Neviem cim to je, ale vzdy ked sa snazim o kysnute cesto, tak po
upeceni alebo smazeni su kolaciky neskutocne tvrde! Vzdy peciem
podla receptu, cesto po upeceni potieram, prikrivam, no napriek
tomu je stale tvrde.... Hneva ma to, lebo priatel ma rad kysnute
cesto, ale vidim, ze napriek tomu ze ma chvali, mu to velmi nechuti.
Mozete mi poradit, kde robim chybu, alebo co by som mala urobit,
aby cesto nebolo take tvrde? Vopred dakujem za rady...
varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-kysnute-cesto/2973-...
Je tam k nemu vyše 120 komentárov a zväčša v tom duchu, že i začiatočníkom sa s ním darí. V každom prípade držím palce, poznám ten pocit márne vynaloženej námahy, keď sa napriek snahe nedarí.
Niekedy môže byť na vine aj rúra,alebo zle zvolená teplota pečenia a cesto sa môže vysušiť. Z tohto cesta robievam aj záviny aj dukátové buchtičky a nestalo sa mi , že by bolo tvrdé.
varecha.pravda.sk/recepty/rozky-a-zemle-fotorecept/24585-...
varecha.pravda.sk/recepty/kysnute-pecene-buchty-fotorecep...