Rôzne

Farbenie Marshmallow

tothka - bez fotkytothka, 10. júla 2011

Chcela by som vás poprosiť o radu, akú farbu mám použiť na
zafarbenie poťahovky na čierno. Na budúci týždeň chcem upiecť
pre moju vnučku krtka, teda aspoň by som sa rada o to pokúsila.
Je to jej najobľúbenejšia rozprávková postavička a bude mať dva
rôčky. Nepoznám aký druh farby by som mohla použiť. Poťahovať
by som chcela s marshmallow cukríkovou hmotou. S tou už akú -
takú skúsenosť mám, ale ešte som nepoužívala čiernu farbu. Viem,
že na vareche sú určite šikulky, ktoré v tomto majú prax a verím, že
mi poradia.

@zareaguj


Diskusia k téme

elisticka
mne sa zatial veru nepodarilo zafarbit na cierno mala som aj gelovu ciernu farbu no MMf sa s nou rozpadla... aj ja by som privitala radu ako na to.... dakujem za tial som to riesila tak ze som hotove nafarbila touto farbou ciernou....
tothka
@elisticka ďakujem za nápad, o farbení hotového krtka som ani neuvažovala, jednoducho ma to nenapadlo, možno to spravím podľa tvojho nápadu a nebudem musieť dorábať bruško, vďaka.
kucharronald
@tothka Marshallow zafarbiť na čierno by si mala s čisto bielou hmotou. Mala by si tie cukríky odeliť...ak máš v nich aj ružové... a potom si kúpiť v obchode, alebo priamo niekde v cukrárni-tam ti predajú- kúp s tam čiernu tekutú farbu. Farbu pridaj pred rzohriatim...
elisticka
Rony aj taku som skusala tekutu ciernu farbu aj do bielych cukrikov aj tak sa mi to nezafarbilo pekne na cierno len na sedo.... a ked som pridavala tak sa MMf rozpadla....
nbert
Existuju "fixky" s potravinarskou farbou, urcene prave pre cukrarske vyrobky. Vacsinou sa ale pouzivaju na male obrazky a detaily, namalovat s tym nieco vacsie nacierno by islo velmi tazko. Pouzit by sa dala napln z tej fixky, skusit ju v "niecom" velmi jemne rozvarit. To "nieco" by sa potom dalo pouzit ako potahovka.

Jedine organicke cierne farbivo, o ktorom viem, je atrament z nejakej morskej potvory, myslim ze kalamara. Neviem, ci sa da pouzit v cukrarcine ale pochybujem o tom.
janger
A nie je dostat marcipan, ktory je uz zafarbeny na cierno?

Su aj extra silne cierne farbiva, napriklad Max Concentrate Paste Colour Black Extra 42gr, znacka je Sugarflair.

A viem, ze tu cierne torty farbia aj zivocisnym uhlim. Tu su dostat kapsuly, v ktorych je zivocisne uhlie vo forme prasku.

Ale kedze je to pre take male dietatko, tak by som mu tak silno zafarbenu tortu nedala papat...Ibaze ak by som pred konzumaciou toho krtka 'ztiahla z koze' ;-).
tothka
Srdečná vďaka za komentáre a rady, @janger nemaj obavu, ani ja by som Leuške tú čiernu nedala jesť. Uvidím, ako sa torta podarí, možno ju nafotím a pridám. Predstavu mám, no uvidím ako dopadne realizácia.
Všetkým vám ďakujem za rady.
baboja
Ja som niekde citala,ze treba najskor kakaom zafarbit na tmavo,a az tak ciernou.Ak to najdemdam vediet.
megginr
@baboja ma pravdu - nedalo by sa to zafarbit kvalitnym, tmavym kakaom? vadilo by velmi, keby krtko nebol origos cierny?:)
veronika1984
Tak presne toto som riesila na synove druhe narodeniny v aprili :) a takto to dopadlo...



Pouzila som hotovy kupeny biely marcipan a ten som zafarbila potravinarskymi farbami. Pozadovanu ciernu sa mi podarilo vykuzlit iba pomocou zivocisneho uhlia (5-6 tabliet), ktore som zomlela uplne na prach a zapracovala do marcipanovej hmoty. Krtko teda na jedenie nebol, ale samotna torta o to viac :))) prajem vela zdaru a hlavne trpezlivosti :)
tothka
@veronika 1984 ďakujem, že si sa so mnou podelia o tvoju skúsenosť.
Ja plánujem robiť celú tortu ako postavičku krtka, takže uvidíme, ale ten tvoj bol tiež veľmi vydarený a určite mal z neho malý drobec veľkú radosť.
leja3
ja som robila pred dvomi tyzdnami pre dcerku lienku a tiez som potrebovala farbit marcipan na cierno a podarilo sa.pouzila som ciernu praskovu farbu (kupena v cukrarskych potrebach)
tothka
@megginr asi to nakoniec zostane ako si písala, pretože predajňu s cukrárskymi potrebami na tržnici v NR zrušili, Tesco farbu nemá, ešte skúsim Kaufland, a myslím, že nakoniec, naozaj skončím pri kakaovej.
Nuž človek mieni a obchod mení.
gabec
Skús mu urobiť modré nohavičky, tie s trakmi a nebudeš musieť tak veľa farbiť a bude to malá môcť spapať. A ja by som tiež použila kakao a len potom dofarbovala čiernou farbou. Pozri www.tortyodmamy.sk tam nájdeš veľa nápadov
tothka
@elisticka ďakujem, ten link si aj ja uložím, krtka som už dnes spravila, je potiahnutý kakaovou a modrou Varnou, pretože viem, že aj tak poťahovku nik neje a robilo sa s ňou celkom dobre.Keďže som nevedela ako mi to výjde, volila som lecnejšiu variantu. Dala som ho aj na Varechu, ešte čaká na zverejnenie
anina43
torta je ú ž a s n á, Elisticka ty si talent, dievčatko bude mať veľkú radosť a nedovolí ju ani pokrájať. viem si predstviť tú dobrotu vo vnútri
elisticka
dievcence preco je miesto obrazka ten cierny stvorec s bielym vykricnikom?? vidite to aj vy?
evusik
možno preto, že fotka na pôvodnom mieste už nie je, asi si ju vymazala, čiže ten odkaz je už neplatný...