Ja činžiaková varecháčka nemám bohvieaké znalosti o grilovaní, ale viem že veľa z vás máte na to podmienky, tak sa chcem poradiť o nejakých marinádach na grilovanie kuraciny. Taktiež mám otázku čo zo zleniny sa najviac hodí grilovať, mám rada aj zeleninku. Máme totiž v júni párty u jednej bývalej kolegyni a chcem aj ja prekvapiť nejakou dobrotou, ktorú prinesiem namarinovanú. Mám totiž už dosť kolegýň, ktoré sú na dôchodku a dali sme si záväzok, že sa budeme stretávať vždy u druhej. Ja som robila prvú párty,ktorá dopadla výborne /hoci nie pri grile/, no a teraz to bude na záhrade a pri ňom. Verím, že mi skvelo poradíte.
@zareaguj
nechcem zniet negativne, ale zacat komplikovanymi marinovanymi jedlami pre neskusenych nie je velmi vhodne ( maju tendenciu zhoret zvonka a vo vnutri su surove), aj zeleninu spravit ked si to "netrenovala " + nepoznas aky grill maju, je pomerne zlozite plus treba stale pri tom stat a vy ste si prisli poklebetit a nebyt cele zaudene.V anglictine sa to povie "KISS " ( keep it simple and stupid)
v preklade sprav to az sproste jednoduche.
Takze slaninka , spekacky zaruceny uspech. Ja som dlho nebol na Slovensku cez leto vzdy pridem az na zimu, takze neviem ci dostat u masiara nevyudene surove klobasky.S tymi je absolutne garantovany uspech , u nas je maso ale vzdy je nadostac klobas co sa pojedia aj na druhy den.
Ked chces naozaj prekvapit, je velmi jednoducho pripravit falosnu zivansku v alobale napriklad bravcovu svieckovu oblozit cibulkou slaninkou plus marinada .
Zeleninu jedine ak tak zemiaky pecene v alobale.
A radsej dones dobry salat, alebo flasku.
Nech sa grilovačka a posedenie vydarí, veď baby sa vedia zabaviť a pokecať aj bez chlapov, no nie?
varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-banany-skoricou/5704-...
Rada grilujem cukety s omáčkou zaziky.Ako dezert je výborný ananás ako písala @sjuz.Ale ak môžem-prosím nerob vonku na grile jaterničky,ale klobásky sú výborné.Dobré je aj kostelecké cigáro,ale pozor je rýchlo urobené.Tiež máme radi podávať opečený chlieb a hotový potrieť s cesnakovým maslom.
@stefanm ,musím ti oponovať u nás už ani neviem spočítať roky čo grilujem ja a sú spokojní aj "chlapi a radi ma obslúžia s dobrým vínkom/pivkom/.Manžel pripravý gril a zapáli o ostatné sa už starám ja a muži debatujú o dôležitých problémoch,čakajúc na moje pochúťky.
ale hlavne sa uzdrav:)
paradajky nahradíš paprikou -žltá, zelená a červená, tiež ich ugriluješ....doma všetko pripravíš do alobalu a na grile len prihreješ. Mäso a klobásy by som asi nenosil, určite toho budú mať dosť pripraveného a napácovaného. Toto ľahké, zeleninové jedlo grilovačku príjemne osvieži...