Varenie

Kysnuté cesto....

flora1212 - fotkaflora1212, 20. decembra 2010

Chcela by som sa opýtať, či je vhodné na kysnuté cesto použiť trvanlivé mlieko.....doteraz som robila len s čerstvým mliekom.

@zareaguj


Diskusia k téme

frezia68
Áno,kysnutie nezáleží len na mlieku,ale droždia a medu,či cukru,kľudne použi a nech sa darí :-)))
tothka
Ja ani iné nekupujem , takže je to bez problémov. presne ako opísala frézia68
julica
Ja robím tiež len s trvanlivým, len si ho trošku ohrej, nedávaj priamo z chladničky.
arasidka
a mňa babka naučila aj poduškou ho prikryť a vajíčka tiež s múkou trochu ohriať,nech kysne jak sa patrí.
havino
ja iné na varenie, pečenie doma ani nemám, z toho automatu s mliekom, robím len jogurt
katamama
Flora1212,ja deťom som buchty či fánky robila aj zo sušeného mlieka,pridaním málinko teplej vody a nemalo to chybu. Sušené mlieko totiž mávam v zásobe vždy.
dzinto
mlieko je len tzv. pridana hodnota, mozes dat vodu.
vevetka
tiez nemam problem s trvanlivym,ale s tou vodou som to este neskusala...no vyskusam ;)
hannah22
ja používam trvanlivé ,iné nemáme ale do cesta pridávam za dve lyžice sušeného, je potom také lepšie... :))
smutnabarby
Mlieko používam len trvanlivé,ale veškeré suroviny na kysnuté cesto vopred vyberiem,aby boli izbovej teploty-vajce...mlieko radšej ohrejem,aby bolo vlažné,kvások s vodou nerobím.
babidka
@dzinto ma pravdu - mlieko nie je podstatne :-) kludne pouzi hociake mlieko - aj nakysnute, kysle , jogurt, sladku aj kyslu smotanu , acidko . dokonca ked pouzijem mlieko nakysnute /este nie kysle ale uz nie sladke/ je cesto este lepse .
arasidka
Dnes robím výnimku, a do tohoto príspevku chcem pozdraviť moju švagrovú spod Sněžky.Ahoj, Mahulenko, úfam, že si nás tu našla, ak áno toš vitááááj..... a zaraď sa, to čo hľadáš, je podomnou kúsok dole, posledné :))))