Veľmi sme sa potešili, keď v bratislavskom Kauflande otvoril predajňu výrpbca syrov - Kozí vŕšok. Veď sme sa o ňom dočítali samé chválospevy... Kúpili sme si kus ovčej hrudky a doma si ju pekne narezali, naaranžovali. Chuťovo sa jej nedalo nič vytknúť (aspoň teda konzument-amatér, čo neovláda degustačné ňuansy, nerozozná správnosť a poctivosť výroby), ale zarazila nás konzistenia viac podobná tvrdšiemu tavenému alebo polomäkkému syru. Farbu to malo krémovú, chýbali trhlinky aj vŕzgavý zvuk, ktorým sa ovčí syr zvykne brániť voči ľudským zubom :-) . Pri najbližšej príležitosti sme sa predavačke v tom syrovom raji posťažovali a ona nás prekvapila informáciou, že v Kozom vŕšku sa vraj celá várka syra nepodarila. Ale nedali jej k tomuto priznaniu žiadne pokyny, aby predaj zastavila, aby ponúkla zľavu a sťažujúcim sa spotrebiteľom dodatočne nejakú satisfakciu... A že keď tam nabudúce bude predávať ona, tak nám dá osobnú satisfakciu - kúštik ochutnať. Žiadne nabudúce sa konať nebude. Slovenský výrobok - 12 € za kilogram ma vyliečil z choroby uprednostňovať naše výrobky. Myslím, že rakúsky alebo francúzsky výrobca by si takto klamať domáceho zákazníka nedovolili...
@zareaguj
A nehádzala by som do jedného vreca všetky slovenské výrobky, aj keď niektorých by som sa ani ja nedotkla ani dvojmetrovou palicou, ale sú aj dobré a tie by sme tu mohli propagovať a radiť jedna druhej. Lebo inak budeme z našich mizerných miezd platiť vysoké platy tých, ktorí výrobky spracovávajú v zahraničí a nikdy sa to nezmení.
@vcelka ,pozdravíme spoločne pána Konštiaka,nech si urobí poriadok.
A zahraniční výrobcovia si k nám dovolia to, čo by im doma neprešlo. Veď sa pre nás osobitne vyrábajú čokolády, pracie prášky a bohvie čo ešte, samozrejme sa pri výrobe ušetria drahšie suroviny, vraj by sme to nezaplatili, ale cena u nás nie je nižšia ako v okolitých štátoch za kvalitné výrobky, niekdy je dokonca vyššia. Kto neverí, nech skúsi prať v napr. v Persile alebo Arieli kúpenom u nás a v Rakúsku, rozdiel je viditeľný voľným okom.
My starší si pamätáme naše kvalitné potraviny: mlieko, smotana, jogurty, miláčiky, ale aj mäso, salámy, zelenina, ovocie - to sa rozvážalo denne! Jeden čas som bývala pri Mliekárňach v Ružovej doline v Bratislave a večer už zvážali kanvy s mliekom z večerného dojenia kráv z dedín. Ráno z raňajšieho a vyrábalo sa 24 hodín denne. A to bola len Bratislava, kde boli ostatné väčšie mestá????
Vidíte niekde že by sa u nás pásli kravy, ovce, kozy, chovali prasatá, teľatá? Tak odkiaľ tie výrobky máme? Veď nemáme ani jednej prosperujúcej mliekárne, mäsokombinátu, plantáže s jablkami. Tak odkiaľ do čerta máme tie potraviny? Žereme asi odpad pozvážaný z celej EÚ, pretože ak si všimnete v obchodných registroch kto sedí v správnych radách veľkých hyperbordelov? No predsa tí, ktorí sedia aj na najvyšších miestach pretože veľmi dobre vedia, že jesť sa musí každý deň a preto je to výborný biznis. Kto by sa odvážil urobiť kontrolu?
na zlatom čarokrásnom štiavnicku veru všetko ide, veď i preto-ale nielen- som sa sem presťahoval !!!
www.nahuby.sk/fotogalerie_autora.php?uzivatel_id=1572...
tam najdeš na mňa kontakt.
Veľké sklamanie, nestalo sa prvý raz, preto som reagovala.