Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)

Langoše s kyslou smotanou (fotorecept)
Foto: jawadea
jawadeaJawadea, recept pridal: 2. februára 2013 12:41Ďalšie jeho recepty

Jedno z najobľúbenejších jedál mojej dcéry, teraz pre Vás a moje kolegyne :-)

Suroviny

90
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z mlieka, štipky cukru a kvasníc pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou, soľou a zvyšným mliekom. Vypracujeme cesto - miesime, až sa pekne odlepuje od misky alebo ruky.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 1

2

Z cesta vyformujeme bochníky. Keď dokončíme posledné, prvé už sú vykysnuté a môžeme ich začať vyprážať.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 2

3

Každý bochník prstami roztiahneme na placku a v dostatočnom množstve horúceho tuku (musia plávať) ich do zlatožlta vypražíme.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakoniec ich podávame s rozotretým cesnakom so soľou, prípadne ich potrieme tatárskou omáčkou a posypeme syrom.
Langoše s kyslou smotanou (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aankaa, 2. februára 2013 o 13:37
    máš ich kráááásne,priam ukážkové.....:-)))...a keďže tiež robievam takéto smotanové,všetkým doporučujem,pretože sú ozaj mňamkové.....:-)


  • libling, 2. februára 2013 o 13:46
    Fúúúúú,mňaam,neostal aspoň jeden? :)))


  • misel20, 2. februára 2013 o 13:53
    Fúúúúúúúúúúha tie vyzerajú úžasne :) no dala by som si .


  • denyany, 2. februára 2013 o 13:57
    robievam aj ja takéto, odporúčam, sú ozaj výborné.


  • dodo46, 2. februára 2013 o 14:02
    pred chvíľou som dojedol. Fazuľová polievka s údenou krkovičkou a
    k tomu longoše s cesnakovým maslom a syrom.



  • rennatte, 2. februára 2013 o 14:03
    mnaaam, dobre cesnakove so syrom, aspon jeden kusok si prosim
    ------>KK


  • baculata, 2. februára 2013 o 14:04
    Velmi pekne sa Ti podarili, robievam, ešte som nedala soda bic. vyskušam, a robím z hl.muky, no skusim výber.muku podla Teba, teda celý Tvoj rcp skusim, pekná robota.


  • dorenika, 2. februára 2013 o 15:50
    mnaaaaaaaaaaam ja mam najradsej s cenakom,smotanou a syrom


  • an3da, 2. februára 2013 o 16:02
    Ale ste mi urobili chuť, a dnes mi zubná doktorka vybrala zub, tak smiem iba tekuté...


  • micanela, 2. februára 2013 o 16:30
    toto mi nerobte ... hned by som si dala ale dieta /a aj zaludok/ zakazuje... mnaaaam


  • jawadea, 2. februára 2013 o 17:18
    Ďakujem :-) Odporúčam ak nejaké ostanú ešte čerstvé zamraziť sú aj potom výborné


  • elysa, 2. februára 2013 o 18:03
    robievam z hladkej múky,ale skúsim aj takto...


  • jerica, 2. februára 2013 o 19:35
    @jawadea nemajú chybu , tvoj recept príležitostne určite vyskúšam :-)


  • mariaklara, 2. februára 2013 o 19:39
    Ukážkové...1****


  • medovnicek, 2. februára 2013 o 19:59
    máš ich krááááááááááááááásne


  • sladkacokolada, 2. februára 2013 o 20:00
    nádherné, hneď by som si dala


  • helca103, 2. februára 2013 o 23:53
    máš ich naozaj krásne, už som ich veľmi dávno nerobila. Recept je vynikajúci odporúčam robiť.


  • esi, 3. februára 2013 o 06:42
    Mám veľmi rada tieto laangoše. Robím ich ale málokedy, lebo jeden mi nikdy nestačí ( len preto) Je nedeľné ráno, ale nepohrdla by som.
    Ale, pre istotu ukladám do KK


  • braxi, 3. februára 2013 o 08:54
    prekrásne urobený recept, zrozumiteľný....chuť musí byť fantastická...v týždni vyskúšam...dakujem


  • radost, 3. februára 2013 o 09:02
    mňmková chuť....ale už sme len dvaja-našťastie blízko nás je stánok-predávajú s cesnakovým "poterom"-kúpime dva-a je po robote...:-))))a robia ich chutné...
    ale ked sme boli ešte "úplní"-tak mizli veľmi rýchle..dobré a sýte..:-))


  • veronika353, 3. februára 2013 o 16:49
    Krásné,já mám zakázané vařit a péct,protože všichni přibrali,a mě to moc mrzí:-((((


  • rennatte, 21. februára 2013 o 12:47
    @Jawadea , dnes som robila poda tvojho receptu, s cestom sa dobre pracuje, langoše sú mäkkučké, nadýchané a chrumkavé, doporučujem :-)





  • irenaw, 21. februára 2013 o 13:01
    @rennatte toto uvidieť v komentároch :-P ... utekám obedovať :-)))


  • lycan, 8. marca 2013 o 09:14
    Jaaaj taku chuť som dostal ...... asi idem po suroviny a šup už už nech sú na tanieri .....


  • misatko2610, 27. októbra 2013 o 08:51
    včera som ich robila na svoje narodeniny, a všetkým až za ušami práskalo :D :) vynikajúce


  • alfonsina, 17. januára 2014 o 12:48
    už aj idem vyskúšať.......mňááááááááááááááááám


  • evelyin, 22. augusta 2014 o 11:46
    Moje prvé langoše čo som robila, sú vynikajúce. Ďakujem za receptík.
    Moc nám chutilo. :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist