Žijem v severnej Kanade. Za poslednych 35 rokov som našiel jedneho (!) smrza, majovku. Prosim pomoc - kde ich nájdem - ake stromy, aka zem, kde?
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár dnes 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
to mu v Kanade iste bude uzitocne
Kdyby sis tu stránku "nahuby.sk" otevřela, zjistila bys, že se tam dají najít i informace, na které se @Joevinohrad ptal, kupříkladu taky kde rostou smrže:
"Smrčok jedlý rastie v apríli a máji v svetlých listnatých lesoch, na lesných trávnatých čistinách, v parkoch a záhradách. Najhojnejší býva v teplých vlhkých lužných lesoch."
Víc na www.nahuby.sk/atlas-hub/Morchella-esculenta/smrcok-je...
Pokud vím, tak v severní Kanadě jsou spíšelesy javorové než lužní, alespoň se to tak kdysi učilo ve škole, není tedy divu, že tam za 35 našel pouze jediného smrže.
ahj
ja zijem 2 hodiny na sever z edmontonu
nehladam frajerku vermi mam zenu
ale jej spominam smrze a tak myslim ze ona mysli ze ju oblbujem? no tak sa hambym!
ale dakujem za tvoju odpoved,
jozef
oops
mame tu topoly a vrby
a moc jilovu zem, sem tam pisek
dakujem na vasu odpoved
pepko
cokolvek je lepsie ako nic!
tu na severe je to len o 1.5 mesiaca neskorsie
tu rastna sezona je kratka ale zima moze byt aj 8 mesiacov sneh...
a potom jul a august aspon jedna noc dava mraz to mi rajcata zmrznu
(::::
Querry : Foraging morels around Edmonton?
Ujo poradil na facebooku je mikologicka poradna
www.facebook.com/AlbertaMycologicalSociety/...
Plus tu kde sa nachadzaju
www.tastereport.com/TasteReport.com/food/Entries/2007/5/4_I...
Zaujímavé, „mikologickú“ poradňu nepoznám, iba mykologickú. (Ne)znalosť slovenčiny niečo o tebe vypovedá. Ak by si sa náhodou chcel vyhovárať na zabúdanie rodnej reči, angličtina to má rovnako „mycological“.
Mal by som si dat este like sam sebe za svoj kometar a potom dosiahnem tvoj level.
Diki za upozornenie, ale nastastie este ujo Google ignoruje preklepy a algoritmus sa koncentruje na pointu.
po slovensky kozák.
Kozák osikový rastie pod osikami, najčastejšie v jeseni, má pekné červené hlavičky/plodnice/ preto sa ľudovo nazýva aj červeňák. Kozák brezový rastie pod brezami. Sú to veľmi chutné huby. Kozákov je viacej druhov. Stačí sa pozrieť do atlasu húb.
www.nahuby.sk/atlas-hub/Leccinum-versipelle/kozak-zlt...