Foto: alexdidi
Famózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým najnáročnejším gurmánom. Tak, ako každá čokoládová torta hodí Zobraziť celý popisFamózna čokoládová torta nie len pre čokoholikov. Svojou fantastickou lahodnou chuťou pošteklí chuťové poháriky aj tým najnáročnejším gurmánom. Tak, ako každá čokoládová torta hodí sa na slávnostné príležitosti a je zárukou úspechu u všetkých konzumentov, ktorých ovládla neodolateľná chuť kvalitnej čokolády. Zárukou úspechu je používanie naozaj kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa. Kto ju však raz ochutná, už jej neodolá. Nesmela chýbať ani pri oslave narodenín troch našich vnukov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KORPUS: | |
120 g |
|
40 g |
|
180 g |
|
130 g |
|
130 g |
|
6 ks |
|
|
|
KRÉM: | |
300 ml |
|
25 g |
|
2 ks |
|
300 g |
|
300 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
DOKONČENIE: | |
50 ml |
|
170 g |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Čokoládu na varenie rozpustíme vo vodnom kúpeli a udržujeme tekutú.
-
2
Maslo ss práškovým cukrom a soľou utrieme do peny.
-
3
Pozvoľna primiešame všetky žĺtky a rozpustenú čokoládu.
-
4
Vyšľaháme sneh z bielkov. Postupne zašľahávame všetok kryštálový cukor.
-
5
Tretinu snehu vmiešame do žĺtkovej hmoty. Zbytok premiešame s preosiatou múkou a potom obe hmoty zľahka spojíme.
-
6
Naplníme tortovú formu s priemerom 26cm a pečieme na 180stC 45-60minút.
-
7
Upečený korpus necháme dobre vychladnúť. Povrch upečeného cesta sa nafúkne a potom popraská, čo u tohto typu cesta je bežné a nie je na závadu.
-
8
KRÉM: rozsekať čokoládu na malé kúsky. Dáme variť 200ml mlieka s vanilkovým cukrom. V zbytku mlieka rozmiešame puding a 2 žĺtky,vlejeme do horúceho mlieka a miešame až vznikne hustý krém. Potom hneď pridáme posekanú čokoládu a znovu miešaame, kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť.
-
9
Vyšľaháme šľahačku a zľahka primiešame do úplne vychladnutého čokoládového krému. Ochutíme likérom a približne na 2 hhodiny dáme do chladničky.
-
10
DOHOTOVENIE: Korpus rozdelíme na tri pláty, pokropíme likérom, potrieme krémom a zložíme. Korpus uložíme na hárky papiera/viď. foto/, ktoré po ozdobení ľahko vyberieme a podklad zostane čistý.
-
11
Celý povrch potrieme krémom, na povrchu utvoríme vĺnky a posypeme vrstvou čokoládových ozdôb z bielej i tmavej čokolády.
-
12
Prajem DOBRÚ CHUŤ!
Dakujem alexdidi
aj rez
][img]
[/img][/url]
@mandolenka , naozaj neviem, ešte sa mi to nestalo. Snáď len či uvarený puding s čokoládou bol dobre vychladený pred spojením s vyšľahanou šľahačkou.