Žijem v severnej Kanade. Za poslednych 35 rokov som našiel jedneho (!) smrza, majovku. Prosim pomoc - kde ich nájdem - ake stromy, aka zem, kde?
@zareagujDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 453 najnovší komentár 1. februára 2025
- Uhorka: Uvarené mrazené zemiakové halušky 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Mamka4: Stonkový zeler 10 najnovší komentár 30. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 167 najnovší komentár 1. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 87 najnovší komentár dnes 11:39
- Alena45: Poznáte pánsku tekvicu ? 11 najnovší komentár 2. februára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča VIDEO
- Slaný brokolicový koláč bez múky, ktorý zasýti a nezaťaží trávenie VIDEO
- 12 receptov: Nechce sa vám vymýšľať, ako pripraviť mäso na obed? Spravte ho na prírodno
- Pre rodinu i pre hostí: 10x orechové rezy, perfektné riešenie, čo upiecť na víkend ku káve
- TOP rebríčky: Jablkové koláče, pagáče, koložvárska aj francúzske zemiaky. Pozrite si najlepšie januárové recepty, je tam všetko, čo máte radi
- Najlepší je domáci: Z čerstvého či sušeného droždia, z kvásku aj bez kysnutia. 12 návodov, ako si upiecť vlastný chlieb
- Zdravšie pečenie: Z hrnčeka, bez mixéra či bez vajec. 11 receptov na šťavnaté mrkvové koláče
- Chutne a lacno: 15 tipov, čo variť týždeň pred výplatou
- Toto je super nápad: 9 receptov na výborné cestoviny z jedného hrnca
to mu v Kanade iste bude uzitocne
Kdyby sis tu stránku "nahuby.sk" otevřela, zjistila bys, že se tam dají najít i informace, na které se @Joevinohrad ptal, kupříkladu taky kde rostou smrže:
"Smrčok jedlý rastie v apríli a máji v svetlých listnatých lesoch, na lesných trávnatých čistinách, v parkoch a záhradách. Najhojnejší býva v teplých vlhkých lužných lesoch."
Víc na www.nahuby.sk/atlas-hub/Morchella-esculenta/smrcok-je...
Pokud vím, tak v severní Kanadě jsou spíšelesy javorové než lužní, alespoň se to tak kdysi učilo ve škole, není tedy divu, že tam za 35 našel pouze jediného smrže.
ahj
ja zijem 2 hodiny na sever z edmontonu
nehladam frajerku vermi mam zenu
ale jej spominam smrze a tak myslim ze ona mysli ze ju oblbujem? no tak sa hambym!
ale dakujem za tvoju odpoved,
jozef
oops
mame tu topoly a vrby
a moc jilovu zem, sem tam pisek
dakujem na vasu odpoved
pepko
cokolvek je lepsie ako nic!
tu na severe je to len o 1.5 mesiaca neskorsie
tu rastna sezona je kratka ale zima moze byt aj 8 mesiacov sneh...
a potom jul a august aspon jedna noc dava mraz to mi rajcata zmrznu
(::::
Querry : Foraging morels around Edmonton?
Ujo poradil na facebooku je mikologicka poradna
www.facebook.com/AlbertaMycologicalSociety/...
Plus tu kde sa nachadzaju
www.tastereport.com/TasteReport.com/food/Entries/2007/5/4_I...
Zaujímavé, „mikologickú“ poradňu nepoznám, iba mykologickú. (Ne)znalosť slovenčiny niečo o tebe vypovedá. Ak by si sa náhodou chcel vyhovárať na zabúdanie rodnej reči, angličtina to má rovnako „mycological“.
Mal by som si dat este like sam sebe za svoj kometar a potom dosiahnem tvoj level.
Diki za upozornenie, ale nastastie este ujo Google ignoruje preklepy a algoritmus sa koncentruje na pointu.
po slovensky kozák.
Kozák osikový rastie pod osikami, najčastejšie v jeseni, má pekné červené hlavičky/plodnice/ preto sa ľudovo nazýva aj červeňák. Kozák brezový rastie pod brezami. Sú to veľmi chutné huby. Kozákov je viacej druhov. Stačí sa pozrieť do atlasu húb.
www.nahuby.sk/atlas-hub/Leccinum-versipelle/kozak-zlt...