Langoše s kyslou smotanou fotorecept

jawadeaJawadea, 48 ročná žena, Bratislava, 2. februára 2013 12:41
Ďalšie jej recepty »

Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)Foto: jawadea

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

90 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.

    Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 12 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist