Rôzne

Ja tomu nerozumiem

tinca - fotkatinca, 18. februára 2011

Nie každý deň mám čas na "Varechu", ale už asi 2-3 dni idem na ňu 2-3x za deň. A čuduj sa svete, ak som tam pár hodín nebola medzitým pribudli recepty, ale nie do poradia, ale medzi tie, ktoré som si pozerala napr. deň dva predtým. Desí ma to, lebo mám aj iné záujmy a nie som ochotná tu tráviť celý deň a vracať sa k receptom. A navyše zase nechcem prísť o dobré rcp. Prečo sa to teraz stáva, predtým a to som tu už dosť dlho sa to nestávalo. Hrozné je aj pridávanie receptov, za niekoľko hodín, nemôžem pridať pár fotiek k rcp. Odrádza ma to, mám aj iné priority, nie x.. y..x chodiť na varechu. Už ma to nebaví, odhliadnuc od toho čo si myslí redakcia.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Aj ja som sa už čudovala, práve aj teraz, že ako tie recepty idú v poradí, ke´d som niiektoré videla a iné nie, myslela som, že som ich prehliadla, teraz neviem akým spôsobom ich mám vlastne pozerať. Ak by som sa nevrátila k tým, už pozretým tak o tie ostatné prídem. A myslím, že to trvá viac ako len 2-3 dni. A čo sa týka pridávania receptov, tak obdivujem vás všetky, ktoré ich často ptidávate a ešte aj s fotopostupom, keď ja som pri tých troch mojich nervy strácala, zdalo sa mi to komplikované, ale čo už, keď to ináč nejde. A možno aj preto sa mi ich nechce vkladať tak často, ako by som si priala. Asi som len lenivá.
evanaaa
A aj teraz mi išlo o nervy, keď som toto napísala a klikla som, miesto toho, aby sa to hneď vytlačilo, kolečko hore sa mi niekoľko minút točilo, už ma triafalo, že sa to nevytlačí, ani myšou som nemohla pohybovať, aj som odbehla, kým sa to konečne ukázalo. Aspoň to, lebo už by som to druhý krát nepísala. A to sa stáva často, že sa kom. nevytlačí vôbec.
alexdidi
Aj mne sa to stáva a najhoršie je to pri písaní receptu, keď pol hodiny(i dlhšie) píšeš, ideš uložiť a ono ti to všetko vypadne....
garanco
Pripájam aj ja svoj názor: naozaj, pridať recept chce riadnu dávku trpezlivosti. Najhoršie je vkladanie surovín, je to nekonečný čas, napísať celé slovo sa nedá, dočkať, kým načíta celý stĺpček, čakať kým môžem "kliknúť" , a, božechráň, že som niečo zabudla, tak pekne povymazuj ďalšie suroviny, vpíš zabudnutú a tie vymazané potom opäť zdĺhavo vkladaj. No vždy si pri tom myslím, že som málo zručná v práci na pc.
tomas
@tinca Problém s poradím receptov bol minulý týždeň asi 2-3 dni, keď sme zmenili vypisovanie rubrík, vtedy sa omylom zoradili podľa času vzniku (keď ich dotyčný človek začal písať) a nie podľa času dokončenia (keď boli hotové a @redakcia ich schválila), ale tento problém bol 2-3 dni minulý týždeň a teraz by sa nemal vyskytovať. V každom prípade to ešte preistotu všetko skontrolujeme.

@evanaaa niekedy sa stane, že sa komentár pridáva veľmi dlho (väčšinou podvečer keď je server trochu preťažený, ale pracuje sa na optimalizácií), v noci by ten problém nemal byť, ak ste to popisovala o 1 hod v noci, tak vtom čase problém s dĺžkou nemal byť (resp. buď nastala nejaká porucha u nás, alebo vo vašom internete, ale to bola náhodná porucha).
jatanika
pridávanie receptov či komentárov je, podľa mňa, problémové najmä v špičke... v čase, keď je na vareche veľa ľudí....je to ako s cestami v BA... dátové linky majú tiež svoje obmedzenia...ja by som, najmä dlhé recepty s mnohými fotkami, pridávala, ak sa to varecháčovi dá, v dákom netypickom čase... myslím, že by to mohlo byť menej stresujúce... ale naisto to neviem...
2010
Skuste pridat o 3 hodine rano vasho casu .Vtedy asi uz shasli a vypli nielen server ale aj svetla na vratnici.
pacik
Poprehadzované recepty pozorujem už od začiatku roku, ale nie každý deň. "Má to svoj vlastný cestovný poriadok."
jody
poprehadzované recepty som si všimla práve teraz, takže ono to ešte celkom v poriadku nebude. Čo sa týka pridávania receptov, mne to vždy dlho trvá, lebo mám pomalý internet a párkrát ma to aj vyhodí, ale to čo som dovtedy napísala, mi uloží, vždy to tam nájdem, no sem tam poslednú vetu nie, ale ide to. Teda, to pridávanie mi nevadí, ale poprehadzované recepty áno.
sandratamer
Čo konkrétne je poprehadzované? Udajte konkrétne príklady, čo je poprehadzované..
2010
Ja som nikdy o tom nehovoril , ale napriklad v mojom pripade postup vyzeral takto : napisat suroviny + mnozstva , hned ich "save" ako skryty recept ( ked to nespravim a pokracujem dalej do postupu vsetko rozhadze a napise totalne nezmysli )a este pri kazdom postupe,bod jedna prestat "save" ako skryty a zacat od znova,ked mam povedzme sedem bodov ( fotky, postup, atd) to znamena 7 krat davat ako skryty recept a sedem krat zacinat od znovu.Keby som to nerobil takto tak by som nepridal ani jeden recept, lebo kazdy raz len rozmysla varecha zahlasi error ( chyba) a vyhodi ma....( pritom mam rychly pocitac a velmi rychle pripojenie, ale serverom sa to nepaci...)
alexdidi
U mňa je to presne tak, ako píše @2010 , každý recept posielam na niekoľkokrát cez skrytý recept, lebo mám obavy, že keď som na konci s receptom tak mi vyhodí úplne všetko, čo sa mi už stalo a potom som nejaký čas ani nemala chuť posielať recept....
ailuj82
aj ja si recept po častiach ukladám ako skrytý. Ale myslela som si že je problém v pomalom nete, ale ako píšete problém je asi na Vareche. A s tými poprehadzovanými receptami som si to všimla aj dnes: včera tam neboli sladké mandlové sucháre, muffiny najlepšie na svete od kiri. Možno aj viac, ale toto som si hned všimla.
egreska
aj ja vkladam recepty takým istým spôsobom ako @2010 ,niekedy je to fakt na nervy :-))
marianne69
...tak isto: napisem uvod-ulozim,suroviny-ulozim,bod1+fotka ulozim a tak ukladam az kym nedokoncim....niekedy na 5-6x...uz by som to inak ani nerobila,pretoze po skusenostiach mi zmizla aj hodinova prplacka s ukladanim,hlasilo error,ze stranka sa neda nacitat a v poslednej dobe sa mi do niektorych diskusii nedalo pridat koment...a ak, len po jednej vete...
evanaaa
A ešte, neviem, či je to novinka, nik o tom nepíše, ale keď si otvorí, V arechu, tak na konci receptu je miesto - a toto píšem už asi tertí krát - E....pridaj komentár, prihlásenie, čo pred tým nebolo. Kým nevypíšem meno ( nick) a heslo, tak komentáre pridávať nemôžem. Prečo to tam musí byť a nejde to, ako dosiaľ ? A to, že píšem siahodlhý komentár napr. do diskusie a nevytlačísa, napíšem ešte raz, už inými slovami ( pôvodný text si nepamätaám ako som ho písala), a znovu s aneukáže, tak mi nervy len tak hrajú. Potom už to nechám tak, viac nepíšem.
enerrgizer
ja mám asi šťastie :-) ešte mi to pri pridávaní receptu nezblblo. Niekedy je to naozaj pomalšie a záleží aj na tom, aký prehliadač používate, myslím, že to niekde je aj spomenuté...Mozilla a Chrome v pohode, explorer problémy :-)))
tomas
@2010 a robíte to cez ten viac stránkový pridávač alebo cez jednostránkový upravovač receptov? a v akom prehliadači. lebo funguje to tak, že po každej stránke to priebežne ukladá (pri viacstránkovom), čiže je to kvázi jedno ukladá sa to (ako skrytý) pri prepínaní stránok. V každom prípade v akom systém (Windows XP, Windows Vista, Mac, Linux...) a v prehliadači to robí (niekto používa Firefox, niekto Internet Explorer, niekto Chrome, niekto Safari, niekto Operu, niekto niečo iné, každý z týchto programov má rôzne verzie (napr. Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8 atď) a v rôznych prehliadačoch môže nejaká vec fungovať trochu inak. Tie prehliadače sú od rôznych firiem a oni fungujú trochu inak. My sa snažíme, aby fungovali v tých najfrekventovanejších.
tomas
@evanaaa (komentár zo 17:06)

Nechápeme, čo presne považujete za problém. NIKDY SA NA VARECHE nedali písať komentáre. Ak ste neprihlásená (v danom momente), tak vpravo hore chce meno a heslo (a aj na iných miestach chce meno a heslo), ak sa prihlásite (na ľubovoľnej stránke vrámci celej Varechy, tak tieto okienka zmiznú a NAHRADIA SA napríklad okienkom na písanie komentára).

Ale toto nie je chyba, novinka, zmena, takto to bolo od začiatku.
2010
Robi to na Windows 7 Professional a Google Chrome.
babidka
mavala som problemy s pridavanim receptov davnejsie a pripisovala som to vsetko slabemu signalu na mobilny internet . ale odkedy sme zmenili operatora a nastavili mi v PC iny preliadac -mam teraz Firefox , tak je to ovela lepsie :-) manzel ma Windows 7 a veruze mam na jeho PC viac problemov ako na svojom kuchynskom PC ....Je pravda , ze niekedy ked chcem pridat komentar , tak musim vypisat meno - ale heslo mi uz naskoci automaticky. Takze ma to netrapi ....Ked porovnam ake som mala problemy predtym a teraz , tak su to v podstate malichernosti . @tinca aj @evanaa , mozno by pomohlo keby ste si zmenili prehliadac ako ja - daju sa stiahnut bez poplatku z internetu .bala som sa urobit si to sama , tak mi to nainstalovali "mladi "kamarati:-)
klaura
ja som s pridávaním receptu ešte nikdy problém nemala ... dúfam, že to nezakríknem ...
jatanika
tiež s pridávaním receptov nemávam problémy... stalo sa mi kedysi, že ma vyhodilo, ale tie predchádzajúce časti aj s fotkami sa uložili... ja som priebežne nikdy nič neukladala...používam firefox...
bozulka
@evanaaa , s prihlasovaním mám aj ja v poslednom čase problém,ale nie vždy.To mi až tak nevadí,horšie bolo keď som niečo dlhšie písala a pri pridávaní sa mi všetko stratilo,tak som sa naštvala a už som nepísala nič a niekedy ma to mrzelo.Teraz keď používam niečo dlhšie ako napríklad teraz a už by som nechcela opakovať tak použijem Ctrl+A,text ti zmodrá a ty kľudne pridávaj a keď náhodou sa to stratí tak opakuj " Pridaj" lebo PC si pamätá posledné uloženie a môžeš pokračovať v ďalšom písaní a pridávaní.To nemám z vlastnej hlavy ,ale funguje to!!! Aspoň zatiaľ.
palokuchki
Ja tiez mavam problemy pri pridavani receptov. Robim to presne tak ako spomina @2010 , na viac etap. Ked som sa snazila dat recept na jedenkrat, tak mi vzdy zmizne.
tinca
ja mám Windows 7 a prehliadač Mozzílla Firefox, ten mi poradil kedysi @jarco ,kvalitný notebook a neobmedzený internet a robí mi to, čo píšem v príspevku, trvá to asi cca 3-4 týždne. Neviem ja mám pocit, že ako redakcia prešla na nový server, odvtedy to je. Nemala som predtým takéto problémy.
lidia3
Aj mne sa to stalo ,mala som ich aspom torty pekne spolu a teraz je tam plno receptov uplne inych.A taktiež sa nedaju vymazať recepty ktore tam nechcem lebo som si ich vytlačila v tlačiarni a dala do šanonu.Nechceny recept som skušala asi 10krat vymazať a stale tam naskočil.
honestka
Dnes som pochopila preco bola tato diskusia zalozena. Sama som sa chcela vzdat, ale vydrzala som a behom druheho dna sa mi podarilo pridat recept. Nepomohlo ani to, ze som to robila pocas vasho spinkania, ci na etapy, jednoducho mi to nezaznamenalo a davala som si pozor na vsetky znamienka, ktore sa nemaju pouzivat....
Nedivim sa, ze to znechucuje. Predtym som mala iba raz problem, ktory bol vyrieseny lahko a vzdy som bola spokojna, pretoze vsetky debaty o nepracovani som nezazivala. Dnes teda viem aj
o tejto druhej stranke a vzdavam poctu tym vytrvalym, ktore pridavaju recepty jeden za druhym...
2010
A dnes ma uz dozrali , len tak na skusku som v office kde je windows XP a internet explorer skusal napisat. Totalne vsetko rozhadzane plus nedovoli pridat. Takze nikdo iny ale Varecha potrebuje aj daakeho ineho IT sa na to pozriet pred tym ako cely system skolabuje...
tinca
@honestka som ti veľmi vďačná, že aj ty si sa ozvala, lebo som mala pocit akože je to len môj problém,dokonca že si vymýšľam, lebo na vareche to ide. Vážení mám , kvalitný notebook, internet, prehliadače, dokonca som si stiahla aj iné čo spomínala redakcia, ale som ich odinštalovala, lebo boli o ničom, ja som s Firefoxom spokojná a nervy a nervy. Tak som rada pridávala, ale ma to fakt nebaví, môj čas je vzácny, ja nemienim stráviť nad pridávaním rcp 3 hod. stokrát sa k nemu vracať, ja som dnes bola aj za kamarátom v Isse odkiaľ mám PC, u mňa je všetko v poriadku. Zlatkovia v redakcii priznajte si chybu a riešte to, nie je to vôbec v nás. A to nehovorím, že som s veľa ľuďmi z Varechy v súkromnom kontakte a už o tom nechcú písať, lebo žiadna odozva. prepáčte mi, ale @2010 má pravdu.
tinca
@redakcia tak, keď je u vás všetko OK, tak napr.dnes som pridávala rcp "Voňavé pomarančové muffiny s polevou", viete koľko mi to trvalo? Presne stopnuté 145 minút, medzitým, aby som nemala nervy tak e-amil, skype, fcb a.p. Tak to teda, končím ja nie som nie odkázaná na vašu str. tráviť pri jednom rcp 2,5 hod. A prepáčte to nie je naša chyba, ale výslovne vaša!!!! Chcete fakt prísť o ľudí, ktorí to robia s láskou, s výdavkami ,lebo nafoitiť krásny rcp nie je sranda, ale tu vyhrávajú tí čo sú prihlásení 1 deň a mám desiatky takých potvrdení, ale napr. tí čo sú tu rok a majú krásne rcp ani raz nevyhrali napr. taká @jerica ?