Obchody a ceny

Dobrý chlieb v BA?

shishila - bez fotkyshishila, 26. júna 2014

Ahojte, máte niekto skúsenosť s nejakým dobrým chlebom, ktorý sa dá kúpiť v BA? Chutný, čo vydrží dlhšie čerstvý, ...? Je mi jasné, že najlepšie by bolo kúpiť si pekárničku (mám to v pláne, keď budem veľká a bohatá :) , zatiaľ sa nedá...) ale aspoň z toho, čo sa ponúka, ak viete, ktorý taký celkom dobrý chlebík niekde existuje, rada si nechám poradiť :) Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

katuch
My kupujeme z biopekarne z Dunajskej Luznej, je vyborny, aj vydrzi cerstvy, najradsej mame spaldovy celozrnny kvaskovy, alebo kamutovy chlieb. Na stranke maju aj info kde sa da kupit.
majo51
v Bratislave v Ankeri alebo v Kitsee v Spari alebo v Hainburgu.
hubata
Mimochodom chlieb nemusíš piecť len v pekárničke (aj mne už doma zavadzajú rôzne elektrospotrebiče), dá sa upiecť perfektne aj v remoske, ak je vás viac aj v rúre...... aj tu na vareche sú také recepty.
sovka62
Mýliš sa, ako si myslíš, že v pekárničke upečieš chlieb, ktorý vám bude chutiť. Áno, spočiatku aj chutil, ale veľmi rýchlo sa ho všetci objedli a pýtali riadny chlieb! Ak chceš piecť doma, nájdeš tu veľa, preveľa receptov. Posledný, ktorý som skúšala je tento:
 varecha.pravda.sk/recepty/ciabatta/52414-recept.html...

Málo práce (akurát musíš byť doma, ale počas kysnutia sa môžeš venovať čomukoľvek) a výsledok výborný. Mám ho v chlebníku, zabalený v obrúsku. Dnes je tam tretí deň, bola som ho skontrolovať, stále výborný, mäkký a rovnako chutný ako po upečení.
finczi
V pekárničke som piekla chlieb iba raz a moja reakcia bola - nikdy viac! Pečiem v rúre, mám tu aj svoj na vareche, je tu množstvo výborných rc, ktoré Vám určite budú chutiť, aj ja už mám niekoľko vyskúšaných z Varechy, určite to stojí za to, piecť doma.
marikafil
no tentoraz nemôžem súhlasiť so @sovka62 , aj keď väčšinou, keď ona komentuje, ja už nemusím:-) my teda pečieme chlieb v pekárničke už viac ako desať rokov, odvtedy som kúpila len zopárkrát nejakú bagetu - pre zmenu. pekárničku máme v poradí tretiu a pečiem v nej chlieb aspoň raz za týždeň. máme svoj vyskúšaný a rokmi overený recept a cestou z dovolenky sa už vždy tešíme na ten náš, čo nás čaká v mrazničke. hlavne v lete je aj tá výhoda, že pekárnička nerozhorúči celý dom ako rúra na pečenie. a hlavne - viem, že som do chleba nedala vedome žiadnu chemickú prísadu, ako teraz dávajú veľkopekári, aby dlhšie vydržal. a podobne ako @finczi - ten prvý chlieb sa ozaj nedal jesť, ale my sme sa tým nedali odradiť:-)
finczi
...tak sa ešte posnažím marikafil, možno aj ja budem časom spokojná, vďaka za podporu :-)
rea1
ja viem, že doma pečený je najlepší ale nie každá na to má čas, chuť, šikovné ruky alebo iné výhovorky. :-) dobrý chlieb pečú v Dunajskej Lužnej, to je pravda ale je hnusne predražený. no čo už. veľmi dobrý chlieb dostaneš v pekárni v prievoze - stará prievozská pekáreň na Mierovej (niekde okolo č. 100), pogúgli, kde majú predajne a ešte majú mimoriadne dobré chleby v predajni pekárne Czucz, oproti dvom levom. toť moje chlebové skúsenosti. :-))
natba
Na Herlianskej v Ruzinove v pekarni Zlaty Bochnik, ale domaci je domaci....k tomu z Dun.Luznej - odobera ho aj vela bio potravin napr. Slnecnica, Astevia, ale napriek vsetkym jbalitam musim sujlasit s nahorom vyssie, ze ra cena je neskutocna....
medulienka122
Súhlasím so @sovkou , ani u nás veľmi "nešmakuje" chlieb z pekárničky, a ešte má taký malý hnetací hák, že sa nedá využiť absolútne na nič. @shishila , ak by si sa rozhodla kúpiť pekárničku tak si daj pozor, či je poriadny hák, aby aj hnietol , a nielen rozmazal cesto po celom obvode nádoby !
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja teraz kupujem chlieb na petržalskom korze je predajňa Befresh-rak. výrobky - jeden je na spôsob cabiaty a druhý tmavý so semienkami. Mne veľmi chutia i keď stoja 1,80 eur.
rulik
keď som býval v minulom storočí v Južných Čechách piekla manželka chlieb doma v rúre, fajný zemiakový, vydržal nám aj týždeň, kým sme ho nepojedli
nadia56
suhlasim s @marikafil ,chlieb z pekarnicky je vyborny, samozrejme zavisi od znacky domacej pekarne, my pecieme v nej chlieb 6 rokov, mame svoj odskusany recept, uz sme kupili druhu, ta je aj s hornym pecenim, v obdobi nefunkcnosti pekarne/aj to sa stava/ som piekla chlieb klasicky v rure ale rozdiel v nom nebol, len trosku viac prace, toto len na okraj, lebo debata nie je o pekarni ale netreba tu ludi odradzovat od jej kupy, je to velky pomocnik do domacnosti a vsetky stroje nam setria cas, pekny vikend vsetkym:-)
evanaaa
@marikafil , iste máš, ako píšeš, dobré skúsenosti s pekárničkou, mohla by si teda poradiť akú značku používaš, či stále tú istú, alebo aspoň tú, s ktorou ste boli najviac spokojní, iste ti budú vďační okrem mňa aj iní Varecháči, vďaka.
zdenka1009
@shishila , ty si sa pýtala v Ba, tak ja nakupujem výborný chlieb na trhovisku Miletička v jednom novom drevenom domčeku. volá sa Dlháň je pšenično ražný biely i tmavý...ale majú aj iné od výmyslu sveta, treba vyskúšať, ktorý ti bude chutiť.
1x marcy
tetuska
mám aj pekárničku, ale najradšej pečiem bez... stránka pecempecen.cz, cuketka.cz, laskominy od maryny...
marikafil
OK, tak pri najbližšom pečení chlebíka, skúsime aj nejaké fotky.
a pekárničky som mala dve nejaké no name, jednu z Carrefoura a druhú z tesca. teraz máme Kennwood - je väčšia ako tie bežné, ale oproti nim má výhodu v tom, že má ventilátor, takže chlieb je upečený rovnomerne a aj zhora. staršia dcéra má pekárničku z Kauflandu, tiež to nie je žiadna známa značka - a mladšia pečie v Moulinexe. ale ja si aj tak myslím, že to nie je o pekárničke, ale skôr o konkrétnom recepte. takže sa budem snažiť dodať ho čím skôr, držte palce, nech to zvládnem, lebo zatiaľ som žiadny recept nepridávala...
shishila
Na námestí na Kresánkovej som našla Story bakery! tam by mohlo byť niečo, že? len dnes tam bolo zavrete a cez letne prazdniny bude tiez, tak to som si moc dobre nenacasovala... :( a ešte som v Terne našla nejaký kváskový chlieb, vie o ňom niekto niečo? už neviem ako sa vola, ale hlavne, či sa da verit tomu, co je na nom napisane...