Ahojte,
chceľ by som na jarmokoch predávať domáce langoše. Potreboval by som vedieť či sa dá cesto na lagoše pripraviť 1-2 dni dopredu, alebo to treba pripravovať priamo na mieste?Ak sa to da dopredu ako to treba uskladniť? Pripadne neviete o firme ktorá robi taketo cesta na objednavku?
Za odpovede dakujem
varecha.pravda.sk/recepty/sisky-nielen-fasiangove/3982-re...
Vydrží viac dní, ale naozaj dobré je len druhý deň, potom sa jeho kvalita znižuje. A čo je podstatné, nie sú z neho tie pravé lángoše, sú inej farby aj konzistencie ako tie, čo sa predávajú, hoci tu je zopár receptov, podľa ktorých je toto cesto na lángoše najlepšie. Podľa mňa nie je.
Ak chceš mať tie pravé lángoše, mal by si zamiesiť z hladkej múky T-650 a použiť len droždie, vodu a soľ. Ak by si ráno zamiesil, cesto nenechal vykysnúť, držal ho v chladničke a postupne z neho odoberal, nechal podkysnúť a piekol, mohlo by to fungovať. (pori recept Lángoše ako od Balatonu).