Kuchyňa a vybavenie

Formičky na medvedie labky

slavka11 - bez fotkyslavka11, 2. novembra 2011

Ahojte varechaci. Chcela by som sa opytat ci nahodou nemate niekto stare nepouzivane formicky na medvedie labky, mozu byt kludne aj zajdene pripadne zhrdzavene. Ide o to, že som videla velmi pekny vencek z nich vytvoreny a mne do kuchyne by sa taky velmi prevelice hodil. Tak ak nahodou neviete co s nimi a vyhodili by ste ich tak mi dajte vediet.
Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Nedááám, mám ich po babke a dnes už také rybky kde je vidno aj šupinky nedostanem kúpiť. A máš pravdu, že sú riadne vypečené za tie roky. Také isté vypečené mám aj na šamrole a tiež ti ich nedááám!

A čo to bol za venček, to do formičiek niekto vŕtal dierky?
3sandra3
to by som aj ja rada videla ten venček... neviem si to predstaviť..moja mamina mám tiež také formičky, kde sú vidno šupinky
slavka11
no neviem sem do diskusie pridat obrazok ak tak mi poslite maily nech vidite ako asi moze vyzerat. A neviem ako bol robeny tento ale ja by som to asi tavnou pistolkou lepila.
garanco
Aj ja mám ešte niektoré po mojej starej mame, len už v nich nepečiem, sú hodne väčšie, ale dievčatá si ich pri pečení vyberajú, prezerajú a hrajú sa na kuchárky:-)) (takže nedám... :-)) )
tetuska
mám tiež staré formičky, ešte po svokre, sú veľmi zaujímavé, na medvedie labky mám jednu spomienku, keď som sa vydávala pred 21 rokmi všetky koláče sa podarili, len medvedie labky boli tvrdé ako skala, asi pekárka zabudla niečo do nich dať, alebo pridala nesprávne množstvo, zmäkli až týždeň po svadbe a vtedy ich už nikto nechcel...
pachola
takéto venčeky vidno na škandinávskych blogoch
altyn
@slavka11 vidím že si z Blavy, a ja som pred nedávnom kúpil v Petržke na Prokofievovej v domácich potrebách presne také. Možno ich ešte budú mať, len sa na ne rovno pýtaj, nehľadaj ich, ja som ich tam našiel náhodou. :-)))
evanaaa
Teraz v čase, keď sú sviatky na dosah ich budú asi ponúkať vo väčších obchodoch ( aj Lídl a Kaufland ), teraz som videla plech s 12 ks labiek, ale vcelku, len je drahý, ale lepšie sú formičky.
marcy
nepomôžem,lebo nemám....neďaleko je sídlisko,kde pomaly,ale isto dochádza k výmenám bytov,či predajom tzv.zdedených bytov.....koľko pokladov sa vyhodí,videla som dokonca kameninový súdok,či kožené kabely,riady,vyšívané obrúsky s háčkovanými okrajmi ....človek ako škrečok,ale mnohokrát mladšej generácii to príde ako haraburda....privítala by som výpredaje ,či burzy z domu,garáže....človek by kúpil,čo iní nechcú...jednoducho recykling :))
slavka11
@marcy suhlasim s tebou taky predaj zbytocnych veci nieco ako robia v amerike by malo uspech aj tu. Mohlo by sa to robit tak napr. 2x do roka. Ludia donesu co doma nepotrebuju a ked ma niekto iny zaujem moze si to za par drobnych kupit alebo pripadne odniest iba za odvoz. Ale na to tu asi este ludia nedozreli. Vela ludi si povie vyhodim to kdekolvek, nebudem to doma obchadzat. Aj nam jeden znamy uz ponosil take paradne veci co ludia povyhadzovali do kontajnerov, ze clovek az zasne aky maju ludia pristup ku kvalitnym veciam a to asi iba preto ze im neladia s novym kobercom :)
janger
@slavka , aj tu, v Holandsku byvaju blsie trhy, velmi casto.... Ja som tak kupila uplne novy original rimsky hrniec 'romertopf' za 25 centov :-). Z mnohych tychto trhov ide trzba na dobry ucel, napriklad darceky pre detsku nemocnicu, aktivity pre seniorov...Alebo sa organizuju tzv. predaje z autokufrov...To si clovek naprace auto z uz nepotrebnymi vecami a za maly poplatok to na pre to urcenom mieste rozlozi a predava :-). Pre niektorych ludi je to uplne take hobby, pokupia sa tak mockrat pekne veci, starozitnosti, atd. A veru, byvaju aj vselijake starozitne formicky ;-).
marcy
@janger :)) tým,že mám bližšie k rustikálnym veciam,aj takéto darčeky pre blízkych vyrábam z ľanu + háčkovanie,iné ručné práce nachádzam inšpirácie práve na severských blogoch ...teraz už menej sledujem varenie,ale pomaly tvorím,lebo je nás veľa..... sestry čakajú,čím ich prekvapím a ja potom mám neskutočnú radosť
sonulienka
Ďakujem za e mail je to pekné ak nájdem ešte od mamičky formičky skúsim a ak by mi ostalo podelím sa s Tebou @sl ávka11 o doručení by sme sa dohodli.
slavka11
@sonulienka som rada ze sa ti paci a ked najdes formicky a zvysia ti budem rada ak sa so mnou podelis o nejake. Ja par mam ale je to malo
medovnicek
@slavka11 aj ja ťa poprosím o zaslanie fotiek, staré formičky mám, ale nepodelím sa, pretože ich opatrujem ako pamiatku po mamke a okrem toho ja som formičkový škrečok - mám už peknú zbierku, v Čechách sa ešte dajú aj tieto staršie typy kúpiť, náhodou som dávnejšie prišla na stránku, kde ich vyrábal jeden pán, dokonca sme si napísali a vyšlo z toho, že bol na vojne v Senici, skús pozrieť na bazoš, aj tam bývajú také veci