Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)

Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: jawadea
jawadeaJawadea, recept pridal: 2. februára 2013 12:41Ďalšie jeho recepty

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

Suroviny

90
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1

2

Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2

3

Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aankaa, 2. februára 2013 o 13:37
    máš ich kráááásne,priam ukážkové.....:-)))...a keďže tiež robievam takéto smotanové,všetkým doporučujem,pretože sú ozaj mňamkové.....:-)


  • libling, 2. februára 2013 o 13:46
    Fúúúúú,mňaam,neostal aspoň jeden? :)))


  • misel20, 2. februára 2013 o 13:53
    Fúúúúúúúúúúha tie vyzerajú úžasne :) no dala by som si .


  • denyany, 2. februára 2013 o 13:57
    robievam aj ja takéto, odporúčam, sú ozaj výborné.


  • dodo46, 2. februára 2013 o 14:02
    pred chvíľou som dojedol. Fazuľová polievka s údenou krkovičkou a
    k tomu longoše s cesnakovým maslom a syrom.



  • rennatte, 2. februára 2013 o 14:03
    mnaaam, dobre cesnakove so syrom, aspon jeden kusok si prosim
    ------>KK


  • baculata, 2. februára 2013 o 14:04
    Velmi pekne sa Ti podarili, robievam, ešte som nedala soda bic. vyskušam, a robím z hl.muky, no skusim výber.muku podla Teba, teda celý Tvoj rcp skusim, pekná robota.


  • dorenika, 2. februára 2013 o 15:50
    mnaaaaaaaaaaam ja mam najradsej s cenakom,smotanou a syrom


  • an3da, 2. februára 2013 o 16:02
    Ale ste mi urobili chuť, a dnes mi zubná doktorka vybrala zub, tak smiem iba tekuté...


  • micanela, 2. februára 2013 o 16:30
    toto mi nerobte ... hned by som si dala ale dieta /a aj zaludok/ zakazuje... mnaaaam


  • jawadea, 2. februára 2013 o 17:18
    Ďakujem :-) Odporúčam ak nejaké ostanú ešte čerstvé zamraziť sú aj potom výborné


  • elysa, 2. februára 2013 o 18:03
    robievam z hladkej múky,ale skúsim aj takto...


  • jerica, 2. februára 2013 o 19:35
    @jawadea nemajú chybu , tvoj recept príležitostne určite vyskúšam :-)


  • mariaklara, 2. februára 2013 o 19:39
    Ukážkové...1****


  • medovnicek, 2. februára 2013 o 19:59
    máš ich krááááááááááááááásne


  • sladkacokolada, 2. februára 2013 o 20:00
    nádherné, hneď by som si dala


  • helca103, 2. februára 2013 o 23:53
    máš ich naozaj krásne, už som ich veľmi dávno nerobila. Recept je vynikajúci odporúčam robiť.


  • esi, 3. februára 2013 o 06:42
    Mám veľmi rada tieto laangoše. Robím ich ale málokedy, lebo jeden mi nikdy nestačí ( len preto) Je nedeľné ráno, ale nepohrdla by som.
    Ale, pre istotu ukladám do KK


  • braxi, 3. februára 2013 o 08:54
    prekrásne urobený recept, zrozumiteľný....chuť musí byť fantastická...v týždni vyskúšam...dakujem


  • radost, 3. februára 2013 o 09:02
    mňmková chuť....ale už sme len dvaja-našťastie blízko nás je stánok-predávajú s cesnakovým "poterom"-kúpime dva-a je po robote...:-))))a robia ich chutné...
    ale ked sme boli ešte "úplní"-tak mizli veľmi rýchle..dobré a sýte..:-))


  • veronika353, 3. februára 2013 o 16:49
    Krásné,já mám zakázané vařit a péct,protože všichni přibrali,a mě to moc mrzí:-((((


  • rennatte, 21. februára 2013 o 12:47
    @Jawadea , dnes som robila poda tvojho receptu, s cestom sa dobre pracuje, langoše sú mäkkučké, nadýchané a chrumkavé, doporučujem :-)





  • irenaw, 21. februára 2013 o 13:01
    @rennatte toto uvidieť v komentároch :-P ... utekám obedovať :-)))


  • lycan, 8. marca 2013 o 09:14
    Jaaaj taku chuť som dostal ...... asi idem po suroviny a šup už už nech sú na tanieri .....


  • misatko2610, 27. októbra 2013 o 08:51
    včera som ich robila na svoje narodeniny, a všetkým až za ušami práskalo :D :) vynikajúce


  • alfonsina, 17. januára 2014 o 12:48
    už aj idem vyskúšať.......mňááááááááááááááááám


  • evelyin, 22. augusta 2014 o 11:46
    Moje prvé langoše čo som robila, sú vynikajúce. Ďakujem za receptík.
    Moc nám chutilo. :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist