Prosím Vás poraďte, kde robím chybu, pri varení kuracej polievky? Nech robím, čo robím, vždy sa mi zakalí... varím ju pomaličky a dostatočne dlho, šuminy vyberám a vždy ju mám zakalenú...a ešte mám otázku, ako vyberáte šuminy? a kedy?
Ďakujem za všetky odpovede...Kristína
Tento postup som odkukala od V. Morochovica
Takto robím aj hovädzí vývar
Na plynový sporák existujú okrúhle železné platne, ktoré rozložia rovnomerne teplotu dna hrnca.
Inak ja varím kuraciu polievku bez zeleniny dávam do nej iba zelenú papriku. Od nej dostane iný ,,odtieň" chuti a zeleninu varím zvlášť a potom uvarenú pridám do polievky.
Skuste mozna aj vy budete tymto uneseni tak ako ja.Do hovadzej pridavam kavovu lyzicku okrem paradajky aj octu.Ma lepsiu chut a uvolni sa vapnik z kosti do polievky,ale az po zovreti ked vodu vymenim.
www.kuchyna.megdesign.sk/vianocna-rybacia-polievka/...
Kuracia pol. : Mäso po umytí dám do studenej vody pomaly zovrieť, a pri pomalom vare zberám peny, trvá to asi 40-50 minút. Potom pridám umytú zeleninu / mrkvu, petržlen, cibuľu, zeler, kaleráb, kel-1/6 hlávky, stopkový zeler a petržlenovú vňať / Dôležitá je rýchlosť varu, len slabé bublinky, a NIKDY neprikrývať pokrievkou. Mäso varím pred zeleninou okolo 70 minút, a zeleninu tiež tak / musí byť mäkká/. Mäso varím neosolené, osolím po pridaní zeleniny, ako i mleté korenie čierne a vegetu. Manželka niekedy, ked to nevidím, pridá i kocku kuracieho bujonu. Mäso : kuracie trupy 2x, krídla 3-4 x, pečienky kuracie 4 ks, srdiečka 5-6 ks.