Varenie

Korpus na tortu

zdenulla - fotkazdenulla, 30. júla 2012

Dobrý deň, nevie mi niekto poradiť nejaký dobrý recept na tortový
korpus? Idem ho piecť prvý krát a bola by som rada, keby sa mi
podaril:) Veľmi pekne ďakujem za rady! :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

michsamant
Velakrat odskusany mam tento recept. Je od mojej maminy a myslim, ze sa na nom neda nic pokazit. Piskota je fakt dobra.

Suroviny:

na vacsiu gulatu formu:
6 vajec
9 lyzic horucej vody
300g cukru
1 a 1/2 lyzice rumu
300g polohrubej muky
1 lyzicka prasku do peciva

na mensiu gulatu formu:
4 vajcia
6 lyzic horucej vody
200g cukru
1 lyzica rumu
200g polohrubej muky (ja som pouzila hladku muku Maida)
1 lyzicka prasku do peciva

Postup:

Z bielkov vyslahame sneh.

Zltka vymiesame s cukrom a pridame rum.

Pridame muku, do ktorej sme zamiesali prasok do peciva.

Pridame horucu vodu a cesto dobre vymixujeme.

Zlahka zamiesame do cesta bielka. Nemiesat prilis silno, aby sme neporusili tu nadychanost bielkov.

Formu vymastime a vysypeme mukou. Cesto do nej vylejeme. Pecieme v predohriatej rure na 180st. 40 minut.

Hotovu tortu nechame dobre vychladnut a mozeme dalej zdobit
danielas
Toto cesto robievam s malou obmenou aj ja. Tiež ho mám od svojej maminy . Robím zo 6 vajec, pridávam ale studenú vodu 12 PL a dve až tri PL kakaa. Je naozaj dobré a ako píše Miška, nič sa nedá pokaziť