Kysnuté pečené buchty (fotorecept)

Kysnuté pečené buchty (fotorecept)
enerrgizerEnerrgizer, recept pridal: 5. júna 2010 17:56Ďalšie jeho recepty

...je veľa receptov na kysnuté cesto, ale nie vždy sa to podarí....s týmto áno

Suroviny

10
porcií
30
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť...do cesta nedávam vajce, buchty sú aj na druhý deň mäkké, cesto s vajcami je tvrdšie...
Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 1

2

...vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme tvarohovou, lekvárovou a plnkou z nutelly...Tvarohovú plnku si pripravíme z tvarohu, hrozienok, vanilkového cukru, vajíčka a cukru...Cukor dávame do tvarohu až na koniec, lebo tvaroh po pridaní cukru pustí vodu...
Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 2

3

...buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú...na obrázku už skoro sú...
Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 3

4

...pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť...dobrú chuť
Kysnuté pečené buchty (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 53 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ketty3811, 5. júna 2010 o 22:01
    vyzerajú chutne,buchty som už dávno nepiekla,skúsim podľa tohto receptu :-)


  • evusik, 5. júna 2010 o 22:18
    @enerrgizer ak si to piekol sám od začiatku do konca (a predpokladám že si to sám piekol ) tak máš môj obdiv. Nie každá žena dokáže upiecť takéto parádne buchty, nieto ešte chlap. Klobúk dole. Aj foto postup je výborný :-)


  • enerrgizer, 5. júna 2010 o 22:19
    priznávam...sám, ale kuchyňu upratovala manželka :-)


  • tinca, 5. júna 2010 o 22:42
    @enerrgizer buchty sú skvelé, krásne fotto, ja má tiež osvedčený recept nedám naň dopustiť, a veru že je podobný tvojmu.


  • 2010, 5. júna 2010 o 22:59
    enerrgizer,
    u nas je uz rano , uz som pozeral ladnicku , u nas sa vsetci ucia na skusky takze lekvar aj nutela sa vyparila.Idem do obchodu a skusim...
    dik


  • enerrgizer, 5. júna 2010 o 23:34
    ...a ja idem práve spať...držím palce


  • 2010, 6. júna 2010 o 11:52
    robili som , boli dobre uz su aj zjedene...


  • enerrgizer, 6. júna 2010 o 11:55
    foto...foto...foto...foto... :-)


  • jerica, 6. júna 2010 o 12:35
    uau!! tak to je krása,chválim chlapa čo to robil "baterka @enerrgizer "


  • michsamant, 6. júna 2010 o 12:55
    davno som nerobila :) mnam


  • sovka62, 6. júna 2010 o 13:11
    Ukážkové. Klobúk dolu pred tebou.


  • gittka, 6. júna 2010 o 13:22
    chlap a takéto buchty.patrí ti môj obdiv


  • zdezda, 6. júna 2010 o 13:27
    :-) buchty, ako rozprávka, skúsim aj tento recept, dík za foto-postup.


  • hkbarbie, 6. júna 2010 o 13:46
    uz sa na nich tesim! zajtra napeciem :-)


  • evanaaa, 6. júna 2010 o 16:30
    Teda, enerrgizer, to mi bolo treba, pozrieť sa na ten obrázok, teraz nebudem mať pokoj, stále budem mať pred očami tie krásne buchty! Nakoniec budem musieť aj ja piecť, ale vďaka. Aspoň si ma "štuchol."


  • hera, 6. júna 2010 o 17:37
    Obdivujem ako pekne vyzeraju ako zo stroja.Mne sa to tak pekne nedari-su take nerovnake.Ale muz hovori ze je to tak dobre.Ale mna by zaujimalo @enerrgizer ako to robis ze su take rovnake?Prezrad tajomstvo.Vopred dakujem.


  • enerrgizer, 6. júna 2010 o 17:59
    ide len o to aby boli zhruba rovnaké a tiež musia byť pekne naukladané na plechu...a manžel má pravdu, dôležitejšie je jemné nadýchané cesto...


  • honestka, 6. júna 2010 o 18:27
    Aj ja ich robim v kazom prevedeni so vsetkymi naplnami su fajn a snad najdolezitejsie je ich velmi dobre pomastit, ked su uz na plechu.


  • kuchticka, 7. júna 2010 o 06:10
    @enerrizer , @honestka , ano tie buchty budu takto dobre vyzerat a tiez chutit, iba ked ich dobre namastime. Ulahcime si robotu tak, ze si do malej misticky dame trochu oleja alebo rozpusteneho masla a kazdu buchticku pred ulozenim na plech namocime do toho omastku, iba z jednej strany. Ked vsetky poukladame na plech potrieme este z vrchu. Buchty se vobec nezlepia a pekne sa daju oddelit po upecemi.


  • stefani11, 7. júna 2010 o 07:51
    Vyzeraju výborne.Dostala som chuť na také domáce buchty,asi ich vyskúšam.Máš môj obdiv.Šikovný muž.


  • hefi, 7. júna 2010 o 12:06
    Klobúk dolu, varechár, krásne. Kuchtička máš pravdu že ich treba dobre namstiť. Ja to robím tak, že pod plech si niečo podložím aby jedna strana bola vyššie ako druhá, do spodnej časti nalejem olej, samozrejme celý plech vyolejujem a potom s každou buchtou prebehnem cez ten spodný okraj plechu - čiže cez olej a ukladám ich vedľa seba. Ja to rýchle, a aj to splní účel.


  • zitar, 7. júna 2010 o 12:42
    Hefi, díky za nápad, je to šikovné


  • tatranka, 16. júna 2010 o 17:32
    Tie buchtičky sú také pekné,akoby si každu dávku na ne vážil.Máš môj obdiv.


  • zazanka, 17. júna 2010 o 10:02
    Ahoj. Som Ti vďačná hned za niekoľko vecím naraz. Nemám síce 200 rokov, ale aj tak som, žiaľ, internetový analfabet. No VĎAKA Tvojim buchtám som dnes zvládla vytvoriť si aký-taký profil, lebo som Ti jednoducho musela napísať. Môj manzel dal pred pár dňami na varechu fotorecept na čokoládové mafiny, tak som sa vlastne dozvedela ze existuje nejaká Varecha, lebo u nás varí on a sleduje vsetky relácie o varení, počnúc Chuťovkami, J.Olivierom, Bez servítky a blablabla. "Najhoršie" je ze on to vsetko skúša a kto to musí pojesť? Ja. Este horsie je ze varí fantasticky a vie to aj naaranžovať. Ženy, nezáviďte. Viete ako ťažko tie kilá zhadzujem...? Ale tieto buchty mi musí upiecť! Si super, len tak dalej. Pozdrav manzelku, o umývaní kuchyne viem svoje...


  • michal1977, 17. júna 2010 o 10:19
    Ďakujem zazanke za uznanie a čistenie kuchyne. Buchty vyskúšam asi tento víkend, takže bude čo umývať ... Ešteže zazanka je moja ochotná manželka. Takže hor sa na buchty !!!!


  • enerrgizer, 17. júna 2010 o 20:54
    som rád, že sa na ne chystáte...papier na pečenie pomáha, ale umývať aj tak treba...


  • zazanka, 25. júna 2010 o 09:24
    Ahoj. Recept som ukázala aj ženám v robote, tak buchty jedna hneď na druhý deň piekla. Boli výbornéééé. Pre mňa je to dosť náročné, ja som taký "hrnčekový" typ všetko do jedej misy zmiešať, ale cez dovolenku v lete sú buchty v pláne. Tie Tvoje buchty mi nedajú pokoj...


  • michsamant, 21. novembra 2010 o 12:36
    Prve, co ma zaujalo na tychot buchtach bolo to, ze do nich nejde maslo. U nas je dost problem zohnat maslo na pecenie, takze uz tu sa mi recept pacil. A ked som ho isla studovat, pretoze som sa rozhodla upiect ich, zistila som, ze do nich nejde vajce! Co bolo dalsie + pretoze ich moze jest aj moj manzel, ktory vajicka neje. S cestom sa vyborne pracuje. Velmi pekne dakujem za recept, buchticky su makkucke a velmi dobre! Plnila som dzemom.






  • enerrgizer, 21. novembra 2010 o 23:04
    krásne sa ti vydarili...


  • etulik, 7. januára 2011 o 13:26
    No tak idem na to...:-)


  • enerrgizer, 7. januára 2011 o 19:55
    dúfam, že sa podarili...


  • damian6, 14. februára 2011 o 19:44
    Ahoj zaujalo ma to , že sú mäkšie ako s vajcom . Vyskúšam.


  • damian6, 16. februára 2011 o 19:25
    Odskúšané, vynikajúce, mäkulinké, ako plnku som použil mix mletého maku a slivkového lekváru... ukladám recept do svojej knižky receptov.
    (?-)))


  • elisisse, 17. februára 2011 o 15:44
    Teraz som ich dorobila a dala piecť. Ja zatiaľ nie som až taká dobrá v pečení ale vďaka tebe sa mi to možno aj podarí . Vďaka za inšpiráciu.


  • enerrgizer, 17. februára 2011 o 15:49
    @damian6 som rád, že chutili :-) a dúfam @elisisse , že sa vydaria...


  • karolin, 19. februára 2011 o 10:51
    prvý krát v živote som ho robila podla Vášho receptu včera a už ho idem robit znova lebo mi nedaju pokoj vraj su ako od starej mamy tak dakujem :-)


  • 07janka, 21. marca 2011 o 12:58
    su kraasne,
    viem presne co dnes vecer budem piect ;))


  • sladkaa, 22. marca 2011 o 08:49
    takze vcera vyskusane, a aj ked to bolo moje buchtove "poprve", tak boli vynikajuce! bez receptu by sa to nepodarilo :)) dakujem


  • enerrgizer, 22. marca 2011 o 14:19
    ďakujem :-) som veľmi rád, že sa podarili a aj chutili...


  • nena2011, 25. marca 2011 o 13:35
    Je to vynikajuci recept, buchty sa mi na prvy sup vydarili, kazdemu chutili. Iny recept na buchty skusat nebudem. Srdecna vdaka.


  • malibubu2, 1. apríla 2011 o 14:46
    ja som dal aj vajko a v pohode boli suuuuuuuuuuuprove


  • pagi, 8. apríla 2011 o 18:52
    Tento recept na buchty je ten najlepší !!!!! :) Naposledy som dokonca skúsila vymeniť mlieko za sójové kvôli alergii na mlieko a chuť bola rovnaká.. juuj radosť piecť :))


  • enerrgizer, 8. apríla 2011 o 22:35
    ďakujem, som veľmi rád, že chutili :-)


  • jezibabka1, 5. mája 2011 o 13:33
    dostala som chuť na pečené buchty, lebo k fazuľovici na kyslo sa hodia a natrafila som na tento recept, tak som vyskúšala a môžem odporúčať ďalej:))) MŇÁÁÁM:-)


  • pipina222, 27. júna 2011 o 21:03
    Jezismaaaria, po vsetkych tychto pochvalnych komentoch (o fotkach nehovoriac) ich MUSIM vyskusat!!!!!!! Dam vediet! ;)


  • 3sandra3, 27. júna 2011 o 21:12
    super buchtičky,,krásne cesto


  • angiek, 27. júna 2011 o 21:27
    robim podobne, niekedy davam olej, niekedy maslo a niekedy oboje a vzdy sa vydaria :) postup vsak mam iny, vyvalkam cele cesto a prerezem nozom vodorovne a potom zvysle az nam vzniknu stvorce, je to o dost rychlejsie a tvarovat sa daju tiez takto pekne :) tvarohovu plnku zvyknem v poslednej dobe tak davat, kvoli tej vode co pusti ked sa prida cukor, ze natriem tvaroh na cesto a potom posypem cukrom a hrozienkami..neznasam ked mi tvarohova plnka tecie


  • marica007, 31. júla 2011 o 18:15
    pred chvílkou som ich vytiahla z rúry :) krásna vôňa,aj vyzerajú ako naozajstné :))) drahý sa za nimi ide zadrhnúť :)


  • enerrgizer, 31. júla 2011 o 21:46
    ...ďakujem, som rád, že chutili :-)


  • grinchester, 8. septembra 2011 o 09:47
    Moje prvé buchty v živote a na jedničku ! Ďakujem za recept.


  • enerrgizer, 8. septembra 2011 o 11:50
    som veľmi rád, že sa ti podarili :-)


  • lucik159, 11. septembra 2011 o 12:01
    Celkom fajn sú len sa mi zdali dosť tvrdé...


  • narciska, 13. septembra 2011 o 22:19
    čítam tu samé chvály na tento recept ja som už jedny buchty robila tam šlo 100g masla a jedno vajíčko a polohrubá múka, ale ma zaujal tento recept veľmi prečítala soms i až do konca komentáre k receptu a čítam samé pozitíva tak ich vyskúšam aj ja kúpila som si tvaroch a lekvár slivkový dám uvidím aké budú potom napíšem.


  • frycy, 5. novembra 2011 o 18:32
    perfektny recept.peciem to uz piatykrat a stale sa to vydari....


  • frycy, 5. novembra 2011 o 22:33
    zas sa podarili


  • enerrgizer, 6. novembra 2011 o 12:15
    ...som rád, že chutia :-)


  • babkamt, 29. novembra 2011 o 16:27
    Bolo mi to treba?Teraz vypínam počítač a idem robiť buchty.Také chúťky si mi narobil.Už poobede ma cukalo niečo upiecť,no ustála som to. No toto sa nedá vydržať.Tvaroh síce doma nemám,no nutelu a lekvár áno.


  • babkamt, 30. novembra 2011 o 08:47
    Tak na večeru sme mali buchty podľa tvojho receptu.Boli vynikajúce.


  • marijanka712, 30. novembra 2011 o 12:50
    recept je zaujímavý -ty ešte viac najmä to, že muži sice sa radi pohybujú v kuchyni, ale maloktorý aj vypeká. Mne kedysi mamka povedala, že ked zvládneš kysnuté cesto až vtedy môžeš povedať že si dobrá kuchárka a ty si asi " pán kuchár" ukladám do kk


  • enerrgizer, 30. novembra 2011 o 20:26
    ďakujem :-)


  • katca22, 10. januára 2012 o 20:07
    už sú v rúre.. :)


  • enerrgizer, 10. januára 2012 o 21:02
    dobrú chuť :-)


  • arriska, 26. januára 2012 o 22:57
    napiekla som a su vyborneeee mnam .... :) dakujem za super recept ... ukladam


  • nalenka, 28. januára 2012 o 17:41
    perfektný recept,dnes som ho vyskúšala v kombinácii s fazuľovou polievkou a boli fantastické. Cesto sa perfektne podarilo a to pritom nie som kamarátka s kysnutým cestom((. Ale Tvoje bolo na jednotku, mäkkučké a nadýchané. Ukladám aj ja )))


  • margarretka, 3. februára 2012 o 22:23
    Naozaj sú perfektné a aj na druhý deň:-) Ďakujem za recept, super :-)


  • enerrgizer, 3. februára 2012 o 23:30
    som veľmi rád, že chutia... ďakujem :-)


  • hubata, 4. februára 2012 o 16:48
    Lebo si ich málo zarobila a pojedli sa....... Vyzerajú vynikajúco tak sa nie je čo diviť. Prekvapuje ma tiež to cesto bez vajíčka, nechám si poradiť a nedám ani ja. Si šikovný!


  • arriska, 5. februára 2012 o 01:21
    tak a prave ich peciem uz 2 krat ako prekvapenie pre rodinu ... :) uz rozvoniavaju :)))) mnaaaaaam neviem sa dockat ... marmeladove,makove a nutelove :)


  • kvitku, 8. februára 2012 o 16:13
    su uzasneeeeeee fakt sa podarili, cesto nema chybu aj ked sa mi zdalo dost mastne neviem preco .... a aj bez vajicka vysli vynikajuco mnamky


  • kvitku, 8. februára 2012 o 16:48
    chcela som pridat fotku mojich buchiet ale neviem ako sa to tu robi tak nič :)


  • marianka74, 12. februára 2012 o 18:20
    su vyborne :-)


  • lklenka, 16. februára 2012 o 09:10
    upečené a zjedené :-)
    boli výborné , mekučké :-)
    ďakujem za recept ;-)


  • martina777, 18. februára 2012 o 18:14
    tak recept som vyskušala .,.,.jednoduchy a buchty su vyborne


  • foska, 1. marca 2012 o 07:14
    Moj manzel mi vravi, ze si nasiel na Vareche nejaky recept na buchty, ze nam ich spravi. Spozornela som, a pytam sa ho, ze kto je autorom receptu, nech sa neopali. Odpovedal mi, ze nejaky enerrgizer. Usmiala som sa, a povzbudila ho do pecenia, ze moze smelo zamiesit, lebo tie budu dobre.
    Polovicu naplnil s nasim slivkovym lekvarom a polovicu s tvarohom. Boli fantasticke, dakujeme ;)


  • enerrgizer, 1. marca 2012 o 12:00
    dobrú chuť :)


  • veritosa, 3. marca 2012 o 11:35
    Tieto buchty sú vynikajúce. Myslím si, že na kuchyňu starých mám pri takýchto kuchtíkoch, by bolo hriechom zabudnúť.
    Gratulujem!!


  • giacommo, 9. marca 2012 o 11:35
    Zajtra idem skúsiť, dám potom info :)


  • danielas, 9. marca 2012 o 11:57
    V každom príspevku od Teba je cítiť,že kulinárstvo je Tvoje hobby.
    Krásne recepty,s pasiou tvorené. Isto Ťa Tvoji spolustolovníci aj patrične docenia. Kúsok im Ťa aj závidím :-)))...


  • enerrgizer, 9. marca 2012 o 16:46
    ďakujem :) @giacommo držím palce :) @danielas máš pravdu, varím rád a s chuťou :)


  • giacommo, 12. marca 2012 o 09:52
    No klobúk dole, výborný recept, buchty boli vychválené do nebies :D naozaj dobré kvalitné cesto, a buchty som mal ukážkové. Do cesta som dal trošku nastrúhanej citrónovej kôry, máme to tak radi... Recept mám založený a šírim ho po rodine :D


  • giacommo, 12. marca 2012 o 09:54
    No a ešte taký fígel, čerstvo upečené buchty som jemne potrel ,,polevou,, z rumu, vody a cukru :) to som niekde vyčítal...


  • enerrgizer, 12. marca 2012 o 16:42
    @giacommo som rád, že sa podarili a aj chutilii, s tou rumovou polevou to najbližšie vyskúšam :)


  • cica2, 31. marca 2012 o 13:55
    dneska som ich upiekla, s cestom sa super pracovalo a buchty sú výborné. Robila som s tvarohom a slivkovým lekvárom @enerrgizer ďakujem za výborný recept :-)





  • enerrgizer, 31. marca 2012 o 22:50
    som rád, že chutilo :)


  • palo1973, 1. apríla 2012 o 08:41
    ahoj :-)

    toto je najlepší recept na kysnuté cesto.... začala som buchtami tak ako píšeš, boli perfektné .... ale už som z toho robila aj koláč (klasika slivky+posýpka) ale aj záviny (tvarohové, makové.....) všade to cesto bolo neskutočne dobré .... ďakujem, ale hlavne, že som ho medzi toľkými receptmi vôbec našla :-)) :-)))


  • marychita, 16. apríla 2012 o 11:00
    super konečne nejaký dobrý recept =) môj manžel miluje koláčiky a vždy ma z nejakým otravuje a keď som mu spomenula buchty no ani nedýchal =) už mám zamiesené tak sa teším keď ich budeme už papať


  • larrinka, 22. apríla 2012 o 17:09
    Sú úplne úžasné, cez týždeň ich upečiem. Počas tehotenstva mám stále chuť na sladké namiesto bežného jedla:)
    Ďakujem za receptík


  • anetka2, 13. mája 2012 o 11:05
    sú super...už som si myslela,ze v mojom veku nikdy neurobim kysnute cesto...k pečeniu sa mi veĺmi nechcelo..ale tieto tvoje podla Tvojho receptu uz robim asi 10x a celej rodine chutia a dokonca posuvam Tvoj recept dalej...takže v nasej rodine už len Tvoje...dík


  • enerrgizer, 13. mája 2012 o 16:40
    ďakujem vám veľmi pekne :) som rád, že buchty chutia...


  • andulka5552, 3. júna 2012 o 00:07
    Akurat som dopiekla a vyzeraju super!!!Dakujem za super recept:o)


  • enerrgizer, 3. júna 2012 o 15:13
    dobrú chuť :)


  • kukana, 4. júna 2012 o 21:07
    Prvy krát v živote som dnes piekla buchticky:-)sú proste neskutočné fajnoveeeee.Podarili sa tak super že uz polovica plochu je fuc a to som ich pred pol hodinou iba dopiekla. Ďakujem za další skvelý recept.


  • womanka, 15. júna 2012 o 16:12
    file:///C:/Users/Anna/Pictures/DSC00301.JPG :)))


  • womanka, 15. júna 2012 o 16:14
    no chcela som sem dať tie moje buchty...ale kým na to prídem... :Dyes bejbe...i´m blond :D


  • enerrgizer, 16. júna 2012 o 12:03
    @womanka hlavne, že chutilo :) moje už kysnú :)


  • iwankaaa, 15. augusta 2012 o 19:46
    dnes som tie buchty piekla, prvykrat v zivote a boli uzasne, priatel chvalil, spolubyvajuci chvalil,sa pytali ci mi maju pomoct zriesit zmluvu s pekarnami, ze budem pre nich piect :) keby som vedela ako tu pridat foto, tak by ste videli ake boli velke, krasne, nadychane....premiera sa vydarila a ja som neskutocne stastna :) DAKUJEM :)


  • enerrgizer, 15. augusta 2012 o 21:41
    ja ďakujem za pekný komentár a som rád, že chutilo:)


  • timeas, 24. augusta 2012 o 12:57
    váhala som či robiť buchty ale nakoniec sú to tie najlepšie aké som jedla :) a cesto ... jedna báseň


  • maajci, 1. septembra 2012 o 17:53
    Enerrgizer Ďakujem!!! Zožala so veľký úspech s týmito buchtami, sú mäkučké krásne nadvihnuté a veľmi chutné. Vždy, keď som sa pokúšala o takýto typ buchiet - boli dobré len teplé, keď vychladli boli ako tehly. Tento recept je najlepšííííííííí!!!!!!!!!


  • dzaci, 30. septembra 2012 o 21:23
    Tieto buchty som našla na tejto stránke a kôli nim som sa sem aj prihlásila. Hneď na druhý deň som buchty upiekla a boli naozaj veľmi chutné. Dakujem za recept. Je zaradený ako prvý v mojej kuch.knihe.


  • enerrgizer, 30. septembra 2012 o 22:15
    ďakujem, som rád, že sa podarili a chutili :)


  • janka1011, 30. októbra 2012 o 18:46
    ja mám otázku, aká múka tam vlastne ide - hladká výberová neexistuje :-)
    Hladká špeciál alebo polohrubá výberová tam má ísť ???
    Ďakujeeem


  • enerrgizer, 30. októbra 2012 o 18:54
    ide tam hladká špeciál...už som to aj opravil, ďakujem :)


  • janka1011, 30. októbra 2012 o 18:56
    vďaka, zajtra sa na ne chystám, tak dúfam, že sa podaria :-O


  • enerrgizer, 30. októbra 2012 o 19:30
    ...držím palce, určite sa podaria :)


  • janka1011, 16. novembra 2012 o 10:37
    aj som zabudla okomentovať, boli výýýýborné. Nechápem, načo všade píšu do cesta vajcia, keď bez nich je to oveľa lepšie :) Určite budem robievať :)


  • skye, 15. januára 2013 o 16:45
    Ja ich peciem len podla tohto receptu a vzdy sa po nich len zaprasilo ... su vyborne!!!


  • enerrgizer, 15. januára 2013 o 17:49
    som rád, že chutia :)...ďakujem


  • jasod, 15. januára 2013 o 18:11
    hneď ich vyskúšam


  • havino, 15. januára 2013 o 19:56
    ježkové oči,tak krásne buchty, jedna,ako druhá toľko dobrých komentárov a ja ani raz som ich nepostrehla? určite vyskúšam


  • marijanna, 15. januára 2013 o 20:07
    wau ako z reklamy..:D nadherne ukladam..:)


  • enerrgizer, 15. januára 2013 o 20:09
    ďakujem, odporúčam...sú výborné :)


  • kicka, 17. januára 2013 o 09:05
    No, klobuk dole,asi ma uz konecne niekto nauci,aspon cez PC piect.Nefotila som zbytocne aj moje buchty,lebo by som sa opakovala...


  • modrykamen, 17. januára 2013 o 09:32
    Tak o tomto hovorila moja nevesta ! Vraj moje buchta sú vynikajúce (podľa starkynho receptu), ale u kamarátky vraj jedáva ešte lepšie. Bez vajec, s olejom a múka špeciál. Ale ja to miesiť nebudem, dám to do DP.


  • kicka, 17. januára 2013 o 09:58
    Ahoj modry kamen, nerozumiem,kde to das...DP do dopravneho podniku...


  • mata3636, 17. januára 2013 o 10:23
    DP = domáca pekáreň


  • kicka, 17. januára 2013 o 11:41
    ahojki,dakujem za info.teraz som si dala fajne zemiakove placky a pozeram,kde sa mi ulozia-brucho,nohy..to je tak,kto je doma,je stale v kuchyni...a este ten krasny cas vonku...


  • 123tosomja, 18. januára 2013 o 14:32
    čaw,práve som ich vyskúšal, sú vynikajúce, ďakujem za recept


  • enerrgizer, 19. januára 2013 o 11:50
    dobrú chuť :) a ďakujem za pekné komentáre...


  • danurm, 22. januára 2013 o 13:30
    Akurat pečiem tieto buchty pre španielske deti do školy, kde chodí moja dcéra. Tak vám dám vedieť, aká bola odozva :D Zatiaľ cesto pekne rastie.


  • enerrgizer, 22. januára 2013 o 16:13
    teším sa :)


  • marektv, 25. januára 2013 o 10:57
    idem nakupit suroviny a skusit potesit nasho maleho maroda :)


  • modrykamen, 27. januára 2013 o 05:56
    Včera som ich urobil (no ja? - vymiesila a vykysla ich DP). Lepšie cesto na spracovanie, ale aj chuťovo po upečení ja nepoznám. Vrelá vďaka ! Oplatí sa občas zablúdiť na VARECHU, aj keď mi to trvalo tri roky.


  • enerrgizer, 27. januára 2013 o 10:14
    ďakujem, som rád a súhlasím :)


  • salinka, 5. februára 2013 o 09:04
    @enerrgizer , chválim tvoj recept a ďakujem. Každá gazdinka má ten "svoj" najlepší, ale odteraz budem piecť podľa teba:-)))




  • enerrgizer, 5. februára 2013 o 17:25
    ďakujem, krásne ich máš :)


  • karamelka, 6. februára 2013 o 15:08
    No ja Vám musím napísať,ze az taka nadsená som nebola, kedze buchty sú famózne a chcem ich zas a znova :) Viete kolko takto priberiem???
    Ale mám aj otázočku k receptu - ako docielim aby mali taky pekny tvar a neotvarali sa?


  • enerrgizer, 6. februára 2013 o 16:00
    ďakujem @karamelka ...cesto po naplnení dobre spojím a tú spájanú časť dávam dole, na plech...takže sa potom neotvárajú. Dobre je ak nemáš mastné ruky od masla, lebo potom sa buchta dobre nespojí. Treba mať pomocníka, alebo buchty najskôr vytvarovať, spojiť a až potom namočiť do masla a ukladať na plech :)


  • danadam, 8. februára 2013 o 08:44
    vcera vecer som robila buchty a aj osie hniezda (kanelbullar pre manzela) a su nadherne, s cestom sa krasne pracuje a je to po prvykrat kedy sa mi cesto nelepilo, nadhera. Chcela som sa opytat, myslis ze mozem pouzit to iste cesto aj na parene buchty? Tuna sa neda zohnat polohruba muka, len hladna..tak to by bolo naozaj super, hlavne pre moje deticky. Co myslis? vopred dakujem za radu :o)


  • enerrgizer, 8. februára 2013 o 09:31
    ďakujem, vyskúšaj a potom napíš, ja som to ešte neskúšal :) ale možno by sa to aj dalo...


  • pekarocka, 9. februára 2013 o 20:13
    Ahojte, som tu nova, a chcem reagovať na tečúci tvaroh po pridaní cukru - nebude tiecť keď doň pridáte vanilkový pudingový prášok - nebude vytekať z buchát. ODSKÚŠANÉ :)


  • enerrgizer, 10. februára 2013 o 18:19
    ďakujem :) niekedy vyskúšam...


  • 5ka, 13. februára 2013 o 16:53
    pmoooc, asi som jediná ktorej sa tieto buchty nepodarili, vlastne sa mi ešte ani raz nepodarili, preto Ťa prosím o radu, cesto som mal veľmi tvrdé(prečo?), ťažko sa vaľkalo a keď som ich spájala po plnení tak sa mi nelepili, pri všetkých doterajších pokusoch ten istý problém, prosím Ťa o radu už chcem konečne papkať krásne nadýchané buchty ako Tvoje na obrázku:)......


  • enerrgizer, 13. februára 2013 o 19:19
    ...nechala si kysnúť aspoň hodinku? dodržala si množstvo múky, mlieka a oleja?...tak nemôže byť tvrdé. Ťažko sa radí takto na diaľku :) skús pozrieť ešte raz tie množstvá... 750g múky, 2dcl oleja a 3,75 dcl mlieka...droždie, cukor, štipku soli... kyslo dobre?


  • berenicenka, 15. februára 2013 o 16:53
    neskutočné cesto, jemné a vláčne zároveň, akurát pečiem buchtičky, mňamky, už sa tešíme aké budú fajnovučke, ináč mi to tu rozvoniava po celej kuchyni:-)))


  • enerrgizer, 16. februára 2013 o 09:55
    ďakujem, dobrú chuť :)


  • zdenka1976, 20. februára 2013 o 23:30
    idem ich aj ja veru vyskúšať:-D ďakujem za recept


  • kikka, 21. februára 2013 o 13:36
    veľmi dobré sú, mňam.


  • enerrgizer, 21. februára 2013 o 16:14
    ...som rád :) ďakujem


  • gubics, 26. februára 2013 o 07:42
    Idem ich piecť. Len neviem či trafím na polohrubú múku špeciál, lebo tu v Luxemburgu nepoznám názvy múky, je ich veľmi veľa druhov, tak kúpim z každého a po otvorení sáčku hmatom medzi prstami zisťujem, ktorá múka sa mi najviac podobá na tú našu polohrubú. Dúfam,že trafím správne.


  • janko38, 27. februára 2013 o 10:18
    to som si teda dal,ked som upiekol tieto buchty asi pred rokom. Plnil som ich už kadečím ale tvarohové sú najlepšie. Ďakujem za super recept na kysnuté cesto.Robil som s ním už aj závin aj moravské koláče. Proste nemá chybu.


  • enerrgizer, 27. februára 2013 o 15:52
    @gubics s hladkou budú lepšie a dúfam, že chutili :) @janko38 som veľmi rád, že chutí :)


  • verka1003, 7. marca 2013 o 11:41
    Ahoj, ja by som sa chcela len opýtať na ten kvások. Pretože som ho ešte nerobila, tak som len chcela vedieť, že kolko mam dat do nho múky. Lebo tam píšeš že tam ide mlieko, cukor a droždie ale neviem kolko múky lebo cela tam asi nepojde :). Tak ďakujem pekne


  • enerrgizer, 7. marca 2013 o 12:21
    ahoj @verka1003 kvások si urob z asi 1 dcl mlieka a asi dvoch pol. lyžíc múky, droždia a asi z 1 pol. lyžice cukru... toto všetko len odober z celkového množstva surovín, sprav takú riedku kašičku a nechaj cca 20 minút postáť, aby sa naštartovalo droždie ...veľa šťastia a dobrú chuť :)


  • helika92, 7. marca 2013 o 12:35
    verka1003: ak môžem poradiť odober si z mlieka tak ako píše enerrgizer cca 1- 1,5 dcl (tak od oka, netreba úplne presne, aj tak to všetko skončí v ceste) a ohrej ho (to mliečko) v mikrovlne na tzv."letné", pozor nie horúce!!! A až potom pridaj 2 PL múky, cukor, premiešaj, pridaj droždie znova premiešaj a prikry ( nech je kvások v teple) a už len počkať, asi tak 10 minút?? To už uvidíš - kvások pekne podrastie.


  • nela30, 26. marca 2013 o 21:29
    musim pochvalit tento recept, cesto je vynikajúce, veľmi dobre sa s nim pracuje, ja som použila sušené droždie, aj s nim to krasne vykyslo...este som sa chcela spytat, ci by bolo mozne z nich spravit napr. šišky, alebo kapustníky, samozrejme bez pridania cukru.


  • enerrgizer, 28. marca 2013 o 11:40
    ďakujem @nela30 skús a potom napíš či sa podarili :)


  • babek, 10. apríla 2013 o 10:31
    chválim, chválim....vyskúšala som a vydarili sa ...to chválenie sa dobre počuvalo...takže posúvam ďalej chvály... :-))))


  • radost, 10. apríla 2013 o 10:50
    aj ja sa pridávam:po naštudovaní tohoto receptu aj tohoto:
    » varecha.pravda.sk/recepty/bratislavske-rozky-bez-kysnutia...

    už robím kysnuté bez vajec-a je výborné...mäkučké-kým sa nezje..a=lacnejšie...:-)


  • enerrgizer, 10. apríla 2013 o 18:55
    @babek a @radost ďakujem :)


  • kozmovajitka, 23. apríla 2013 o 09:32
    teraz som cesto vypracovala, a dala som oveľa viac mlieka a ešte sa mi aj tak zdá husté.uvidím keď vykysne.Vždy som robila cesto od oka.No zaujalo ma že bez vajíčka budú mäkké aj na druhý deň.


  • sophie11, 23. apríla 2013 o 15:46
    ja ich robievam podla tvojho receptu uz dlho a su naozaj vyborne... aj teraz sa uz pecu :)


  • kozmovajitka, 23. apríla 2013 o 18:25
    buchty sú naozaj výborné,ale mlieka musí byť viac. Koľko som pridala neviem,pridávala som už od oka. No neviempochopiť, ako môžu byť mäkké, keď je tam tak málo mlieka.


  • enerrgizer, 23. apríla 2013 o 18:33
    som rád, že chutia :) @kozmovjanka do cesta ide takmer 4 dcl mlieka (375ml) a 2 dcl oleja ..podla mna to na 750 g múky nie je málo, dobre si merala? :)


  • havino, 23. apríla 2013 o 18:51
    ja idem tiež chváliť @enerrgizer , ešte v piatok som robila makové buchty z polky cesta, lebo mi nejde rúra, tak v remoske som piekla na dva krát a z druhej polovice škoricové osie hniezda. Cesto sa driapkalo,ako vata, famózne. Ja som mala mlieka akurát, možno som málinko pridala, ale ja si od oka už viem poradiť. Len som bola zvedavá na cesto bez vajca, výborné.


  • enerrgizer, 23. apríla 2013 o 19:04
    ďakujem @havino :) ja som v remoske ešte buchty neskúšal, len chlieb @kozmovajitka som ti domotal meno v predchádzajúcom komentári, ospravedlňujem sa :)


  • havino, 23. apríla 2013 o 19:14
    poviem ti pravdu, neviem či sa mi to zdá,ale ved už mám vyše týždna pokazenú rúru, tak som v remoske, aj vianočku, aj tieto tvoje buchty, aj chlieb, no a nemôžem si pomôcť, mne sa všetko zdalo akési nadýchanejšie. Neviem či si to len domýšlam,ale krásne sa to v nej všetko upieklo, hoc som mala obavu, že nedávam cestá do vyhriatej rúry,ako sa dáva. Ak máš remosku skús. Ved ja ju tiež odložim, ked mi v týždni opravia rúru. Remosku síce mám tu väčšiu teflónovú, ale aj tak mi je malá, plechy sú plechy.


  • enerrgizer, 23. apríla 2013 o 21:32
    @havino chlieb som v remoske už piekol a nemal chybu, buchty skúsim tiež :)


  • zdenzlo, 27. apríla 2013 o 16:42
    úžasný recept a úžasné buchty:) len sa po nich zaprášilo....prvýkrát a určite nie posledný som ich piekla:)


  • enerrgizer, 28. apríla 2013 o 11:21
    ďakujem a som rád, že chutilo :)


  • esi, 5. mája 2013 o 12:00
    výborné, vynikajúce, mäkkučké, práve upečené. Veľké Ď. za receptík.


  • marianne, 7. mája 2013 o 08:00
    Moja 81 rocna mama prehlasila,ze toto su najlepsie kysnute buchty,ake kedy v zivote jedla a pytala sa ma, ako som ich robila!!!!! ona mna!!!! To je co povedat,lebo jej sa malokto jedlom zavdaci:-) Plnila som ich tvarohom,take drobnejsie boli a zjedla ich 7 na posedenie,co je pri jej necelych 40 kg na neuverenie,kukala som ako puk...takze ziadne vajce uz do kysnutych ciest nedavam,vtedy vydrzia naozaj dlho makucke a nadychane, prave peciem dva plechy a jeden pojde mame...:-)


  • marianne, 7. mája 2013 o 08:09
    vyborne su aj ked sa vyberu z mraziaku,takto jej narobim zasoby...


  • havino, 7. mája 2013 o 10:34
    ja som z tohto cesta v sobotu robila škoricové hniezda. neskutočne driapkavé, nadýchané, pridala som vanilkový cukor, citronovu kôru, no veru už ani ja do cesta nedám vajce a to som žila v tom, že žltka a čo ja viem čo, aké kvalitné cesto bude. Nerozumiem tomu,ale je to tak, toto cesto nemá žiadnu chybu.


  • enerrgizer, 7. mája 2013 o 20:18
    ďakujem :) @marianne pozdrav mamku... @havino súhlasím, bez vajca je lepšie :)


  • bambulkaa1, 29. mája 2013 o 13:36
    také krásne a nadýchané buchty a chutné samozrejme sa mi ešte nepodarili .super recept :)


  • jillian, 2. júna 2013 o 03:53
    Vynikajuci recept! Blahozelam a dakujem.Peciem ich skoro kazdy den a len sa tak po nich zaprasi!


  • enerrgizer, 2. júna 2013 o 09:16
    ďakujem :)


  • marhula2, 2. júna 2013 o 10:46
    neskutočne dobré,včera som ich vyskúšala a už teraz viem ,že ine piect ako tieto nebudem....fakt skvelé


  • polovnicka, 13. júna 2013 o 22:06
    Sú mňamkové..raz dva bol plech prázdny..pridala by som foto,ale neviem ako.. :-) robila som s domácim čučoriedkovým lekvárom


  • jano46, 24. júna 2013 o 11:20
    môžem sa pridať iba k tým, čo vychválili tento recept, v sobotu som piekol, boli výborné, asi dám zamiesiť aj dnes na tieto výborne kysnuté buchty


  • enerrgizer, 24. júna 2013 o 23:05
    ďakujem vám :) @jano46 všetko dobré k meninám ...nech sa darí :)


  • dragonking33173, 3. júla 2013 o 18:17
    Je veľmi dobrí.


  • elysa, 22. júla 2013 o 16:43
    aj ja sa pridávam s chválou- buchty v sobotu upečené, v nedeľu dojedené a boli výborné... s cestom sa dobre pracovalo, takže ešte sa určite piecť budú... :))


  • enerrgizer, 27. júla 2013 o 10:06
    som rád, že chutilo :) dakujem


  • lota11, 1. augusta 2013 o 13:01
    Dobry den....buchty upecene, cesto je skutocne vyborne, len sa chcem poradit - ako tie buchticky tvarujete, lebo sa mi tazko to cesto zliepalo do guliek, stale sa oddelovalo, potom mi aj plnka trochu vytekala...vdaka za radu :)


  • enerrgizer, 3. augusta 2013 o 19:58
    ahoj, musíš dávať pozor, aby si nemala pri spájaní cesta mastné ruky a tou zlepenou časťou dávam na plech. Robím z cesta také malé "placky" a náplň obalím...držím palce :)


  • lota11, 5. augusta 2013 o 00:12
    dakujem teda, nabuduce vyskusam podla Vasej rady :)


  • lucia1012, 6. septembra 2013 o 11:52
    Tento recept som vyskúšala dnes prvý krát a nevyšli mi najlepšie no sú celkom fajn. Ešte nikdy som také buchty nerobila tak snáď druhý krát budú lepšie. Neviem prečo sa mi zdajú tvrdšie, nie sú celkom jemné a neupekli sa mi do takých obdlžníkov a rovnomerne. Neviete prečo?


  • enerrgizer, 13. septembra 2013 o 16:31
    ťažká otázka :) môžno za to môže ako je vypracované cesto, ako sú buchty naukladané na plech, teplota v rúre, ako ti vykyslo cesto...potrela si ich upečené cukrovou vodou a nechala si ich odpočinúť pod utierkou? ...držím palce nabudúce :)


  • lusches, 1. októbra 2013 o 12:21
    tieto buchty sú úžastné, a to ja teda na kysnuté nemám talent, ale tieto sa mi vydarili.spravila som pol na pol buchty a závin.mňam


  • enerrgizer, 3. októbra 2013 o 09:44
    som rád :) dobrú chuť...


  • janka2521, 6. októbra 2013 o 17:34
    akurat ich skusam spravit tak dufam ze sa mi podaria :-) vyzeraju uzasne :-)


  • dzula, 27. októbra 2013 o 11:29
    Dakujem za recept... Vzdy sa mi podaria a su velmi chutne. Kazdy ich chvali a velmi chutia vsetkym. Odporucam!


  • dzula, 27. októbra 2013 o 11:29
    Dakujem za recept... Vzdy sa mi podaria a su velmi chutne. Kazdy ich chvali a velmi chutia vsetkym. Odporucam!


  • enerrgizer, 27. októbra 2013 o 15:20
    ... ďakujem @dzula teším sa, že chutilo :)


  • januliena, 2. novembra 2013 o 21:36
    Ahojte, buchty chutia výborne, ale... neviem prečo nech skúšam akýkoľvek recept, mne sa vždy "pokakajú" proste buchta a lekvár okolo preč??? čo robím zle? skúšala som to už viackrát a stále to nie je ono. Zjesť sa zjedli len sa tak zaprášilo ale ja som z toho nešťastná:( Poraďťe mi nejakú "fintu ako na to?


  • viera1, 3. novembra 2013 o 10:25
    @januliena tak skús na to ísť inak:cesto vyvaľkaj na 1cm hrúbku a pokrájaj na obdĺžniky,na polovicu poklaď náplň a prikry obdĺžnikom cesta a dobre zatlač okraje.Nechaj podkysnúť a nezabudni kraje omočiť v tuku,aby sa ti nezlepili.Môžeš vykrajovať aj kolieska a postupuješ rovnako.Zvyšné cesto prepracuješ a znova vyvaľkáš.Náplň musí byť tuhá (slivkový lekvár alebo miešaná marmeládová zmes).Vyskúšaj a uvidíš,čo sa ti osvedčí.


  • elixir, 5. decembra 2013 o 17:43
    @enerrgizer neviem, ako sa Ti poďakovať, toto je najlepšie kysnuté cesto aké som kedy robila. Krásne nakyslo, kvasnice sa tešili... napriek tomu, že som ho robila na vegánsky spôsob... keď som závin zvinula, musela som sa zachichotať od šťastia :) fakt...
    Tu je môj závin robený z tohoto cesta, zavinula som ho viac do "pľacata", nabudúce zaviniem viac do guľata... on potom určite spľacatie trochu aj sám :)





  • enerrgizer, 5. decembra 2013 o 21:34
    ja ďakujem...som veľmi rád, že si s cestom spokojná :)


  • elixir, 11. decembra 2013 o 21:35
    Dnes som robila repete tohoto cesta, podarilo sa ešte lepšie. :) Veľmi je to motivujúce. Robila som buchty ako v tomto recepte. Len chcem ešte naposledy naozaj pochváliť. :) Je výborné.





  • enerrgizer, 14. decembra 2013 o 11:19
    ...som veľmi rád, ďakujem...máš ich krásne :)


  • methi, 15. decembra 2013 o 14:57
    Dnes som miesto lekvaru do nich skovala kocky horkej cokolady :)



  • enerrgizer, 15. decembra 2013 o 19:20
    dobrý nápad :)


  • veresvaran, 20. decembra 2013 o 15:24
    dik za recept,.. bol aj tanec radosti


  • veresvaran, 20. decembra 2013 o 15:27




  • enerrgizer, 21. decembra 2013 o 00:00
    sú krásne :)


  • kmotra7, 9. januára 2014 o 20:25
    geniálne! uz zjedené :)


  • enerrgizer, 10. januára 2014 o 21:27
    ..som rád, že chutilo :)


  • emilis, 14. januára 2014 o 22:19
    Vynikajuce mnam Len manzel nasiel chybu na nich bolo ich Malo :)nabuduce musim min.dva plechy este raz dakujem odteraz peciem Len tieto buchty


  • lydialily, 22. januára 2014 o 16:16
    podarili sa


  • enerrgizer, 22. januára 2014 o 16:24
    dobrú chuť :) ďakujem...


  • europizza, 31. januára 2014 o 17:32
    Moje prvé kysnuté pečené buchty a hneď sa vydarili :) super!





  • europizza, 31. januára 2014 o 17:43




  • enerrgizer, 31. januára 2014 o 17:54
    som rád :)...dobrú chuť


  • nelisa, 5. februára 2014 o 16:56
    Po precitani tolkych priaznivych komentarov som sa odhodlala vyskusat 1x upiect buchty, ktore u nas v rodine pecu len nase babky. Mna to cesto trochu sklamalo, bolo dost mastne, aj pri plneni sa mi aj pracovna doska zamastila a buchty neboli take oblackovo lahucke ako som si predstavovala. Este na tom musim popracovat, isto uberiem z tych 200ml oleja. Kym budem babka, budem aj buchty vediet piect :-)


  • enerrgizer, 9. februára 2014 o 19:50
    tak ti držím palce :)


  • omarofka, 18. februára 2014 o 14:39
    Vyzera vynikajuco uz aj skusam cakam na kysnutie tak po upeceni dam vediet ako chutily.


  • njdevil, 21. februára 2014 o 14:02
    Čerstvé droždie je umenie zohnať , akým pomerom by som mohla nahradiť čerstvé za sušené ?


  • enerrgizer, 21. februára 2014 o 15:06
    ahoj, na obale by to malo byť napísané...ja zvyknem dávať na kg múky asi 10g sušeného droždia...


  • janealli, 21. februára 2014 o 23:08
    Ja, ktorá nie som s kysnutým cestom žiadna kamarátka som sa dnes odhodlala urobiť podľa tvojho receptu škoricové a pudingové slimáky. Musím konštatovať, že chválospevy na tento recept sú naozaj namieste. Cesto rýchlo nakyslo, veľmi ľahko sa s ním pracuje a výsledok je fantastický. Slimáky sú ľahučké, rozplývajú sa v ústach. Srdečná vďaka za perfektný recept. Už sa kysnutého cesta vôbec nebudem báť.


  • enerrgizer, 22. februára 2014 o 13:03
    som rád, že si vyskúšala, napísala a že chutilo...ďakujem :)


  • mojko28, 26. apríla 2014 o 14:04
    Upiekla som, držala som sa receptu, sú úžasné! A to som myslela, že mám dobrý recept na kysnuté cesto, ale toto je famózne!


  • smilegirl, 3. mája 2014 o 08:31
    ...vynikajúce buchtičky !!! Už robievam len tieto ))


  • enerrgizer, 3. mája 2014 o 19:20
    súhlasím...výborné buchty a aj cesto....ďakujem :)


  • borsan, 14. mája 2014 o 00:30
    Vynikajuce dakujem za recept :))


  • enerrgizer, 15. mája 2014 o 07:49
    som rad, ze chutia ...dakujem :)


  • tibor, 16. mája 2014 o 15:36
    Vynikajúce, ja rozdeľujem na cca 65 g a tak dostanem rovnaké buchtičky


  • sabra, 7. júna 2014 o 10:34
    Tak já tomu doopravdy nerozumím.Jak je možné že slováci mají vždy takové recepty,které se vždy podaří?Můj manžel je slovák a tak vždy když chci uvařit,nabo upéct něco,co se na Slovensku jí poměrně často,tak vždy zavítám na tyto stránky a vím že se to povede.Bylo tak tomu u kynutého závinu se skořici,ale i u pirohů s brynzou.Dnes se pouštním do těchto krásných buchet,a věřím,že se to povede.Moc děkuji za tyto stránky,jsou super...


  • alicik, 15. júna 2014 o 12:51
    Ahojj enerrgizer pises na kvasok cukor mlieko drozdie ale aj muku .... nie je to preklep? Dakujem . Napriek tomu sa ich chystam upiect ;) zelam pekny dnik.


  • enerrgizer, 15. júna 2014 o 13:12
    Ahoj, do kvásku daj 1-2 lyžice múky, držím palce :)


  • lenpalinkova, 26. júna 2014 o 17:35
    do cesta ide 200ml oleja?


  • lenpalinkova, 26. júna 2014 o 17:35
    do cesta ide 200ml oleja?


  • enerrgizer, 26. júna 2014 o 20:11
    ahoj, áno...200ml..


  • vajet, 8. júla 2014 o 13:30
    Super recept! Robil som buchty po prvy krat v zivote a nikdy som nemal uzasnejsie cesto :) Dobre sa s nim pracuje a je velmi chutne :)


  • enerrgizer, 9. júla 2014 o 17:25
    Ďakujem, som rád, že chutilo :)


  • smejkad, 3. augusta 2014 o 19:42
    hned prvy pokus na jednicku, vyborne :-)


  • aleana, 14. augusta 2014 o 21:49
    Tak aj ja prispejem so svojou skúsenosťou, keď som sa rozhodovala, podľa ktorého receptu urobím kysnuté cesto, vyhral to u mňa tento a neľutujem. S cestom sa pracovalo veľmi dobre, krásne vykyslo a buchtičky boli mäkučké. A to som použila špaldovú múku! (konkrétne typ T630) Takže recept je naozaj spoľahlivý. Iný už skúšať nebudem :-)


  • kastelo, 16. augusta 2014 o 16:46
    dnes som ich napiekla. sú fantastické. vláčne a mäkučké. výborný recept. s cestom sa dobre pracovalo, vôbec sa nelepilo a pritom som ho len tak lenivo pomiesila. ďakujem.


  • aleana, 17. augusta 2014 o 00:27




  • enerrgizer, 17. augusta 2014 o 12:03
    ďakujem...sú krásne :)


  • siluro, 18. októbra 2014 o 21:47
    super recept ale pre mna amatera poprosim.200C na 20min na akom programe a ktora pozicia v rure.velmi pekne dakujem


  • enerrgizer, 18. októbra 2014 o 22:07
    ahoj @siluro , každá rúra je iná a ináč pečie...tá moja ohrev zvrchu a zospodu, v strednej časti rúry...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist