi chce pohrať sa s tým, do cesta nastrúham jablká , vtedy to má aj krajšiu vôňu a dolka je šťavnatá .
Ja robievam takto, ak chceš, vyskúšaj.:-)
možno Ti pomôžem:-)
sú fakt výborné! :)
robievam ich na obyčajne panvici, malou naberačkou nalejem štyri kôpky a mám skoro úplne rovnaké. Horúce obaľujeme v zmesi cukru a kakaa z oboch strán, tak to všetci majú radi, ale ja, maškrtnica, si ich aj tak ešte zlepím po dve džemom.