Rôzne

Čokoládová torta

janaart - fotkajanaart, 1. novembra 2012

Ahojte, sestra bude mať v decembri na mikuláša narodeniny, a tak
jej chcem pripraviť poriadne sladkú tortu :)) ... vybrala si jednu
čokoládovú aj keď netuším ako nahradím čerstvé ovocie (na vrchu
maliny, jahody a čučoriedky)...
Chcela by som urobiť dvojposchodovú, pretože je zároveň aj pre
kamošku ktorá tiež oslavuje a budem veľmi rada, ak mi poradíte aký
by som mala zvoliť korpus - nech nieje príliž jemný, a takisto krém...
Ešte by som chcela dodať, že tortičku budem poťahovať hmotou,
zoženiem aj hnedú aby vyzerala ako z čokolády? Ďakujem krásne za
rady... pekný dník :)

@zareaguj


Diskusia k téme

an3da
Korpus s kakaom, šesť vajec, toľko lyžíc cukra a múky, tri lyžice vody hned do bielkov - pred šľahaním, potom cukor, nasledujú žľtka a tri lyňice oleja a múku zľahka varechou primiešať, predtým sme do nej vmiešali prášok do pečiva a kakao. Upiecť dva korpusy. Ztopíme 200 g čokolady s 2 dcl oleja a polejeme oba korpusy. A krém vajcový, možno s pudingom čokoládovým aj ešte s mnoooho čokolády...
an3da
Tri lyžice... a ešte namiesto poťahu by som ju poliala s čokoládovou polevou.
janaart
Ďakujem aj za recept zapíšem si ho, a alex fotopostup vyzerá úžasne... myslím že ju vyskúšam :) vydarila sa dokonale, a tiež som čokoholik milujem keď je jej všade veľa...
an3da
Všetko je to podobné, len musí mať veeeeeľa čokolády...a jedla som aj takú že každý korpus - a bolo ich tri aj štyri - bol poliaty čokoládovou polevou a na to išiel čokoládový krém, to bolo chrumkavo-čokoládovo-mňamkové...
evanaaa
Jeden korpus môže byť čokoládový, druhý len obyčajný alebo orechový, aby bola torta v reze zaujímavejšia.
smajliqa
co tak sacherka???, to je najlepsia cokoladova torta na svete :)
jeka
Vynikajúci krémik: 1/2 litra mlieka ,3 žltky,40 g škrobová múčka 1 vanilka,cukor.V troche mlieka si rozhabarkujeme žltky, a do ostatného dáme vanilku a cukor(asi 3 PL,alebo podľa chuti) a dáme variť,potom do vriaceho mlieka pridáme žltkové mlieko a miešajúc ho uvaríme a potom za občasného premiešania ho vychladíme.
350 g masla vymiešame do peny,ku ktorej pridáme vychladnutý puding a po lyžiciach roztopenú čokoládu 120 g
hubata
Dosť nechápem tvoju ponosu, že chceš dať v zime na tortu čerstvé ovocie a nevieš kde ho dostaneš. No - nedostaneš, lebo je zima. Ale prečo na čokoládovú tortu ho chceš dať v zime? Čerstvé ovocie mi pasuje na tortu v lete, na čokoládovú mi ani čerstvé ovocie v zime nepasuje. Je toľko možností, stačí mrknúť na internete: od krémov, orechov, cez sušené višne, marhule, zavárané, mrazené ovocie, kombinácie trojčokolády, šľahačku.

Súhlasím so @sovka62 že kupované poťahové hmoty sú síce krásne, ale keď si len predstavím koľkými rukami prešli - tak radšej siahnem po vyššie uvedenom zdobení a môžu to aj deti. Je to síce efektné, ale farbené, drahé, nehygienické a to čo do nich investuješ o to môžeš mať bohatšiu plnku a kvalitnejšie cesto. Aj tu na www.varecha.sk je toľko krásnych receptov že až prechádza zrak a nevieš ktorú si vybrať.
sovka62
Vidíš, @hubata , tú hygienu som si ani neuvedomila. Mne je v prvom rade nepríjemná tá umelá chuť,ktorá pokazí i najlepšie cesto a krém a v druho rade, nech mi je odpustené, ale často sú to vyslovené gýče v otrasných farbách, až sa mi zdajú nejedlé. Nuž ale, proti gustu žiaden dišputát, iste som v menšine.