Rôzne

Laskonky...

mimka946 - fotkamimka946, 15. marca 2013

Ucim sa sice za cukrarku no laskonky robime v teplovzdusnej aj v
cukrarni aj u mna doma..No pokazila sa vcera rura a kupili sme novu
rúru - elektrickú.Ako tam mam laskonky vysušiť?Koľko stupňov a
maju byt pootvorene dvierka? Mam zapnut pecenie zhorda aj zdola
? lebo je tam vrtula ale ona je na grilovanie..Prosim o radu mam
skusenosti ale len s teplovzdusnou.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
No neviem, ja nemám nejaký extra sporák, ale gril má v označení vlnovku a teplý vzuch zasa vrtuľku, ktorá otáčaním teplo rozháňa. Akú značku ste kúpili, je to vstavaná rúra? Tá by mala mať potom aj funkciu teplého vzduchu, alebo je jednoduchšia a má len základné funkcie? Niekde je aj kombinácia grilu s teplým vzduchom. Ale určite sa nájde riešenie, alebo piecť na málo stupňoch - len sušiť. No asi ti iní lepšie poradia.
babinka
@mimka946 je tu viac receptov na laskonky, skus si ich pozriet a uvidis, ze zienky pecu v klasickej rure pri cca 150 C, uz som ich parkrat robila aj ja a nemala som ziaden problem v elektrickej rure. Ani dvierka pootvorene nebolo treba mat.
babinka
teraz som sa bola pozriet aj do inych receptov na snehove pecivo, ich pecenie susenie zacina pri 110 C az do 160, a to uz som aj torty piekla z podobneho cesta a nic sa im nestalo. Mozno mas zle nastavenu ruru... skus zmerat teplotu, ci ukazuje spravne {vhodnym teplomerom}
ankad
Mimka, Tvoja nova truba musi byt nastavena na dost vysoku teplotu a cas na pecenie je dlhy. Musis si to vyskusat na o nieco nizsiu teplotu. Ja tieto Tvoje laskonky peciem na 180C, ale cas Ti presne nepoviem, ja cez okienko na dverach si vsimnem ich farbu. buduce ked ich budem robit, tak si pozriem cas.
Skus vyhriat trubu na 160C a sleduj, a ak nemas okienko na dverach, tak otvor trubu a pozri ich. Ked uz po 5 minutach budu naskocene a zacnu menit farbu, vyber jednu, zistis, ci sa lahko odlepi od papieru a rozlom ju, tak uvidis, ci je vo vnutri upecena.
Pretoze tieto laskonky maju vela orechov, preto je tam viacej oleja a samozrejme aj viacej cukru, preto rychlejsie sa upecu aj vo vnutri. Ked ich budes piect na slabej teplote, tak budu zuvackove, to nerob, jedine ak sa chces presvedcit, a budu nedopecene vo vnutri.
Tie laskonky, ktore maju ovela menej orechov ako v niektorych receptoch sa uvadza nez ako tieto Tvoje, tie sa susia na nizsej teplote a su bledsie.
Dufam, ze tomuto porozumies a daj mi vediet.
mimka946
@ankad dakujem za radu vyskusam.No tie moje laskonky doteraz som nemala problem no teraz v novej je to dost tazke..ale vyskusam a zaroven dakujem vsetkym za radu
rulik
moja skúsenosť je, že s vetrákom je tá teplota nejaká vyššia,aj ked teplomer to neukazuje, asi sa to viac prehrieva, treba to odskúšať alebo sledovať cez sklo
astheart
S novou troubou je vždycky problém...... Já mám novou plynovou a dost se taky trápím. Každá trouba, ať je jakákoliv, peče jinak. Mnohdy se na nastavení stupňů nedá spoléhat. Buď koupit speciální teploměr do trouby, nebo zkoušet.....
mimka946
No už su hotove robila som to pri 82stupnoch s vetrakom a pootvorenou rurou 1hod
paploska
....nevedeli by ste mi pomôcť s originálnou orechovou plnkou do laskoniek? recepty sú tu super, len recept na plnku, ktorú som zbožňovala za detstva neviem zohnať :-) ďakuuuuujem
ubka
@paploska vyskúšaj, či ti bude chutiť :-))Plnka: 140 g masla, 140 g práškového cukru, 1 žĺtok, 30 g opražených lieskovcov, 30 g mletých lieskovcov
2508
ja mám vyskúšaný varený krém do laskoniek, ktoré som včera piekla : 14 Dg palmarín, 6 Dg hladkej múky, 1/2 l mlieka - uvariť na kašu. 20 Dg hery a 20 Dg práškový cukor - vyšlahať. Do vyšľahaného postupne pridávam vychladnutú kašu. Keď mám krém hotový do jednej časti vmiešam pomleté a opražené orechy cca 8 Dg /upražené orechy dávam aj do snehu na laskonky/ a druhú časť používam na iné lepené koláčiky.
2508
Zabudla som dodať, že uvedené krémy dám do mrazničky a podľa potreby použijem.