Kuchyňa a vybavenie

Kuchynská linka- police

samantha14 - fotkasamantha14, 4. marca 2012

Dobrý deň milí varecháči, prosím Vás o radu, mojím" problémom"sú police v kuchynskej linke. Celý život na ne dávam papier a takisto celý život dookola ich vymieňam pre ich krátku životnosť. Nemáte nejaký dobrý nápad, čo namiesto papiera? Za všetky rady ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

alexdidi
Ja nedávam vôbec nič,police sa krásne umývajú tekutým práškom.Možno závisí od kvality a povrchovej úpravy,ale moja linka má takmer 25 rokov a police sú ako nové.
cistinka
Tiež nedávam nič, pravideľne police pretriem vlhkou handričkou, aby boli čisté :-)
marianne69
...tiez nic,raz za cas pretriet vlhkou handrickou.Moji rodicia davali vseliake papiere a obrusy z PVC a ked sa upratovalo strach a hruza co vsetko bolo pod nimi...
sovka62
Ani ja nedávam nič, veď police sa čistia ľahko, nakoniec, ani sa nemajú veľmi od čoho zašpiniť.
sylvinka
takisto nedávam nič,police sú sklenené a nie je problém ich umyť.
tinca
ja priesvitnú obrusovinu, ale asi sa tiež na to vykašlem. Veď poličky sa pekne umyjú, no my stará škola sme boli naučení šanovať.
3sandra3
len sa pridaj,,, papiere zavadzajú :-)) poličky je ľahko poutierať
paveva
Ani ja nedávam nič na poličky, s nimi nemám problém, ale dala som si vymeniť dosku na kuchynskej linke. Za tú umakartovú mi namontovali tú drahú, neviem už, ako sa ten materiál volá. Myslela som si, že mám pokoj nadoživotie, ale ejha, aj tento materiál sami zakazil. Keď to umyjem nejalou chemiou, vydrží do ďalšieho používania, a kedže používam linku každý deň, tak si viete predstaviť... Je aj na tú dosku nejaká finta? Poraďte, ďakujem.
kuchticka
Nedavam nic, police su stale ciste a lepsie sa mi utieraju od pripadneho prachu ako tie rozne popiere.
marikafil
Ani ja nedávam nič. Samozrejme ale záleží na tom, z čoho sú tie police. Moja mama mala kedysi takú socialistickú kuchynskú linku a tie police boli z takej akože drevenej hmoty, hnedé - a keď sa na ne dostala voda, tak od nej napuchli. Preto sme tam dávali taký ten "mastný" papier.
babina28
marikafil ma pravdu,police boli z iného materialu a tieto z tejto doby sú ine a lepšie sa umývajú
maminka1
ja tiez nedavam ziadne papiere, len viem ze ked sa umyvaju police vlhkou handrou popr. spongiou treba vyutierat dosucha, nakolko nie kazda drevena polica je drevena a aby sa nestalo to, ze napuchnu...a v kuchynskej linke moze byt max. prach ktory sa da utierat lahko ;-)
marika9
Po rokoch trápenia, ako opisuješ aj Ty, som sa rozhodla, že skúsim nedať nič. Paráda. Som sama sebe vďačná za ten nápad. Jednoducho ich umyjem jarovou hubkou, mokrou handričkoum zotriem penu a do sucha vyutieram.