Najnovšie moji vnuci bažia po francúzkom krémeši. Pred tým to boli zmrzlinky, ešte pred tým venčeky, veterníky atď. Priznám sa nevedela som ho robiť. Prečítala som si zopár receptov a urobila. Plnka pozostávala z mlieka, zlatého klasu, masla, vyšľahaných nad parou bielkov. Bola výborná až na to, že som ju musela držať v chladničke lebo sa roztekala. Dočítala som sa, že ide tam aj hrubá múka? Poradíte? Ďakujem.
@zareaguj
Do krémešov nejde maslo, ani bielky vyšľahané nad parou.
Tak ako každý puding (čo je v podstate zlatý klas) drží len vtedy keď je tuhý, tak si myslím že si jednoducho dala málo zlatého klasu v pomere k mlieku.
Ja ju robím takto: 1 l mlieka, 2,5 balíčka Zlatý klas (100g), cukor kryštál 200 g, 3 vajcia. V časti mlieka rozmiešať 3 žĺtky a Zlatý klas, zvyšok mlieka uvariť so 100g cukru a spolu uvariť. Hneď ako sa odstaví vmiešať sneh z troch bielkov a 100 g cukru. Puding zväčší objem dvojnásobne a hlavne, po vychladnutí sa dá krájať a drží. Rez je hladký a pevný.