Včera som si kúpila keramický hrniec na kvasenú zeleninu a iné pochúťky. Máte niekto skúsenosti s nakladaním? Zaujímalo by ma, keďže som začiatočník, či musí byť hrniec plný, chcem len vyskúšať čo bude chutiť a plný hrniec sa mi zdá byť veľa pre začiatok. Chcem naložiť bez vody, len posolenú zeleninu, neviem či je nutné dávať aj vodu, recepisov na túto tému je toľko, že už som celkom popletená. Ďakujem Vám za rady, určite ich ocením, lebo naozaj nemám predstavu, ako to moje nakladanie skončí:)
@zareaguj
www.4home.sk/hrniec-kyselac/...
a recept varecha.pravda.sk/recepty/kvasena-cvikla-pickles/8644-rec...
od Sjuz :-) držím palce
z Tvojej odpovede mi vychádza, že pokiaľ to zaťažím niečím, tak nemusí byť zelenina až po okraj? Neviem prečo nepredávajú ten hrniec aj s nejakým primeraným ťažidlom, teraz aby som dačo dopasovala, čo sa zmestí dnu sakriš. Mám v robote sklenené ťažidlo na stole, beriem ho domov a dám do hrnca:))
A zalievas zeleninu aj vodou, alebo iba posolis?