Lekvárové buchty

margaretka28 - fotkamargaretka28, 1. mája 2012

Dnes som piekla a nemala som v pláne ich sem dávať,lebo ich je tu dosť,tak som ani postup nefotila,ale potom som si povedala,že presne Zobraziť celý popisDnes som piekla a nemala som v pláne ich sem dávať,lebo ich je tu dosť,tak som ani postup nefotila,ale potom som si povedala,že presne takýto recept tu ešte nieje a možno sa niekomu bude hodiť.

Suroviny

1 kg
4 PL
2 KL, zarovnané
1 kus
0,5 l, asi
1 dl
42 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejem do misky,v strede urobím jamku,dám do nej kvasnice a cukor, zalejem vlažným mliekom a nechám vzísť kvások. Potom pridám vajce, soľ,olej a vypracujem hladké cesto,ktoré nechám vykysnúť. Hotové cesto preložím na pomúčenú dosku,vyvaľkám,pokrájam na štvorce,na každý dám lyžičku slivkového lekváru,zabalím a uložím na vymastený plech.Nechám ešte chvíľku podkysnúť a pečiem na 200 stupňoch,ked začnú chytať farbu,znížim na 180 a dopečiem pekne do červena.Ešte som zabudla napísať,že pred pečením ich natriem olejom.

Diskusia k receptu

cica2
a dobre že si dala, sú krásne a aj tvoj recept sa určite zíde :-)
zdezda
:-)na aj takýchto buchtách som vyrástla, dobre, že si ih sem vložila, vydarili sa ti moooc pekne
sovka62
Ešte som dnes napiekla moravské, inak by som si oslintala monitor. Niet na dobrú buchtu!
salinka
Naozaj dobrych receptov nie je nikdy dost, dobre, ze si ho hodila na podium :-)))
afataga
@margaretka28 do TO mam dost daleko, takze budem musiet upiect sama :-(, s prezyvkou sa netrap nie si prva a dakujem za priazen :-)
havino
týchto buchiet nikdy nie je dosť, vydarili sa ti , veľmi pekné sú
stacy77777
zdravím Margaretka- môj manžel si spomenul,že sme strááášne dlho nemali lekvárové buchty,tak som si spomenula,že si ich tu pridala,schválne som mu ukázala obrázok,až mu oči zasvietili....:D, takže už sú hotové,cesto som spravila presne podľa teba,je super,ako páperie... No nie je skvelé,keď niekomu stačí tak málo ku šťastiu? Už sa teším na jeho reakciu... Ďakujem za recept,krásny deň.
renka73
Aj ja som dnes robila buchty podľa teba.Dcéra povedala "tie sú božské."No a ja to tvrdí tiež :-)Paráda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia