Nápoje

Džús z rebarbory

ludka10 - fotkaludka10, 8. mája 2011

Ak má niekto z vás skúsenosti a samozrejme aj recept na rebarborový džús, môžete
poradiť aj nám ostatným?
Vopred vďaka...

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
@arasidka ...... hihi, ty máš zasa nové gumáky?

Ale myslím že by to nemal byť až taký problém: očistenú rebarboru podusíme v troške vody, rozmixujeme a necháme prekvapkať cez husté sito alebo gázu. Podľa chuti pridáme cukor, pár hrebíčkov a celú škoricu pre chuť. Môžme prevariť ak chceme to odložiť ako zavareninu ale myslím že k obedu by stačilo zarobiť džúš aj do fľaše a rozriediť podľa chuti minerálkou. Nikdy som to nerobila, ale takto robím narýchlo aj iné džúsy, aby sa spotrebovalo to čoho mám veľa: napr. mrkva alebo hrozno, jablká, egreše, moruše - proste to čo by sa pokazilo. Lebo napr. 5 kíl jabĺk nezjete, ale z 5 kg jabĺk džús vypijete za jeden deň. No nie?
2010
V Anglicky hovoriacich krajinach je rebarbora ( okrem stoniek ) povazovana za jedovatu rastlinu .Pocas vojny ked nebolo dost zeleniny tak radili ludom sadit a jest rebarboru... mali aj smrtelne pripady a odvtedy su paranoidny.( je to asi kombinacia latok-kyselina stavelova a dalsie latky ako anthrachinone glykozidy? a dalsie ktore moze niektorym ludom poskodit).
 www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/002876.htm...