Rôzne

Jahňacie s cesnakom

marchefka - bez fotkymarchefka, 28. marca 2013

zajtra idem piecť jahňacinu, tak som si ju večer dala do marinády:
olivový olej, soľ, čierne korenie, tymián sušený, rozmarín suš., no a
vec na diskusiu: prelisovaný cesnak. Až potom som sa pozrela na
nejaké recepty a zistila som, že vo všetkých je ten cesnak
prešpikovaný dovnútra masa. Teraz rozmýšľam, či sa mi nebude
nejako pripaľovať alebo horknúť počas pečenia. Nevedel by mi
niekto poradiť ako tú dobrotu zachrániť?

@zareaguj


Diskusia k téme

mijaita
Jehneci pecu jen na cesneku, nekdy spikuju, nekdy jen posypu platkama. Vzdycky pecu prikryte, nic se mi nepripaluje .

rybarkuchar
Dozri aby bola jahňacina stála dostatočne podliata. Ak budeš mať málo šťavy a tá sa pripečie, môže sa stať že zhorkne vďaka cesnaku.
Ale nezúfaj, vždy sa to dá zachrániť trebárs lyžicou medu, alebo čili pastou.
slavka2012
Ja vzdy potieram prelisovanym cesnakom a este nikdy mi nezhorkol ani cesnak ani maso. Myslim, ze zhorknut moze vsetko, ked za pripali, napriklad aj tie susene bylinky. Ked sa bude maso pri peceni obracat, nemalo by sa mu nic stat.
jerica
Keď môžem poradiť , môžeš vyskúšať , možno ti to pomôže , cesnak by som pridala až úplne pred koncom pečenia , nič sa mu nestane , samozrejme keď budeš robiť mäsko aj so šťavičkou.
Na tvoj dotaz som pridala fotorecept , ináč by som ho nedávala,možno Ťa bude inšpirovať .
Je na každom akú si zvolí variantu,dusenú,opečenú,varenú,na spôsob sviečkovej,na prírodno,grilovanú , je toho na výber , len sa správne rozhodnúť .
 varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-maso-inspiracia-fotore...
trdlinka
Ak počas pečenia podleješ mäsko bielym suchým vínkom určite nič nezhorkne alebo daj trochu citronovej šťavy aj kôrku z citrona.K jahňacine sa hodí môžem len odporúčať.
gabriele
vobec sa nemusis bat zhorknutia ci zhorenia cesnaku...ja roky davam maso do marinady z oleja, cesnaku, korenin a bylin a nikdy mi nezhorelo...a to ho vzdy najprv strudka opeciem a potom ho dam piect do rury...na jahnacie masko davam iba olej, cesnak a rozmarin alebo grecke oregano...necham ho cez noc v marinade a na duhy den peciem...najprv odokryte, potom ho prikryjem a pomaly peciem...pred koncom ho znovu odokryjem, aby chytilo farbu...podlievam vodou s troskou bieleho vina...k masu do vypeku nakrajam jednu malu mrkvicku a kusok zeleru...tak pecu velkonocne jahna cernohorci, macedonci a mozno aj ini balkanci...podlievaju to mliekom a vodou