Rôzne

Eggcheese

janara - fotkajanara, 24. novembra 2012

prosím má niekto skúsenosti s eggcheese? zaujíma ma studená i
tepelná úprava, dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

turistka
@janara , skúsenosti nemám, ale celkom ma Tvoja otázka zaujala a tak som si vygúglila, takže eggcheese= šmakoun, stačí Ti naklikať slovko šmakoun a tam nájdeš recepty a niečo o výrobku, na Vareche nájdeš recepty. Je to produkt z vaječných bielkov.
janara
dik, gúglila som, ked som si ho kúpila, ale zaujímajú ma osobné skúsenosti...., zdá sa, že máme zdravý, unikátky vátobok..tomu sa teším
sovka62
Raz som ho kúpila Břeclavi, u nás som ho nevidela. Zdal sa mi to dobrý nápad, ale pravdu povediac, ľutovala som, že som vzala dve balenia, na to, aby sme zistili že nám nechutí, by bolo stačilo i jedno.
aknimak
Šmakoun nosím z čiech a je to super vec. Už ho bude dovážat jedna pani na Slovensko, aj dezerty aj parky aj salamu vsetko vsecicko. Teším sa. Využívaju ho najma kulturisti je to obmena jedalnícka - bielkoviny nahradza. Da sa upravit na tisíc sposobov a je to ako s tofu. Niekto ho moze, iní nie. Holt, nie je to rezen ako povedala moja kolegyna, my ho ale milujeme.
aknimak
A ešte som zabudla. ˇĆeský šmakoun nie je to iste ako eggcheese. Z toho druheho som robila len salaty, nebol taký eňo-ňuno ako šmakoun. Petra Urbankova ma na internete strasne vela receptov, treba len pohľadat alebo aj Vít Chaloupka - český kulturista. Eggcheese je podobný ako šmakoun a viem, že som ho raz kupila u nás v Jednote a dovaža to Prešov odniekaľ. Čiže by som odporucila len salat, tepelne spracovanie nie. Šmakoun aj tepelne so sklenenými nudlami ... báseň.
janara
dakujem..skúsim, mám údený aj natur...
turistka
@aknimak , začala som pozorne sledovať stránku a je fajn, že si nás oboznámila s rozdielom výrobkov. Idem pochodiť po našich obchodoch, no bude hľadať len šmakouna, píšeš o tom, že je použiteľný tepelne i za studena do šalátov a to potrebujem.
matata1
práve som prebehla recepty zo stránky, ktorú sem pridala @janara a tam je eggcheese pripravovaný a tepelne.
monique56
Inak, Eggcheese je slovenský výrobok, sa v Prešove vyrába :) to je u mňa bod navyše.... Používam v studenej kuchyni do šalátov, kde chcem znížiť množstvo vajíčok :) Mňam!