Rôzne

Koláč z BeBe pudingu

terinka76 - bez fotkyterinka76, 28. novembra 2011

Zdravim vsetky varechacky a varechacov.

Viete niekto recept na kolac z BeBe pudingu?
Malo by to byt kakaove cesto, krem z pudingu a cokoladova poleva.
Tento recept bol udajne v casoch minulych aj na krabici od BeBe
pudingu.
Kolac robievala priatelova mamina, ale recept sa jej stratil :(

Velmi pekne dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
mam len recept na pudingove gulky BB,ale to asi nehladas:-)neskor ich pridam
evanaaa
Terinka 76, daj si hore do vyhľadávača - KOláče z BB pudingu, niečo tam možno nájdeš, ja som sa teraz pozrela, ale neviem, aký máš na mysli, skús teda.
sovka62
@Terinka , recept nemám, ale aj keby si ho našla, nebude to ten istý koláč. Už roky je BeBe puding úplne iný, ako bývala ten v krabiciach. Ten bol drsnejší, vyzeralo to, ako by v ňom bol rozdrvený nejaký keks, ten súčasný je hladký ako každý iný čokoládový puding. Takto sa vylepšuje svet okolo nás, každý deň narazíme na niečo, čo bolo dobré, ale bolo to treba "vylepšiť" a nahradiť niečím horším. Od kozmetiky, drogérie, cez potraviny a nakoniec, aby sme nechodili ďaleko, aj Varechu. Ale za to máme pestrý život, každý deň nás naštve iné "vylepšenie".
janger
@Sovka62 (28.10.2016 06:38)

@sovka , tie rozdrvene keksy su stale v BB pudingu (keksova mucka). Ale moze byt, ze su mlete teraz jemnejsie. Ja si na ten starodavnejsi az tak nepamatam, lebo sme ho nejako moc nepouzivali. Naschval som pozrela teraz na krabicku....Oooo, a vidim, ze uz ho mam davno po zaruke, do 2012!!! Taky som ja skrecok, zasoby robim a potom mi to zostarne.

@terinka , ja ti,zial, poradit neviem. Ale daj si do googla a klikni obrazky, mozno sa ti ukaze nieco, co hladas.
altyn
@Sovka62 (28.10.2016 06:38)

Milá @Sovka62 , dovoľ aby som ťa “uviedol do obrazu ”. V podstate máš pravdu, kedysi sa do BB pudingu naozaj mleli keksy. Neviem ako je to dnes, no moja mama brigadovala v Piešťanských mlyny a pekárne a vravela nám ako sa vyrába BB puding.
Pri pásoch kde sa vyrabali piškóty a Marina keksy a ostatné výrobky, boli babky, dôchodkyne a zbierali to,čo padlo na zem. Dávali to do veľkých papierových vriec. Tie išli k ďalším dôchodcom, ktorý z nich oškrabali všetky okom vidiace nečistoty. No a potom to išlo do mlynčeku a do BB pudingu. Mamina dokonca spomínala že pracovala pri páse kde sa to mlelo a tiež sa stalo že sa zasekol, nedal sa zastaviť a tie oškrabkané odpadky popadali na zem. Ale vtedy už nevolali žiadne babky, proste to pozametali a hodili na pás.
Takže toľko k dobrému BB pudingu. :-(