Nápady

Hnojivo s obsahom železa

eldina - fotkaeldina, 23. marca 2014

žltnú mi listy magnolie, vie niekto, ako si doma "vyrobiť" hnojivo s obsahom železa? neviem, či aj také niečo existuje, ak áno-sem s návodom!! :)) /marí sa mi, že do pôdy treba zakopať klince a tie hrdzavením uvoľňujú železo(aj ked bez hnojiva), ale neviem, či je to pravda/
vdaka

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
tie klince stari ludia pichali do jablka a to jablko sa potom jedlo, udajne je vedecky dokazane, ze to funguje, ale tu ide o zelezo u ludi
ked tak rozmyslam, v pode by to asi chcelo dost vysoku vlhkost, aby korozia rychlo prebiehala, mozno by lepsie bola nadoba s niecim hrdzavym a z nej polievat, ale aka je vyuzitelnost takéhoto zeleza rastlinami, to netusim, samu ma to zaujima :-)
sovka62
S klincami sa netráp. Na trhu nájdeš hnojivá, aké potrebuješ a sú medzi nimi aj čisto biologické, aj keď u magnólie to môže byť jedno, tú jesť nebudeš.
Len by si mala mať istotu, že problém spôsobuje práve nedostatok
železa. Môže to byť aj nedostatok stopových prvkov, ktoré rastline zabraňuje využiť železo, ak je v pôde dosť. Neviem ako často a čím hnojíš, možno chýbajú živiny ako také.
Ak môžem odporučiť, skús použiť hnojivo Hoštická trojkombinace, (treba ho teraz na jar zapraviť do pôdy pod stromom) a malo by byť po probléme.
eldina
@sovka62 nehnojila som ešte vôbec a preto chcem niečim začať, ak sa dá, tak sa vyhýbam kupovaným veciam, preto najprv surfujem..:)
asi skúsim tú trojkombánicu, vdaka
používateľ nemá avatar
efi
efi
Magnolia potrebuje kyslu zeminu, mozno zltne lebo ju nema podla svojej chuti...
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@eldina polievajte magnoliu vodou,v ktorej umyjete mäso, tak sa robí aj vtedy aby pekné kvitla tiež nechať vyhnit listy hlubovitych rastlín a zakopať ku korenu
sovka62
Ak si ju vôbec nehnojila, problémom bude aj nedostatok humusu, takže tá trojkombinácia pomôže. Dá sa kúpiť aj priamo hnojivo so železom, napr. Florasin Fe, ale myslím, že to prírodné hnojivo by mali stačiť. Keď ho budeš zapracovávať do pôdy, pridaj aj kyslú rašelinu a neskôr, počas vegetácie môžeš používať hnojivá na čučoriedky, ihličnany, azalky, rododendrony, tie všetky zvyšujú kyslosť pôdy a tiež sa dajú kúpiť čisto prírodné.