Foto: marcy
Pečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene Zobraziť celý popisPečiem chlieb už dlhé roky hlavne v zimnom období,kedy sú večery dlhé.Vadia mi chleby balené vo fóliach,lebo v zimnom období sa orosia pri zmene teploty,tak chrúmkame často aj trojdňový domáci ,ktorý držím v ľanovej taške.pomáha mi aj pekárnička,niektoré chleby sú z hotovej zmesi.Ak robím z 1 kg,tak ho hnetiem ručne.
Postup
-
1
Klasické cesto hutnejšej konzistencie,dobre vypracované,dobre vykysnuté ,následne vyváľané dáme na suchý plech.potrieme studenou vodou.Pečieme 10 min. na 220 st. a zbytok podla potreby na 200 st. asi 40 min.
-
2
Tento je z hotovej zmesi a polovičnej dávky,upečený v pekárničke.Tiež pridám za lyžicu oliv.oleja do cesta.
-
3
na tento som dala 70 dkg chlebovej múky hladkej a 30 dkg tmavej ražnej :)
-
4
aj takýto bol :)
-
5
naposledy sa vydaril XXL
-
6
najčerstvejší
V pekárničke sa mi takéto pekné nepodaria - technika vždy nepomáha.
Niekedy je lepšie robiť tak ako naše staré mamy. Škoda len, že niet toľko času.
miesim ručne toľko,aby sa mi oddeľovalo cesto od stien misky,potom mám cesto v teplej miestnosti ( zo 3 x vybehne do výšky ) stále prehnetiem,že bubliny dostanem von z cesta ( cesto polotuhé )