Francúzsky krémeš - fotorecept

Francúzsky krémeš - fotorecept
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 25. februára 2011 17:18Ďalšie jeho recepty

Neviem vôbec či je naozaj francúzsky,pretože je len trošku vylepšený surovinami,oproti tomu,ktorý pečiem,ako náš slovenský.No tento sa mi vidí slávnostnejší zákusok.

Suroviny

35 ks
porcií
150
minút
príprava
15/12
minút
na 220 °C

Postup prípravy receptu

1

Ingrediencie: cesto na krém.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 1

2

Pozabudla som ku ingredienciam pridať šľahačku,stužovač, a vanilkový cukor.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 2

3

Lístkové cesto ,rozdelím na dve časti a vyválkam.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 3

4

Položím na opačnú stranu dvoch plechov.Dobre poprepichujem,aby mi cesto nenafúklo. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 200-220 0C.Do rúžova.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 4

5

Upečené cesto.Na schladené cesto nanesiem plnku,ktorú spracujem a nechám vychladiť.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 5

6

Plnka:1 liter mlieka,dám prevariť.V malom množstve mlieka rozhabarkujem 2 balíčky vanilkového prášku,3 lyžice hrubej múky,štipku soli,2 žĺtka,vanilkový cukor.Uvarím hustú kašu.Do ešte teplej kaše zapracujeme 150 g masla.Miešame.Nakoniec pridáme 3 lyžice rumu. Medzi tým si vyšľahám z 2 bielkov sneh s 200 g práškového cukru.Keď je sneh pevný,zapracujeme do letnej zmesi aj sneh.Plnka na krémeš je hotová.Ešte teplú ju navŕšim na upečený plát.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 6

7

Navŕšená plnka.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 7

8

Našľahaná šľahačka so stužovačom a pol balíčkom vanilkového cukru.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 8

9

Na schladenú plnku poukladám šľahačku a rozotriem.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 9

10

Dám si rozpustiť vo vodnom kúpeli,100 g čokolády 75% a 100 g masla.Ak je poleva hustá,môžete priliať trošku mliečka,alebo smotany.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 10

11

Poleva.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 11

12

Potriem ešte teplou polevou druhý plát cesta.Pri kuchynskej teplote nechám čokoládu schladiť.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 12

13

Vo varnej konvici v horúcej vode nahrejem nože,aby sa mi čokoláda dobre krájala a topila,nie lámala.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 13

14

Pokrájaný vrchný plát.Ten prenesiem na plát s plnkou a šľahačkou.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 14

15

Takto nejako ukladám.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 15

16

Zákusok nechám v chlade .Krájam až asi po troch hodinách spolu s plnkou a spodným plátom.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 16

17

Hotové,chutné.
Francúzsky krémeš - fotorecept - obrázok 17



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 15 ľudí (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 25. februára 2011 o 18:15
    ...naozaj paradny kremes...


  • marianne69, 25. februára 2011 o 18:33
    ...a krasne nafoteny,zabudla som dodat:-)


  • tatranka, 25. februára 2011 o 18:37
    @marianne69 ďakujem za pochvalu.My si veru na ňom veľmi pochutíme.


  • elisticka, 25. februára 2011 o 18:37
    jeeeeeeeeeeeeeeeeeej tie nadherne kremesky !!!uz som dost davno nerobila........ narobila si mi chutky mnamky:-))


  • elisticka, 25. februára 2011 o 18:38
    aj ja som zabudla dodat ze super fotopostup aj tvoja profilova fotecka je nadherna a velmi sa ti tu hodi na varechu.-)))


  • mata3636, 25. februára 2011 o 18:53
    páni a hneď mám o dve kilá viac :)) parááádne! @tatranka , tá profilová šáločka je naozaj super nápad


  • michsamant, 25. februára 2011 o 18:56
    mnam fantazia


  • tatranka, 25. februára 2011 o 19:14
    Teší ma,že nielen recept,ale aj moja nová profilová fotografia sa vám páči.Tak som vyberala,aby bola priliehavá a mala niečo spoločné s Varechou.Vidím,že sa mi to podarilo.


  • alexdidi, 25. februára 2011 o 19:32
    To je výborný koláčik a hlavne taký fajnový domáci ako Tvoj....


  • katamama, 25. februára 2011 o 19:42
    Tak to je teda paráda. Zbiehajú sa mi slinky ako Pavlovomu psovi.


  • sovka62, 25. februára 2011 o 19:52
    Veľmi pekne si ten recept spracovala, každý kto je gramotný je schopný podľa neho krémeš upiecť. Pečiem skoro úplne rovnako, len so Zlatým klasom, ale určite vyskúšam podľa teba, plnky nastavované múčnou kašou sú lepšie ako pudingové a aj sa s nimi lepšie pracuje.


  • tatranka, 25. februára 2011 o 20:09
    @sovka62 máš veľkú pravdu.Vieš nemala som zlatý klas,ale vanilkový puding ho bohate nahradí.A múčna kaša tá tak ohromne zahustí,že sa nemusíš báť,že krém nebude dobrý a chutný.Svoje urobia aj žĺtka.


  • bubinka900, 25. februára 2011 o 20:15
    Mňam. Ja krémešky zbožňujem a to akékoľvek. Určite vyskúšam.


  • ketty3811, 25. februára 2011 o 20:38
    Pekné krémešiky.:-)


  • jerica, 25. februára 2011 o 22:22
    Krásna práca ako vždy,Tvoj recept na krém robievam na nanukové rezy,krémeše som nerobila .:-)možno príležitostne vyskúšam:-)


  • dorisa, 25. februára 2011 o 22:42
    Veru, ako vždy, krasa a mňamka.


  • kata50, 25. februára 2011 o 22:45
    Názorný, precízny, chutný ...a ešte neviem aký. Skrátka mám na neho chuť! :-))


  • jarunka, 26. februára 2011 o 02:09
    Uuuu, francuzky kremes som uz nejedla velmi davno. Dala by som si. Velmi pekny foto postup.


  • hannah22, 26. februára 2011 o 10:48
    dobrota, jojoj ten musí byť dobrýýý, super receptík aj foto.... :))


  • merihe, 26. februára 2011 o 11:42
    pekné krémešky veľmi pekné...


  • maskrtnicek, 26. februára 2011 o 12:04
    Nádherné fotky a veľmi lákavý recept.


  • fanjela, 26. februára 2011 o 12:34
    mnam, a čo keby sa vrchný plát pokrájal, poukladal na plnkový plát a až potom polial čokoládou


  • danculka, 26. februára 2011 o 14:13
    Lákeve ,pekné určite aj chutné,chválim....


  • torticka, 26. februára 2011 o 14:28
    Tak podľa tohoto popisu to aj ja zvládnem. Ale mohla by si poslať.


  • sisinka131, 26. februára 2011 o 14:46
    Ja ho robím roky podľa receptu mojej sestry: lístkové cesto presne ako v recepte, no plnku ináč a je to to ako naozajstný francúzky krémeš: 8dcl mlieka, čbal.zlatý klas, 6dg kryštál cukor - uvariť hustú kašu a vmiešať za horúca sneh zo 6 bielkov a naliať na plát lítkového cesta.Vyšľahať dve šlahačky a na vychladnutý puding rozotrieme. Na druhý plát dáme rozpustenú čokoládu, nakrájame na štvorce a dáme na vrch krémešu a podľa toho krájame zbytok - je omnoho a oveľa lepší ako z cukrárne


  • sisinka131, 26. februára 2011 o 14:47
    Chcela som napísať 4bal. zlatý klas


  • marienka44, 26. februára 2011 o 15:20
    Tá muka podla @Tatranka robí plnku kompaktnu a nerozteka sa. Len Zlaty klas nestací, @Sisinka131 .Krásne , ukážkové od Tatranky.


  • tatranka, 26. februára 2011 o 16:01
    @sisinka no čím viac šľahačky,tým je koláč vyšší,krajší.To chápem.Ale vieš si predstaviť to množstvo kalórii?Takto jenoušľahačkou je zjemnený a to pre mňa veru stačí.A ten krém,rada robievam tak ako som ho opísala.Pekne drží,dobre sa za studena krája.Máš pocit,že sa mi plnka rozteká? Nie! Je chutná,pevná.


  • tatranka, 26. februára 2011 o 16:02
    @torticka ako rada by som ti veru poslala.A skús,si ho upiecť.Je chutný a aj slávnostný.


  • tatranka, 26. februára 2011 o 16:05
    @fanjela nemyslím,že by to bol dobrý nápad,poliať čokoládou pokrájané kúsky.Sú tam po pokrájaní medzierky a čokoláda by do nich stekala.Myslím,že by to nebolo estetické.


  • valeri, 26. februára 2011 o 19:55
    pochvala :-)), sa Ti podaril. Aj u nás je veľmi obľúbený. Robím ho skoro tak isto


  • vavan, 26. februára 2011 o 20:04
    mňam nááááááááádherny


  • babav, 26. februára 2011 o 20:32
    @tatranka , niet co dodat, iba pochvalu za krasny gurmansky recept na kremes ,iste chutnejsi ako z cukrarne;-)


  • frona, 26. februára 2011 o 21:26
    no vyzerá super a určite tak chutí


  • 1ariana, 26. februára 2011 o 21:27
    Ja tú plnku robím úplne inak, do horúceho pudingu primiešavam na tuho ušľahané bielka. Ale to je trocha iný krémeš. K tomuto som chcela len podotknúť, že klobúk dolu, ako si to nakrájala. Ja upečený plát, ktotý idem dávať na vrch pokrájam na kocky ešte horúcu a potom ho ukladám po jednej kocke opačne na krém a šľahačku natretom na prvom pláte. Nuž a čokoládu natieram pierkom na každú kocku zvlášť. Ja neviem, či by som vedela tak pekne nakrájať hotový vychladnutý plát, ako Ty. Perfektné. :o) Si šikovná.


  • aroooo, 26. februára 2011 o 21:39
    krásny,určite chutný,mať aspoň 1 ks...


  • honestka, 27. februára 2011 o 04:07
    Ukazkovy kremes, Hned by som sa ponukla, pretoze doma nemozem polievat cokoladou. Plnku vzdy robim s mukou ako ty, samotna pudingova mi nesedi v nicom. Dufam, ze niekde najdem dobry aj v cukrarni...


  • tatranka, 27. februára 2011 o 09:45
    Ďakujem vám všetkým za trefné komentáriky.


  • piczur, 27. februára 2011 o 11:07
    Takéto parádne krémeše nám vždy piekla teta, keď nám prišla gratulovať, iný darček nám nesmela priniesť, Žiaľ už nie je medzi nami. Tento recept si okamžite ukladám a vyskúšam piecť, dúfam, že sa mi podarí tak dobre ako Vám. Vždy som ich len jedla, ale nikdy som nezisťovala ako sa pripravujú. Teraz mám šancu, ďakujem.


  • tatranka, 27. februára 2011 o 13:24
    @piczur teší ma,že som ťa inšpirovala.


  • orchidea, 27. februára 2011 o 14:13
    bože...tak to bol po veterníkoch môj najobľúbenejší zákusok za mlada...vlastne aj teraz ho zbožňujem ako všetky krémeše, máš ho ako z najlepšej cukrárne... Zrozumiteľne vypracovaný postup, výborne.


  • tomas, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 27. februára 2011 o 15:14
    niektoré zákusky na vareche vyzerajú veľmi chutno:) aj tento:)


  • tatranka, 27. februára 2011 o 16:10
    @tomas @orchidea ďakujem za pochvalu.


  • janger, 27. februára 2011 o 22:45
    @tatranka , spravila si ich nadherne! Su ukazkove!


  • mariaklara, 28. februára 2011 o 02:20
    Chutný krémeš, hneď by som si dala.


  • milecka, 1. marca 2011 o 18:31
    Mám podobný recept,no na krém používam zlatý klas,ale aj tento koláčik vyzerá zaujímavo a aj veľmi chutne.... :-)


  • aanuska, 6. marca 2011 o 09:59
    aj ja používam zlatý klas do pudingu, ale teda je super, vydaril sa ti


  • cica2, 6. marca 2011 o 23:05
    krásny krémeš a pekne aj nafotené:)


  • lucka81, 30. marca 2011 o 20:10
    vyzerá to super ale strašne zložité na mňa, to by som určite nezvládla :-D


  • fajnsmekker, 2. apríla 2011 o 14:44
    Milujem francuzsky kremeš,ale vždy som mal problémy "narezať" porcie,pri rezaní vrchného plátu sa plnka deformovala.Tu je moja rada ktorá sa perfektne osvedčila: Vrchný plát este pred pecením rozkrájam na požadovaný tvar/ štvorce / a takto rozporcovaný ho upečiem.Potom už iba ukladám / štvorce / na šľahačku.Porcie sa potom bez problému krájajú,najlepšie zúbkovatým nožom.Žiadna poleva nenaruší estetický vnem.


  • fajnsmekker, 2. apríla 2011 o 14:48
    Pardon,teraz som zistil,že som neobjavil s tým rezaním,Ameriku,ale pani 1Ariana na to prišla tiež a popisuje to tu,vyššie...


  • tatranka, 13. júna 2011 o 19:39
    Ďakujem za podnetné a aj pochvalné komentáriky.


  • bibia1, 16. augusta 2011 o 17:31
    aký super nápad nakrájať čokoládový plát skôr


  • tatranka, 16. augusta 2011 o 19:57
    @bibia1 vždy si krájaj plát aj keď nie je počokoládovaný zvlášť.A tak si ho naukladaj.


  • fiby, 1. novembra 2011 o 00:06
    výborné nápady. Skoro som poolizovala monitor.


  • chillypapricka, 1. novembra 2011 o 07:50
    Martuška, som tu dnes zabruslila a poviem ti, tak strašne sa mi začali slinky zbiehať, že ma až žalúdok rozbolel, bodaj ho...na sto pro ho tento týždeň upečiem...ten tvoj vyzerá fantastiko, mňaaaaaam


  • tatranka, 1. novembra 2011 o 10:05
    @chillypapricka upeč,upeč,pochutíš si .Ahoj Majka.Nech sa dielo podarí.


  • natalina, 27. novembra 2011 o 14:14
    Milá Tatranka, milujem recepty od Teba! Sú vynikajúce a najmä výborne spracované pracovné postupy. Vďaka aj za tento výborný krémeš.


  • tatranka, 27. novembra 2011 o 18:44
    @natalina ani nevieš,ako vedia takéto písmenka potešiť.Teším sa,že ti moje recepty vyhovuje.Je to inšpirácia na ďalšie zverejnenie mojich receptov.


  • monci666, 13. marca 2012 o 15:57
    super recept, ľahký :) pochutila som si aj s priateľom :p


  • tatranka, 13. marca 2012 o 16:36
    @monci666 teší ma to. Veď o tom je táto stránka,Aby sme si poradili.


  • alakumi, 6. apríla 2012 o 22:20
    Milá Tatranka, vďaka za tento Tvoj recept. Po veľa rokoch som upiekla zákusok, asi chutil, môj chlap zjedol za tácku v priebehu 15 minút, isto by som sa na to nedala. keby ste neuverejnila foto recept, veľmi dobre sa mi podľa toho pracovalo.
    Vďaka určite vyskúšam aj iné Vaše recepty. Prajem Vám krásne sviatky.



  • tatranka, 6. apríla 2012 o 22:46
    @alakumi najradšej si prečítam takéto kladné odozvy na daný uvedený mnou recept.Nechcem tým nazvať svoje konanie ako samoľúbosť,ale som šťastná,že moje úsilie o dobrý recept,bolo korunované úspechom.Ďakujem.


  • gionima, 11. júna 2012 o 14:20
    cez vikend som vyskusala a bol perfektny!


  • tatranka, 11. júna 2012 o 17:37
    @gionima ,teším sa,že si z receptom spokojná.


  • emilycus, 16. marca 2013 o 20:39
    jooooj ,straaaaašne mi tečú sliny...


  • tatranka, 17. marca 2013 o 10:16
    @emilycus recept je pred tebou,tak si len vysúkať rukávy a s chuťou sa pustiť do práce.Želám úspech.


  • alex100, 30. marca 2013 o 10:27
    Tak vyzerá pekne, ale podľa tohoto receptu tá plnka je jednoducho riedka. Do litra mlieka nech sa robí ako chce musia ísť minimálne 4 pudingy alebo zlaté klasy.
    ďalšia vec, piecť lístkové cesto na 200 - 220 stupňov , tak to neviem, asi to zhorí. Ale inak ako som povedal na obrázku vyzerá dobre.


  • ti88na, 30. marca 2013 o 11:06
    Takže! Na budúce si radšej trikrát dobre rozmyslite, ako píšete ten postup a potrebné suroviny, lebo pre niekoho kto nemá dosť skúseností a spolieha sa na tento Váš recept, to je nakoniec jedno veľké sklamanie!! Piecť lístkové cesto na takej teplote ako vy uvádzate, je nezmysel, pretože ani nie za 10 minút bolo napuchnuté a vyschnuté. A tá úžasná plnka, kde sa má podľa Vás dať 2 balíčky vanilkového pudingu na 1 l mlieka? Je totálne riedka a v žiadnom prípade sa nedá navŕšiť na cesto, ako to uvádzate v recepte. Takže ďakujem za "skvelý" recept!!


  • mata3636, 30. marca 2013 o 11:29
    @ti88na - v prvom rade by som hľadala chybu u seba a nie u takej kuchárky, akou je tatranka. Čo sa týka lístkového cesta, tak to sa má piecť pri vysokej teplote, aby sa netopil tuk, ale cesto sa pieklo. Každý svoju rúru pozná, tak predsa nebudem piecť cesto dlho len preto, že tak píše recept, ked vidím, že už je hotové. A do plnky ide aj hrubá múka, asi si si nevšimla. Najprv u seba hľadaj, chybu, potom haň recept


  • havino, 30. marca 2013 o 11:31
    ci pána, nepodarilo sa. Nuž začnem takto, pre mna skúsenú je recept výborný, ako novinka, že pokrájam vrchné lístkové na kocky,aby som predišla lámaniu sa pri krájaní už kompletnom krémeši. No ale pre vás dvoch neskúsených @alex a @it88na , robili ste, ako @tatranka píše postup? máte predstavu, čo urobia 3 PL lyžice hrubej múky, plus 2 pudingy a 2 žltka v litri mlieku? no asi nie, pretože ako vidieť na prvej hornej fotke, krem je odrezaný, ako remenom, nič nevyteká, drží a je pevný. Múka nastavuje pudingy v kréme, zaručuje pevnosť krému, používam tento postup roky. Takže @ti88na , treba čítať poriadne a do písmenka, ked nevieš urobiť krém a učíš sa.


  • tatranka, 30. marca 2013 o 14:18
    @ti88na za mňa ti už odpovedali varecháčky.Asi si do plnky zabudla pridať 3 lyžice hrubej múky.To je veľmi dôležité.Tá plnku zahustí.
    Mrzí ma,že si zaujala tento útočný tón.No ja to prežijem a za svojimi receptami si stojím.
    Len toľko.Nemám viac čo k tomu dodať.


  • klarysa, 10. apríla 2013 o 14:01
    tatranka velmi pekne dakujem za recept...robim ho uz niekolko mesiacov...co ma mrzi je...ze nie vzdy si stihnem dat viac ako jeden kusok :-D moj partner totiz vacsinou zje zvysok skor ako si stihnem vobec odkrojit :-). bolo mi povedane nech idem s tym kremesom do cukrarne a ukazem im co je kremes :-). posuvam preto tuto pochvalu Vam, pretoze Vam patri... :-)


  • tatranka, 10. apríla 2013 o 14:47
    @klarysa vidíš ako to je?Tebe sa krémeš darí,mne a viacerím tiež.No minule ma oslovila a pripomienkovala @ti88na ,že nie je spokojná s receptom.Mrzelo ma to,lebo ho robím roky.Nedala by som sem na Varechu nevyskúšaný recept! No ja hovorím,ak robia dvaja to isté,nemusí byť výsledok ten istý.Ďakujem ti.


  • dobi382, 1. mája 2013 o 10:12
    Idem nato suroviny uz su na stole pači sa mi že miesto zlateho klasu je klasicky puding:Ddrzte mi palce


  • tatranka, 1. mája 2013 o 14:44
    @dobi382https ://lh3.googleusercontent.com/-GP_xhXAC8Vk/UYEM92jeYZI/AAAAAAAAND4/IFAkN4P6KNQ/s720/Naposledy%2520odovzdan%25C3%25A9361.jpg robila som aj ja krémeš,minulý týždeň,len som ho nepolievala čokoládou.Bol veľmi chutný.Dúfam,že sa vydaril aj tebe.


  • tatranka, 1. mája 2013 o 14:51


    Pred týždňom som ho robila ale už som ho nepoliala čokoládou.Tiež máme radi krémeš.


  • pusta, 23. septembra 2013 o 13:49
    milá martuška,
    robila som tvoj francúzsky krémeš pre môjho najlepšieho priateľa presne podľa teba. moje obavy, čo na to povie, boli úplne zbytočné, lebo hodnotil ako "veľmi dobré, fantastické, presne také, ako majú byť, takto som si ich predstavoval."
    vôbec mu nevadilo, že sú troška zababrané čokoládové štvorčeky na povrchu, vraj to je tým, že som ich dokončovala v pekáči, v ktorom som ich prenášala k nemu.
    dokonca pochválil a poďakoval sa za tie fantastické krémeše bozkom, zbodli sme 35 porcií za 2 dni. :-)))))
    fotené ešte doma v chladničke:






    obaja veľmi pekne dakujeme za tvoj úžasný recept na túto dobrotu :P


  • tatranka, 23. septembra 2013 o 14:26
    @pusta ani nevieš,ako ma tešia takéto komentáriky.Najviac ma však potešila správa,že aj za vynaloženú námahu upiecť ich ťa priateľ vypusinkoval a že mu chutili.
    Mali by sme ešte nejaký zákusok vymyslieť,aby pusiniek pribúdalo.Maj sa dobre a želám ti veľa lásky !!!!!!!!! <3


  • paploska, 23. septembra 2013 o 14:35
    @tatranka koláč môjho detstva a je super, že tu nedávaš žiadne umelinky :-) dnes už taký nekúpiš....


  • paploska, 23. septembra 2013 o 14:35
    @tatranka koláč môjho detstva a je super, že tu nedávaš žiadne umelinky :-) dnes už taký nekúpiš....


  • pusta, 23. septembra 2013 o 16:37
    martuška milá, veru mali, netušila som, že je až taký "sladký chlapec" :-) :P


  • jozka2, 3. novembra 2013 o 20:12
    Francuzsky kremes zasadne robim z medoveho cesta,tak mam aj povodny recept ,postup plnka,slahacka,cesto poleva.Necham do druheho dna v chlade,cesto zmakne a nadherne sa reze,polevu davam az na druhy den,inac by velmi stuhla ,kolac by sa nedal pekne pokrajat.sisinka neviem ci mastam preklep,ale 1 zlaty na 8 dcl mlieka neurobi v ziadnom pripade plnku hustu a nezahustu ju ani sneh natolko aby drzala.


  • jozka2, 3. novembra 2013 o 20:17
    Listkove cesto aj ja peciem a vsetku kolace z listkoveho cesta peciem na tak vysokej teplote a plech nemastim ale oplachnem vodou,inacsa cesto neprepecie do zlata,je to velmi mastne cesto,pri nizssej teplote bude ako neupecene Alex 100 a Ti88na,najprv vyskusaj,podotykam nesmie sa piect dlho asi 10min.,ale to treba odsledovat podla rury.


  • jozka2, 3. novembra 2013 o 20:29
    mne sa zda,ze Ales 100 a Ti88na videli pecenie kremesov z rychlika.


  • tatranka, 4. novembra 2013 o 10:34
    @jozka2 musím aj ja vyskúšať medový krémeš.Veľmi tento koláčik chvália.Ďakujem za komenty.


  • lyduss, 25. februára 2014 o 15:38
    síce som s tým mojím tradičným receptom na krémeš spokojná, ale tento tvoj vyzerá tiež veľmi dobre a navyše máš krásne popísaný postup tak niekedy tiež vyskúšam :)
    ja som zas nedávno skúšala iný, tvarohový, krémeš a bol vynikajúci tak ho nabudúce keď budem piecť tiež pekne nafotím a podelím sa :)


  • tatranka, 25. februára 2014 o 21:57
    @lyduss aj ja sa teším na tvoj tvarohový krémeš.Asi ten recept nepoznám.Ďakujem za pochvalu uvedeného receptu


  • aivena, 1. marca 2014 o 20:04
    Milá tatranka,dnes jsem dělala ty tvoje francouzké kremeše.Povedly se a jestli tak chutnají jak vypadají,skláním se před tebou ale i před sebou že jsem to zvládla.děkuji


  • tatranka, 2. marca 2014 o 15:43
    @aivena už veľa vareškáriek robilo tento francúzsky krémeš.Veď ak si prečítaš odozvy,pochopíš,že recept je dobrý a ak sa ti vydaril ako píšeš,budeš ho mať aj veľmi chutný.Mňa vždy poteší fotografia ak mi ju dotyčný vareškár-ka pripne na moju stránku.Aj to je poznatok,z ktorého mám radosť. Som rada,že si spokojná.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist