Varenie

Karamelizované arašidy

lizatko - bez fotkylizatko, 13. septembra 2016

Milé cukrárky, kuchárky, prosím Vás o radu.
Mám dosť (hádam aj do kila) nahrubo podrvených arašidov, nesolených, a neviem ako urobiť tie karamelizované, niečo ako krokant, mala som to už hotové kúpené kedysi, a teraz by som si chcela taký urobiť, lebo neviem čo s tými arašidami.
Za každú radu alebo link ďakujem vopred.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Neviem či som dobre porozumela zadaniu, ale asi by som si urobila karamel, zamiešala do neho pomleté /podrvené/ arašidy a vyliala na pomastený plech v takej hrúbke ako asi potrebuješ. Kým je ešte teplý krájaš naolejovaným nožom Inak sa krokant robí z mandlí alebo lieskových orieškov.

Tu na www.varecha.sk je veľmi veľa receptov s orechami a nič by sa nestalo keby si ich nahradila arašidmi ak ich už chceš minúť.
methi



pod videom v popisku je aj recept a link na recept, staci to dat do google prekladaca :)
lizatko
Dakujem za snahu a odpovede, ale uz som to nasla aj na You-tube, taky ako som chcela, sypký, miesto mandli dam arasidy.




babidka
Dakujem @lizatko za link, usetrila si mi hladanie :-) Ja som zasa chcela urobit krokant z vlasskych a lieskovych orechov a nemala som cas na hladanie postupu .
tetuska
ja robím vlašské orechy tak, že zmiešam veľa cukru a troška vody a v tom ich okúpem a potom vysypem na plech do vyhriatej rúry na 200 st., najlepšie sú, keď dlhšie postoja, skús možno to bude dobré aj na arašidy, piecť treba doružova