Rôzne

Hruškový kompót

vilmuska60 - fotkavilmuska60, 21. augusta 2012

Milujem hruškový kompót, preto ho každoročne narobím toľko, čo strom urodí:) Nálev si robím tak, že vriacou vodou zalejem požadované množstvo cukru - závisí to od sladu hrušky a chuti konzumenta asi 400g cukru na 1 l vody a trošku kyseliny citrónovej. Ošúpané hrušky vkladám do studenej citóndekom okyslenej vody, potom ich ukladám do pohárov, na dno dám 3-5mm hrubý plátok umytého citróna a na vrch takisto citrón. Zalejem vychladnutým nálevom a teraz pozor!!!!!! umyté viečka dám do vriacej vody, vidličkou po jednom vyberám a hneď zaviečkujem hlavicou. Gumička vo viečku sa v horúcej vode roztiahne a keď ho zatlačíte na pohár, gumička sa stiahne, scucne:) Sterilizujem v hrnci 85C - 15min. a dám do deky. Neskutočne som veľa vyhadzovala kompótov kým mi toto neporadila susedka - Evka vďaka, i keď viem, že sem nechodíš:)

@zareaguj


Diskusia k téme