Francúzsky krémeš fotorecept

tatrankaTatranka, 70 ročná žena, Kežmarok, 25. februára 2011 17:18
Ďalšie jej recepty »

Francúzsky krémeš (fotorecept)Foto: tatranka

Neviem vôbec či je naozaj francúzsky,pretože je len trošku vylepšený surovinami,oproti tomu,ktorý pečiem,ako náš slovenský.No tento sa mi vidí slávnostnejší zákusok.

35 ks
porcií
150 min
príprava
15/12 min
na 220 °C

Suroviny

1 kus mrazené
1 liter
200 g
3 lyžice
2 balíčky
1,5 balíčka
250 g
3 lyžice
100 g - kvalitná
2 ks
2,5 dcl
1 balíček
 štipka

Postup prípravy

  1. 1

    Ingrediencie: cesto na krém.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pozabudla som ku ingredienciam pridať šľahačku,stužovač, a vanilkový cukor.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto ,rozdelím na dve časti a vyválkam.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Položím na opačnú stranu dvoch plechov.Dobre poprepichujem,aby mi cesto nenafúklo. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 200-220 0C.Do rúžova.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené cesto.Na schladené cesto nanesiem plnku,ktorú spracujem a nechám vychladiť.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnka:1 liter mlieka,dám prevariť.V malom množstve mlieka rozhabarkujem 2 balíčky vanilkového prášku,3 lyžice hrubej múky,štipku soli,2 žĺtka,vanilkový cukor.Uvarím hustú kašu.Do ešte teplej kaše zapracujeme 150 g masla.Miešame.Nakoniec pridáme 3 lyžice rumu. Medzi tým si vyšľahám z 2 bielkov sneh s 200 g práškového cukru.Keď je sneh pevný,zapracujeme do letnej zmesi aj sneh.Plnka na krémeš je hotová.Ešte teplú ju navŕšim na upečený plát.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Navŕšená plnka.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Našľahaná šľahačka so stužovačom a pol balíčkom vanilkového cukru.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na schladenú plnku poukladám šľahačku a rozotriem.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dám si rozpustiť vo vodnom kúpeli,100 g čokolády 75% a 100 g masla.Ak je poleva hustá,môžete priliať trošku mliečka,alebo smotany.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Poleva.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Potriem ešte teplou polevou druhý plát cesta.Pri kuchynskej teplote nechám čokoládu schladiť.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Vo varnej konvici v horúcej vode nahrejem nože,aby sa mi čokoláda dobre krájala a topila,nie lámala.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Pokrájaný vrchný plát.Ten prenesiem na plát s plnkou a šľahačkou.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto nejako ukladám.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Zákusok nechám v chlade .Krájam až asi po troch hodinách spolu s plnkou a spodným plátom.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Hotové,chutné.

    Francúzsky krémeš (fotorecept) - obrázok 17
ohodnoť recept:
Hlasovalo 19 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist