O Varecha.sk

Dobré rady-návrh

babi - fotkababi, 20. júla 2011

Prebehli tu diskusie na tému dobré rady. Perfektná téma , veľa dobrých rád. Bolo by škoda, aby sa stratili v tom množstve diskusií.
Ďaľšia vec je ,že na dobrú radu si môžeme spomenúť, keď ju práve praktizujeme a chceli by sme sa s ňou podeliť, ale diskusia, je už niekde preč.
Preto navrhujem /už som to tu raz navrhovala/, keď už sa na Vareche udialo toľko dobrých noviniek, či by sa nedala otvoriť rubrika "dobré rady". Tam by sa priebežne zverejňovali.
Aký je váš názor ? Nepáčilo by sa vám to?

@zareaguj


Diskusia k téme

jody
súhlas! ono by sa to teoreticky dalo, keby sa to vkladalo do receptov...
jerica
@babi dobrých rád nikdy nie je dosť , bude dobré keď sa pridá rubrika ako si písala (navrhla).
ancicka
Ja by som to tiež privítala.Nedávno bolo niečo písané o smotane,a ja si neviem spomenúť kde.Potrebovala by som vedieť ,či sa dá šľahačková smotana 33% zmraziť.Klikla by som na "dobré rady" a mám to.
evusik
súhlasím
@ancicka ja šľahačkovú smotanu mrazím, večer ju vytiahnem dám do chladničky, keď ju otvorím a vylejem do šľahacej misky dobre ju najprv premiešam a potom vyšľahám... myslím, že za tie roky sa zdrcala iba raz a aj to nemuselo byť vinou mrazenia
evusik
ako píše @jody mohli by sme pridávať priamo do receptov, bol by vytvorený tag "Dobré rady", tam by sa mohli pridávať rôzne nápady a rady, potom by stačilo pridať si do vlastnej kuchárskej knihy rubriku Dobré rady a tam ukladať tak ako ukladáme recepty... vlastne ani ten tag by nemusel byť, len by sa museli rady pridávať ako recepty :-)
evanaaa
Ja so na túto tému písala aspoň päť krát najmenej v rôznycj komentároch a diskusiách, ale nebolo žiadne vyjadrenie. No, možno niečo bude, keď už sa toho toľko dožadujeme. Nejaký " notes", kde by sme si zaznačili diskusie, príp. zážitky s užitočnými radami ( niečo ako do KK ), ale aj rubrika - rady do domácnosti a iné.....
ancicka
@evusik ,dakujem,asi si to aj ty písala v nejakej diskúsii,pravda!Tie dobré rady by mohli byť .
ancicka
Ale nie dlhé diskusie,ako je to pri niektorých ,ked niekto žiada o radu ,ale stručne napr:
aroooo
dobrá rada nad zlato a keď ju aj hneď nájdeš....som za všetkými disiatimi
marikasu
súhlasím s @jerica , že dobrých rád nikdy nie je dosť a preto som tiež za vytvorenie takejto rubriky
babi
Teší ma, že sa vám môj návrh páči, teraz už len treba počkať a dúfať, že redakcia zareaguje pozitívne a popracuje na tom. Ja som si to tiež predstavovala ako @jody a @evusik , že by sa to dalo pridávať do kuchárskej knihy. Každý si pridá to čo sa mu pozdáva alebo čo nepozná.
zvoncek
pripajám sa k babi, viackrát bola k tomuto návrhu aj diskusia, to už vtedy, ked´d Tomáš sa pýtal , aké rubriky by sme privítali, ešte sa nevedelo ani o novej verzii KK, ozaj by to bolo vhodné, pretože mnoho krát sa dobré rady nájdu pri nejakom jedle, pri mnohých komentároch, a tam sa to nejako stratí, pretože nie je možné vybrať si len daný komentár.
rybarkuchar
Dobré rady - áno. Len treba navrhnúť rozumný systém ich členenia a vyhľadávania. Ak by to bola len rubrika podobná diskusii, tak za týždeň sa v kope dobre mienených rád stratí každý.
tomas
je to skvelý nápad, určite to zrealizujeme.
babi
@tomas vďaka, myslím že sa poteší veľká čast Varecháčov.
dada90701
Ja by som ešte navrhovala aby pri názve témy bol okrem datumu a času vloženia témy aj dátum a čas vloženia posledného príspevku v danej téme. Dosť by to sprehľadnilo hľadanie.
janaja
Budem rada, keď sa návrh babi zrealizuje, je to vynikajúci nápad.
ludka10
...samozrejme, suhlasim aj ja, dobre rady sa zidu vzdy a kazdemu...
kata50
Aj ja sa teším na túto rubriku.

Dobrých rád je veľa, možno by bolo dobré ich triediť podľa témy.
Napr:
- pre pečenie
- pre varenie
- pre chod domácnosti
- pre konzervovanie
- pri nakupovaní potravín
- pre mrazenie surovín
- pre domáce elektrospotrebiče
- a .....
zvoncek
Milý Tomáš,
tak ako sme sa potešili novej KK, s možnosťou dleenia receptov do "chlievikov" podľa vlastného výberu, tak sa iste mnohí budeme tešiť z ďalšej "knižky"- dobré rady",
dopredu Ti menom varecháčov( dúfam, že si to môžem dovoliť) už ďakujem za tvoju neunavnu snahu
nám vyhovieť a vylepšiť túto "našu varechu"
zvoncek
Milý Tomáš,
tak ako sme sa potešili novej KK, s možnosťou dleenia receptov do "chlievikov" podľa vlastného výberu, tak sa iste mnohí budeme tešiť z ďalšej "knižky"- dobré rady",
dopredu Ti menom varecháčov( dúfam, že si to môžem dovoliť) už ďakujem za tvoju neunavnu snahu
nám vyhovieť a vylepšiť túto "našu varechu"