Kuchyňa a vybavenie

Keramický drez

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 11. októbra 2011

Dobrý večer milé dámy,
už dlhšie mi v hlave vrta problem aky dať drez do kuchyne, nerezový alebo keramický. Uvažujem nad týmto,  www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S09897225/...

len neviem, či v ňom ľahšie neporozbíjam riady :) Ak máte nejaké skúsenosti budem veľmi vďačná ak sa s nimi podelíte. Ďakujemmm :)

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Pred časom som snívala o takom rozmere (nebol predelený) a bola som posadnutá predstavou,že konečne budem mať drez,kde mi vojde celý plech: www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S09897230/...

Mne osobne sa veľmi páči keramický,netreba sa toho báť.Želám ti,aby si si vybrala k svojej spokojnosti.
sneica
vyzera naozaj pekne a o riady by som sa nebala skor by som sa bala o drez,predsa len je to keramika a myslim ze klepnutim sa poskodi povrch ako na kachlicke urcite by som sa bala o glazuru..neviem namam ziadnu skusnost,a rada sem nakuknem a pozriem komentare tych ktory maju skusenost...@nazarboncuk nech sa rozhodnes akokolvek urcite sa rozhodnes spravne...
nazarboncuk
@vierka1 ďakujem Ti, aj ja potrebujem veľký hlboký drez, doteraz som mala taký ten klasický okrúhly ale keď som umývala niečo väčšie...hrôza :)
@sneica Ďakujem :) áno je krásny, jedna známa má podobný, je s ním celkom spokojná, ale ona je príležitostný kuchár a v kuchyni netrávi toľko času (myslím, že dres má len na ozdobu :))) tak neviem...čítala som nejaké diskusie na internete, že vraj je dobrý, trocha vyššia rozbitnosť sklenených a chúlostivých riadov, že nie je dobre vyspádovaný v rohoch sa drží voda atď... no neviem, povedalal som si že radšej si dám poradiť od vás Varecháčov :)
eraserhead
ak sa pre ten drez rozhodneš, pamätaj že podľa ich údajov váži 14kg. Čomu treba prispôsobiť montáž, a použiť vhodnú pracovnú dosku.

Ešte jedna maličkosť v PL je cena 224 PLN
 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09897225/...

čo je podľa kurzu nbs zo dňa 11.10.2011 51,75€
 www.nbs.sk/sk/statisticke-udaje/kurzovy-listok/kal...

rozdiel cca 28,15 € , neviem či by pokryl cestovné náklady ale pri väčšom nákupe by to asi šlo.
marianne69
no ved ja mam tiez dilemu,ci kameninovy alebo nerezovy...chcela som sa povolanych opytat ci keramicky a kameninovy(granitovy) je ten isty?inak na nete sa da zohnat okolo 264 euro aj lacnejsie,treba pohladat....
janger
@nazarboncuk , ja osobne by som dala prednost nerezovemu. Doteraz som vzdy mala nerezovy (mame dvojity), som velmi spokojna. Vyborne sa cisti, nie je haklivy...V tom keramickom je ta glazura predsa haklivejsia na prasklinky. Je sice velmi pekny, ale myslim, ze musis s nim ovela opatrnejsie zaobchadzat. Ale to je len moj osobny nazor :-). @marianne69 , granit je prirodny kamen (vo viacerych farbach).
nazarboncuk
ďakujem vám všetkým za reakcie, @eraserhead ten cenový rozdiel je dosť veľký, ale viacmenej všetko čo potrebujeme už máme, takže kvôli drezu sa nám to veľmi neoplatí, aj tak ďakujem...
@janger no veď rozmýšlam z každej strany že asi ten nerezový by bol pre mna lepší (na to aká som ja šikovná :)) a dosť ma odrádza aj to čo hovoril @eraserhead že keramický je ťažký a je treba kvalitnejšiu (predpokladám, že drevenú) dosku, do ktorej nechceme veľa investovať...no neviem asi chcem za málo peňazí veľa muziky :D
ešte raz veľká vďaka všetkým ;)
marcy
ja mám fragranitový ,hlboký a som s ním maximálne spokojná,nerezové nič do kuchyne nechcem!!! :-)...nerez je pekný pre tých,ktorí málo varia...netýka sa iba dresu,ale aj chladničky,var.kanvice,digestora atď....v mojej kuchyni sa veľa varí,na pulírovanie nemám energiu
janger
@marcy , ja varim kazdy den :-). Taky drez je v momente cisty. Trosku prasku, pretries to, oplachnes a hotovo.
evas13
Dobrý kvalitný nerezový drez je k nezaplateniu a sú aj väčšie rozmery.
tedko
Ja mám tiež keramický drez,je výborny v momente čistý,zo začiatku
som sa bála že ho poškodím ale teraz to bude asi rok čo ho mám a už
mi ani nepríde že je keramický,takže odporúčam.
nazarboncuk
asi predsa len zostanem pri tej klasike, pri predstave že hodím taniere v záchvate hnevu do drezu (čo sa mi občas tiež stáva :P) a ešte sa najedujem viac lebo sa mi rozbijú :D
marcy
@janger :-) možno je to tvrdšou vodou,zostávali mi fľaky....tento je pieskovej farby,taký rustikálny,hlboký...na moje veľké plechy a pekáče ideálny....zato pri čučoriedkach,joste,ríbezliach ,cvikle musím byť opatrná,čo pri nereze nehrozí :))
viera1
Chcem kuchyňu vo vidieckom štýle a tam sa mi nerezový nepáči.Ale musím počkať,lebo ten veľký už nemajú v ponuke 2 roky a žiadny iný nie je tak veľký,aby som nemusela cvičiť tai-či pri umývané plechov.@nazarboncuk ,si ma rozveselila...že hodím taniere do drezu...Ja som v mladosti ventilovala v pivnici...vieš koľko dreva som niekedy narúbala ?Teraz to rozdýcham,ako žena pri pôrode a je to.
ajuschka
ja mam ten ikeacky keramicky dvojity a je super. velmi pohodlne sa v nom umyva, miesta je dost a kolkorazy sa mi uz stalo ze sa mi cosi posmyklo a treslo do drezu. hrncek sa rozbil ale drez je uplne v pohodicke.
@viera1 - ja mam vidiecku kuchynu :) ikea fagerland :) kombinovanu s polickami, zavesenymi cili paprickami a tak :)
ajuschka
@eraserhead - ten dvojity co mam ja vazil tusim 60kg, specialnu doskuk nebolo treeba, mame tam tu obycajnu ciernu ikeacku a je to v pohodicke. drzi velmi dobre a nic sa nedeje
viera1
Aha,nejde pridať link,nevadí,môžem snívať ďalej,xi,xi...
jeka
my tiež prerábame kuchyňu,tiež sme rozmýšľali nad keramickým drezom , ale nakoniec sme sa rozhodli pre nerezový dvojitý.
viera1
Tak som to skúšala-nejde to.Je to Manila z decodomu.Z kuchyne mám dve okná na záhradu,potôčik a les.Môj muž vraví,že "už len toto ti chýba ku šťastiu ?"
foska
Ja mam uz teraz velky drez, na plechy v pohode staci, no aj tak tuzim po vacsom. Videla som ho v ktoromsi obchode (snazim sa najst na googli ale nedari sa mi), je velky skoro ako detska vanicka, tam by som sa konecne poriadne vosla aj s tymi kilami zelovocu, co denne umyvam a aj s doskou na slize, ktoru teraz cistim vo vani :)
havino
ja mám fragranit pieskový
 www.reuter.sk/produkty/details/212/81/kuchynsk%C3%A9-...
zrejme ten istý má aj @marcy , som s ním spokojná, tiež som v kuchyni nechcela nič nerezové, nepáči sa mi to,ale musím dávať pozor na cviklovú šťavu, čučoriedkovú a v poslednej dobe si kupujem klasické staré dobré torro, pretriem pár ťahmi a je po flakoch
tondula
ja mám tiež silgranitový vo farbe koňak od Blanca
 www.blanco.sk/drezy/silgranitove-drezy/drez-blancomet...

mám ho už 2,5 roka a je stále ako nový - údržba minimálna - odporúčam.
známa si kúpila lacnejší, biely a vyzerá hrozne - veľmi veľa už investovala do špeciálnych čistiacich prostriedkov - preto treba zvážiť kvalitu i farbu.
Kuchynskú linku mám tmavohnedú s jemnými koňakovými melírmi a drez v tejto farbe s k nej super hodí a oživil kuchynskú linku
sovka62
Tak ten silgranitový farby šampáň je môj sen. Keď som v predajni uvidela, šla som si ho pohladkať, úžasne príjemný na dotyk a nezdá sa mi taký tvrdý ako keramický, myslím, že aj tanier vypadnutý z ruky by prežil. Len musím počkať, kým budem vymienať pracovnú dosku, potom vymením aj drez.
rylance
Ahojte, ja mam teraz keramicky dvojdrez z Ikea, som s nim spokojna aj ked som vedela ze nieje taky prakricky ako nerezovy. Hrozi tam rozbitie taniera a este casom bude na nom vidiet skrabance v glazure take sede ciarky pri odpade, casom sa musi zas vymenit / dufam, ze to vydrzi aspon 10 rokov,/ zalezi aj na tvrdosti glazury preto odporucam kvalitnu znacku/. Ja som ho ale chcela aj napriek tomu lebo mam rustikalnu kuchynu a tam sa velmi hodi. Dlhodobe skusenosti s nim este nemam, lebo ho mam len 2 mesiace, ale moje povolanie je keramicka tak viem ako sa ten material sprava. Napriek vsetkemu stoji to za to. Inak ma asi 60kg a treba mat z oboch stran pracovnu dosku, nemoze byt teda v linke ukonceny na kraji. Ja to volam laboratorne umyvadlo, alebo bazen :))
nina37
velmi chcem keramicky drez, viac sa mi paci ten do 60 skrinky, ale s takym hlbokym okrajom....len neviem, do akeho rozmeru spodnej skrinky pasuje...uz som to viackrat hladala na internete, ale neviem to zistit...neviem, aku spodnu skrinku si mam dat pod ten drez vyrobit...vie mi niekto poradit?
drevokocur
Ahoj :-) keramický dřez bych nejspíš nekupoval, nerezové nebo granitové dřezy podle mé zkušenosti víc vydrží a zpravidla i vypadají líp :-) Navíc mi připadá, že některé keramické dřezy mají na dotek velmi nepříjemnou povrchovou úpravu, což nemůžu tvrdit o kvalitním nerezu. U sebe doma mám granitovej dvoudřez s odkapem a do restaurace jsem koupil dva velký nerezový Franke s odkapem. Oboje jsem koupil v akci na www.trendo.cz . Záleží ovšem, k jakému účelu má dřez sloužit a o tom rozhoduje kvalita a s tím samozřejmě i cena :-). Pokud kupujete dřez třeba na chalupu, je celkem jedno, jestli bude z nerezu z plechu na okapy :-D
samolepka
Drevokocur - s  www.trendo.cz
mám taktéž dobrou zkušenost, mají tam výběz dřezů dobrých značek. Já jsem si například vybrala nerezový TEKA a jsem ráda, že jsem ho koupila :-)
drevokocur
Všiml jsem si, že Franke má teď novej » eshop a maj tam nabídku zvýhodněnejch setů :-) Uvažuju, že si nějakej koupim na chatu.
root
@Doniator (4.4.2017 14:45)

Aké šľachetné, zaregistrovať sa len kvôli vytiahnutiu takmer 6 rokov starej diskusie a prilepenia odkazu na vlastný e-shop.

PS: Snažil si sa zbytočne, ten odkaz ti nefunguje. :-P
cervelo
Blanco neodporúčam doškriabe sa aj keď prehlasujú že môžeš aj nožom rezať a pri sitku sa rozpadá a to po 3 rokoch.