Foto: sovka62
Ležali sme v nemocnici na internom oddelení. Bol december, nemocničná kuchyňa mala "prevarené", takže strava bola ešte horšia ako obvykle. Začali sme vymýšľať, čo Zobraziť celý popisLežali sme v nemocnici na internom oddelení. Bol december, nemocničná kuchyňa mala "prevarené", takže strava bola ešte horšia ako obvykle. Začali sme vymýšľať, čo by sme jedli, keby sme boli doma. Babička, ktorá so mnou ležala na izbe, túžila po langošoch. Ja som sa posťažovala, že tie moje sú vždy akési "koláčoidné", nemali farbu, ani konzistenciu ako tie pri Balatone. Babička mi objasnila: Panyčka, vy ich scete mat moc fajnové. Žádné vajcá, žádne mléko, žádny tuk. A budú dobré.Tak tu je recept
príprava
Postup
-
1
Droždie rozmiešame v troške vlažnej vody. Múku preosejeme, premiešame so soľou, pridáme droždie a zvyšnú vodu. Premiesime a vypracujeme polotuhé cesto. Ak je tuhé, pridáme ešte trochu vody. Necháme kysnúť 15 minút, opäť prepracujeme a necháme kysnúť ešte trištvrte hodinu.
- 2
Vyklopíme na dosku, rozdelíme na bochníčky. Postupne ich rukou roztiahneme do tvaru kruhu (ak nebude celkom okrúhly, nevadí) a vyprážame vo vyššej vrstve rozpáleného oleja. Pred podávaním potrieme cesnakom rozotretým so soľou a troškou teplej vody. Podľa chuti pridáme kečup, strúhaný syr a pod.
- 3
Obrázok, ktorý svieti hore spravila @cistinka, keď skúšala langoše podľa tohto receptu. Poslala mi ho, aby som ho sem mohla pridať. Veľmi pekne ďakujem, hneď to vyzerá lepšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Foliu zahodím do koša a mám upratané.
to pre nas za mlakou ;) dakujem
Zajtra ich pečiem a skúsim a s klobásou zopár - určite budú dobré.
skúsili sme, a uz budeme robiť len tieto,
doma sa strhla bitka o posledne kusy.
kysnuté cesto,ale tieto langoše stáli za to,sú výborné,boli len z pol dávky,
nabudúce už len z celej.
Som rada, že sa ti vydarili.
dakujem za odpoved
varecha.pravda.sk/recepty/langose-kysnute-v-chladnicke/47...
Môžeš skúsiť pre začiatok z polovičnej dávky.
určite sú aj tieto sovkine výborné, nie vždy sa všetko podarí, ako radí @sovka62 - nesmú sa dlho smažiť, potom stvrdnú.
Veľmi držím palce, dúfam, že ak skúsiš ešte raz, budeš spokojná. (Voláš sa Tamarka? Ak áno, si menovkyňa mojej vnučky, na obrázku v tyrkysovom tričku. Tá druhá, v ružovom, je moja menovkyňa, Evička).
Urcite ich vyskusam este raz a dakujem velmi pekne za rady...;)))
@marie5 , ja robievam šišky z cesta, ktoré sa miesi so smotanou a kysne v chladničke. Keď sme najedení lekvárových, na posledné dám cesnak a prehodíme chuť. Presne ako u vás, len začíname z opačného konca, hehe.
Operácie, ktoré mám za sebou boli všetky na bruchu, určite je tam plno zrastov, možno by to nešlo laparoskopicky a to by už bolo na dlhšiu hospitalizáciu. Zatiaľ sa snažím nejsť to, čo by mohlo uškodiť, ale keď ma to raz drapne, budem ísť pod nôž, či chcem, či nie.
Usmievam sa pri spomienke, že stalo, že sme na obed mali fazuľovú polievku a po nej fazuľovú omáčku. Nikto nereptal, boli sme radi, že u nej môžeme prázdninovať a to čo jeme nebolo dôležité. Aj keď musím priznať, že na "lekvárovie babrančoke" (domáce rezance, len z vody a múky, poliate rozvareným slivkovým lekvárom) som si zvykala dosť dlho, hehehe...
suhlasim;)