Torta s kokosovou plnkou fotorecept

sovka62 - fotkasovka62, 8. júla 2010
Torta s kokosovou plnkou (fotorecept)
Foto: sovka62

Chcela som upiecť nejakú výnimočnú tortu na oslavu narodenín dcéry a zaťa. Rovno sa priznám, že hoci to bol prvý pokus, čakala som lepší Zobraziť celý popisChcela som upiecť nejakú výnimočnú tortu na oslavu narodenín dcéry a zaťa. Rovno sa priznám, že hoci to bol prvý pokus, čakala som lepší výsledok. Ale aj tak ju pridám, možno budem inšpirovať niekoho, kto je zručnejší ako ja.

180 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

50 g
6 ks
130 g
260 g
150 ml
150 ml
390 g
1,5 bal.
1,5 bal.
Plnka:
250 g
100 g
250 g
125 g
280 g
Poleva:
150 ml
200 g
Ozdoby:
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žĺtkov. Do bielkov pridáme 1 PL studenej vody, na hrot noža kyseliny vínnej (soli) a ušľaháme tuhý sneh. Pridáme kryštálový cukor a došľaháme do tuha. Do žĺtkov pridáme práškový a vanilkový cukor, vymiešame a postupne pridávame vodu a olej. Vyberieme do misy. Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva a striedavo so snehom metličkou primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (moja má priemer 28 cm) a pečieme asi hodinu pri 170 st. C. Upečenú vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    250 g kokosu pomiešame so 125 g kryštálového cukru a zabaríme vriacou vodou, aby masa ostala hustá.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokrájané maslo a práškový cukor vložíme do robotu.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vymiešame a postupne pridávame vychladnutú kokosovú masu. Do vymiešanej plnky prisypeme ešte 100 g suchého strúhaného kokosu, aby bola pevná.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus prekrojíme na dve vrstvy. Spodnú natrieme džemom, navrstvíme kokosovú plnku a prikryjeme hornou časťou.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Celú tortu potrieme krémom alebo lekvárom a necháme v chladničke stuhnúť.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nad parou roztopíme čokoládu. Pridáme kukuričný sirup (kúpite v Bio potravinách, ja som použila pšeničný, kukuričný nemali) a miešame lyžicou, kým sa neutvorí masa, ktorá pripomína plastelínu. V miske je už len zvyšok, neskoro som si spomenula na fotoaparát.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si podložku, sstierku, papierové utierky, alobal, mikrotenové vrecká. Z masy vyformujeme kužel, ktorý z jednej strany roztlačíme stierkou, to bude stred ruže, potom stierkou na podložke formujeme lupienky ruží (na jednej strane tenšie) a aby držali tvar, podoprieme ich mikrotenovým vreckom. Necháme chvíľu stuhnúť v chladničke a vytvarujeme ružu. Podložíme alobalom a odložíme do chladničky.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z časti masy formujeme lístky. V prstoch ich vytvarujeme do približnej podoby, obkrojíme radielkom a stierkou naznačíme žilnatinu. Tiež podoprieme vreckom a uložíme do chladničky.

    Torta s kokosovou plnkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tortu polejeme polevou (použila som recept, ktorý pridala Egreška - najlepšia poleva s akou som kedy robila). Do nie celkom stuhnutej polevy naaranžujeme ružičky a lístky.

Diskusia k receptu

ludka10
..tá torta je prekrásna a nepochybujem o tom, že aj vynikajúca.
Máš zlaté ruky, stačí pozrieť na tie ružičky.
sovka62
Ďakujem, Sandri. Mala som síce trochu inú predstavu, možno nabudúce. A ako sa mi dnes už tak dobre darí, keď som tortu na podnose zakrývala vrchnákom, podaril sa mi zlomiť tú štvorku navrchu. Tak zajtra kúpim druhú, ale vymením to už až na mieste. Dúfam, že viac nehôd už tortu nepostihne.
evusik
@sovka si na seba zbytočne kritická, tá torta je nádherná a určite bude aj tak chutiť, tá kokosová plnka sa mi páči. Ja teda torty nepečiem a ani to neviem. Stále sa chystám a tu na Vareche je toľko inšpirácií tak sa hádam odhodlám. Podľa tvojho fotopostupu by som to hádam zvládla ..... paráda
sovka62
Ďakujem Vám. Chutná by mala byť, ten recept je osvedčený, to len to zdobenie som chcela vymyslieť nejaké iné. A keď sa mi kdesi na internete podarilo naďabiť na ten recept na kakaovú hmotu, rozhodla som sa to vyskúšať. Ak to má byť dokonalé, bude asi treba viac pokusov, ale verím, že časom sa to poddá.
sandratamer
jááááj, ja si vždy spomeniem keď sa takéto nehôdky prihodia, ako som dcérkinu už odfotenú doslova šlahla o chladničku. Padala a chcela som ju zachrániť, ale nebolo sa o čo oprieť, tak som ju oprela o chladničku. Odtiaľ pleskla na dlážku :-)))))
sovka62
Evúšik, veď to skús, upiecť a naplniť ju je naozaj jednoduché. A ozdobíš, ako sa ti bude dať, dobrá bude v každom prípade. Už sa teším ako ju zajtra načneme. Tie narodeniny sa budú oslavovať na chate na Bezovci, prenajali ju oslávenci a ide nás tam celá trinásťčlenná rodina plus jeden malý Španiel, ktorý u dcéry prázdninuje. Takže torty som pre istotu piekla dve, tú druhú len obyčajnú dobošovú.
janger
Krasna torta, nic jej nechyba! Ta kokosova plnka tiez musi byt vyborna.
Idem este hladat ten Egreskin recept na polevu. A...blahozelam k narodeninam tvojej dcery a zata!
sovka62
No veru, Sandri, to sú naschvály. Ja som pred pár rokmi dostala ten podnos s deklom na prenášanie torty. Robila som letnú párty pre zamestnancov vo firme (to sme tu ešte nebývali) a tortu som objednala u cukrárky. Podnos som jej dala, torta v ňom prišla, všetko v poriadku. Nezjedla sa celá, tak som zvyšok chcela uložiť do chladničky. Prikryla som ju deklom, chytila za držadlo spravila krok a pác, dekel v ruke, torta s podnosom na zemi. Našťastie zostala na podnose. Zavrela som ju, spravila dva kroky a zase tresla na zem, ale to už mimo podnosu. Tak som ju vyhodila, poupratovala a reklamovala u darkyne, čo za šmejd mi to dala. Až potom som sa dozvedela, že na držiaku sú dve poistky, ktoré treba zatlačiť. Nuž, mne treba všetko dať aj s príručkou "sedlák v meste", inak som stratená.
babav
@sovka , obycajna nepasuje k dobosovej,ved to je tiez dost pracna
torta,hlavne ak si ju polievala karamelom.Prajem prijemnu oslavu v kruhu tvojich najmilsich!
sovka62
@babav : priznám sa bez mučenia, že je poliata čokoládou. A piekla som ju podľa receptu z Varechy na dobošové rezy. Len so nepiekla pláty, ale podľa dna tortovej formy som vykrajoval kruhy. Na tú sa naozaj teším, rezy som piekla v januári a boli naozaj veľmi dobré, je to skvelý recept. No, vidím to na ťažký víkend a aspoň na dva týždne zhadzovania nabratých kíl.
sovka62
Máš pravdu, Enerrgizer, ten krokodýl ma úplne nadchol.
sjuz
och, tá torta je krásna....! a milujem čokoládu, kokos a džem - tá kombinácia je super! Dala by som si....:))
sjuz
a sovka - krásnu oslavu želám:))!
alexdidi
sovka,pripájam sa ku gratuláciam: k perfektnej torte a tiež k narodeninám dcéry a zaťa....zároveň prajem krásnu oslavu...
moli
Tak sovka vaša torta nemá chybu!Je naozaj krásna a skvele ste vymyslela aj tú ozdobu z čoko plastelíny.Oslávenci a aj hostia budú určite nadšený.Tú kokosovú plnku v krátkej dobe vyskúšam, veľmi ma láka, určite dá vynikajúcu chuť takej krásnej torte.Čo sa týka čoko plastelíny, ja som s ňou už pracovala tiež a tortu nevedeli vynachváliť.Celú tortu som s ňou aj poťahovala.No miesto kukuričného sirupu som dávala med a bolo dobre.Na nete som sa dočítala aj že niekto ju robí aj s javorovým sirupom miesto kukuričného.Na záver sa aj ja pridávam ku gratulácii oslávencom a prajem príjemnú oslavu! :o)
zitar
@sovka62 , torta je krásna a kokosová plnka nemôže byť iná len vynikajúca,
veronka8
a čo je na tej torte nevydarené? ved nemá chybu!
za takú tortu by sa nehanbil ani profesionál.....
gratulujem a príjemnú oslavu........
sovka62
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem. Trochu ste mi napravili sebavedomie. Nové sviečky sú pripravené (pre istotu aj náhradná nula), tak už len budem čakať na reakciu oslávencov. O druhej odchádzame, tak sa už teším. A priznám sa, že najviac na tú chuť, džem, kokos a čokoláda naozaj k sebe pasujú.
frezia68
Gratulujem.....nemá chybu,kde ju vidíš? A tie krásne ružičky z čokolády,veď si veľmi šikovná,až trocha závidím.....:-))) PODARENÁ.
pivonka
Torta sa ti podarila vynikajúco, je nádherná a určite aj veľmi chutná. Tebe gratulujem k dielu a oslávencom k narodeninám.
luuciik
Nááádhernáá....a určite aj dobrá.... musím skúsiť :) ale to už neviem či bude taká pekná :D
tinca
@sovka ja neviem čo sa ti na torte nepáči je super, ale ešte dôležitejšie je ako bude chutiť, ja teda kombináciu kokos a džem mám veľmi rada. Tak si to dobre uži a nech nič nezostane, to bude tvoja vizitka.
zdezda
Milá sovka, si šikula, na 100% viem, že tvoje torty zožali úspech. Krásne si ju ozdobila a určite bola výborná :-))) Netopila sa čokoláda v týchto horúčavách ?
sovka62
Ženušky moje, už sme doma. Nnechcem sa chváliť, ale torta bola výborná! Pred odchodom som ju držala chladničke a do auta nastúpila až s nami, na chate šla tiež rovno do chladničky, takže sa netopila. Všetkým veľmi chutila, ale keďže boli torty dve a veľké, z každej sa zjedla asi polovica. Zvyšok sme si rozdelili domov a nikto neprostestoval, že nechce. Takže som veľmi rada a všetkým vám ďakujem za komentáre.
egreska
@sovka ,tortička je krasna a kokos s čokoladou to je super kombinacia..a tie ružičky,no nadhera ,na tie si ja veru netrufam..a velmi ma teší že sa ti pačila ta poleva ,je to moja oblubena..šikulka si :-))
sovka62
Ďakujem ti, Egreška. Odkedy som našla tvoj recept na polevu, inú som ešte nerobila. Vždy ma išlo poraziť, keď som napiekla, nazdobila a pri krájaní sa mi poleva lámala, mohla som nôž zohrievať koľko som chcela. Tá tvoja je krásne pružná, na pokrájanie stačí akýkoľvek ostrý nôž a nahrievať ho určite netreba. Keď som tortu v sobotu začala krájať, ešte aj vnučka sa čudovala, že sa tá poleva neláme. A to už ani nehovorím o skvelej chuti.
anene
sovka62. Ďakujem za nápad dávať do čokoládovej torty kokos. Ja som v piatok pieklad vnučke 10.7.2010 mala tri roky. Inšpirovala si ma. Piekla som tradičnú tortu tmavú (kakaovú aj plnku), ale do stredu som dala kokosovú plnku. Robím tortu dva korpusy po päť vajec, takže je plnená trikrát. Je síce dosť vysoká, ale dá sa z nej aj nakrájať. Neodvážila som sa robiť polevu podľa egresky, lebo nevedela som či sa má smotana zohrievať ak ano na akú teplotu? Tú polevu prosím podrobnejšie. Ja robím len tradičnú čokoládovú polevu (čokoláda,cera,kakao,masť)-neláme sa mi. Zaujímavé sú aj ozdoby, no na tie si netrúfam. Nemám dosť trpezlivosti. Keď je to už uverejnené, ospravedlňujem sa. Som na "Vareche" krátko.Ďakujem za odpoveď.
sovka62
@anene : tá tvoja torta musela byť skvelá. Neviem, či Egreška ten recept na polevu pridala, ja som ho zachytila v diskusii. Takže smotanu do kastrólika, pridať nalámanú čokoládu a zohrievať a miešať, kým sa čokoláda nerozpustí. Geniálne jednoduché, že?
anene
@sovka , ďakujem pekne najbližšie skúsim, bude mať narodeniny zasa vnuk a ja. Takže ďalšie pečenie.
anene
@sovka , ale na ozdoby si netrúfnem. A sirup som našla v Bille, ale len javorový a bol veľmi drahý.
sovka62
Anene, ten pšeničný stál asi 2,5O € a vydrží určite veľmi dlho, veď sa míňa po lyžiciach.
janger
@sovka , robila som vcera tvoju torticku. Teda vlastne plnku. Mala som este prasok na cokoladovy biskvit, takze som to chcela minut. Na buduce upeciem aj korpus na tvoj sposob. Plnka je vyborna. Ja som dala pod nu namiesto dzemu posekany ananas a korpus som pokvapkala ananasovym sirupom ( uvarila som ho z ananasovej stavy a cukru). Len vies, taky maly problemik, ta plnka dobre neprilnula k tomu biskvitu, takze po nakrajani sa to trosku od seba oddeluje. Myslim, ze ten lekvar, ako si pouzila ty, to viacej ""spoji"". Ta chut s anansom je ale vyborna. Musim kupit anansovy lekvar. Poleva je tiez vyborna. No a na tie tvoje krasne ruzicky som si netrufla. Bolo to len pre nas a nemala som ani moc casu. Polovica torty je v mraznicke. A... este ti blahozelam k vyhre!
sovka62
Jéj, ďakujem, ani som netušila, že som v súťaži. Tak sa idem pozrieť, čo som vyhrala.
alexola
Krásna torta, tie čokoládové ozdoby určite vyskúšam.. a tortu by sa oplatilo tiež, keď píšete, že je taká dobrá ;)
hubarka35
no zas niečo pre mna nového,tie ozdobky čokoladové-to je super,aj krásna tortička-plnka tiež vyborná kokosová,skusim aj tie ružičky urobit-uvidim jak sa podaria....
sovka62
@hubarka35 , skús. Je to trochu babračka, jednotlivé lupienky som podkladala zrolovaným mikrotenovým vreckom a dávala do chladničky, aby dobre stuhli. Robila som to prvý raz, ružičky veľmi nerobievam, tak nemám ten správny grif. Ale tebe sa iste podaria krajšie ako mne.
cica2
tortička je nádherná a kokosová plnka, mňam:)...šikuľka!!! A hneď si ukladám do kk ;)
babicka2
sovka62 prosím nemáš linku na polevu od egrešky? nemôžem ju nájsť.
Veľmi pekne ďakujem.
sovka62
Ani nenájdeš, lebo ju nepridala ako recept, len napísala v diskusii. Už neviem v ktorej, ale uložila som si to, takže ti to napíšem:
225 g horkej čokolády, 165 ml sladkej smotany (33%). Čokoládu zohrejeme so šľahačkou ( @egreska nepísala ako, ja ju zohrievam v hrnčeku na miernom plameni a dávam pozor, aby nezovrela) a vymiešame do hladka. Polejeme koláče a necháme vychladnúť.
Dúfam, že sa ti vydarí.
1x hafan1
3sandra3
supeeeer torta,,,, výborná ,,, určite je,,, dala by som si
kuchticka
@sovka mila, ja az po roku citam recept na tvoju prekrasnu tortu. Obdivujem tvoje sikovne ruky a trpezlivost. Za 3 tyzdne budem piect pre synove okruhle narodeniny, tak istotne upeciem podla teba. Uz sa dopredu strachujem ako dopadnem Piekavala som torty este doma v Cesku bez problemov, ale tuto sa mi nedaria - iny material, iny vysledok. Musim skusat a dufat. Vdaka za recept :-)))
sovka62
@kuchticka , tá torta je veľmi jednoduchá. Je to osvedčený recept na biskvit, ktorý zostane pevný, dá sa krájať a drží tvar a v plnke sa nemá čo pokaziť, určite sa nezrazí, ako sa pri nastavovaných niekedy stáva. Zdobenie je náročnejšie, ale to sa nakoniec veľmi nevydarilo ani mne (moja predstava bola značne odlišná od výsledku), ale ako vidíš z komentárov, páči sa i tak, takže sa do nej smelo pusti, určite to dopadne dobre.
marienka44
@Sovka62 ,nadherna torta, ktora rozprava ! Az teraz som na nu natrafila. Najblizsie ju upeciem vnukovi, len tie ruzicky asi nezvladnem. Mam javorovy sirup, ktory by som pouzila do masy na zdobenie. Vyskusam aj polevu podla Tvojho receptu /150 ml slahaclka a 200 g cokolada/. Ako si spravila tie paprsleky na cokoladovej poleve? Myslim tie zvysene ciary od stredu k okrajom. dakujem za inspiraciu, potom sa pochvalim, ak sa vydarí. Nemam fotak, aby som pridala aj foto. Ani neviem ukladat foto. :-(
sovka62
@marienka44 , veď ružičky som ani ja nezvládla, haha, sú také, aké sa podarili. A paprsky som ušúľaľa zo zvyškov tej čokoládovej plastelíny, vystala a nechcela som ju vyhodiť. Myslím, že javorový sirup sa do tej čokoládovej hmota použiť nedá, musí to byť kukuričný, alebo pšeničný, to nie sú vlastne sirupy, len sa tak volajú.
sladkacokolada
sovka, krásna tortička a mne si písala, že to by si nezvládla, čoby nie , ľavou zadnou:) ukladam do kk
babinka
@sovka - klobuk dolu, skusila som polevu od egresky - stuhla mi pod spachttlou a nedala sa dobre dohladka roztriet (kdesi som urobila chybu), ale krajat sa na druhy den dala, len umelecky dojem ehm..
A potom som skusila ruzicky z tej masy - trusili sa mi :(. Skoda preskoda, tuto sobotu musim mat pre vnucku tortu.... a musim pouzit marcipan, lebo cokolade sa akosi pri mne nedari
sovka62
Vieš ako to býva, čím viac ti na tom záleží, tým horšie sa darí. Nechápem ten problém s polevou, tuhne oveľa pomalšie ako iné a s tou čokoládovou masou sa mi tiež robilo dobre. Možno nejaké škvrny na slnku........
babinka
mozno, ale poleva stuhla hned po zmiesani, a tak som jej verila, teraz mam zvysky tych cokolad v mraznicke, kym nenajdem upotrebenie :))
3sandra3
@sovka62 prosím ťa, ktorá je to tá Egreškina čokoládová poleva, kde ju nájdem?... tiež ju chcem pužiť...Ďakujem
sovka62
@3sandra3 , ona ju nepridala do receptov, bola len v komentároch a ja som si ju zapísala a vyskúšala. Pomer surovín máš v recepte a príprava je jednoduchá. Šľahačku do hrnca, do nej polámať čokoládu, miešať kým sa nerozpustí (nevariť!) a môžeš polievať.
3sandra3
ďakujem , @sovka62 ... v piatok idem piecť tortu pre sestru k jej 40.nar., tak chcem dať túto polevu
3sandra3
aj tie tvoje ručičky sú prekrásne, ale na tie si netrúfam, ale isto ich raz vyskúšam, teraz nie som na ne pripravená.... a ešte ako si urobila tie ryhy , ktoré akože tečú spod tých ružičiek?
3sandra3
už asi viem, to je zrejme súčasť tých ružičiek, však
3sandra3
už asi viem, to je zrejme súčasť tých ružičiek a robené na ten istý spôsob, však
sovka62
sandri, to sa mi vlastne čosi nepodarilo. Chcela som tie lúče spraviť z polevy, ale bola som netrpezlivá (to som celá ja, nebohá pilná) a roztekalo sa mi to, lebo poleva nebola dosť stuhnutá. Vyzeralo to hnusne, tak som zo zbytkov čoko hmoty ušúľala pásiky. Moc som to nevylepšila, sú tam vidieť i tie pôvodné, ale čo som mala piecť druhú tortu? Nechala som to tak.
3sandra3
ale veď to je krásne, vyzerá to, ako skutočný finálový krok
3sandra3
@sovka62 Ďakujem Ti, že si ma naučila robiť takú skvelú čokoládovú polevu, piekla som sestre k jej 40. nar., ktoré sme včera oslavovali, poschodovú tortu a poliala som ju čokoládovou polevou, ktorú si mi odporučila,,, fakt bola skvelá....ešte raz ďakujem...
sovka62
Vďačne, ale poďakovanie vlastne patrí @egreske , tá ju tu prvá spomenula. Ja som ju už len odkukala a používam a spomínam ju tu tak často, ako sa len dá. Je naozaj výnimočná, je pružná a neláme sa ani na zákuskoch, kde sa leje priamo na krém a tie pokrájať bez polámania polevy je teda naozaj náročné.
verula
no sovka62 ale mate tych prispevkov,ani som vsetko necitala no pridam sa k nim a musim povedat ze sa vam krasne podarila a kedze milujem kokos mnam ukladam si ju a vyskusam
sovka62
Prekvapuje ma, že recept starý vyše roka ešte niekto objaví. Ale teším sa, že sa páči a musím napísať, že bola naozaj výborná, vrelo odporúčam vyskúšať,
marta5
Aj ja som ho objavila až teraz,ukladám si ho a upečiem až ked príde syn s rodinou.Piekla som mu stále kokosové rezy,tentoraz ho prekvapím vynikajúcou tortou vdaka Tebe,ešte ráz dakujem za skvelý recept.Si jednička .
marta5
Fantastický recept,ešte som nečítala toľko pochvalných komentárov,je to preto,lebo si to zaslúžiš.Tortička je krásna a iste veľmi chutná.Si veľmi,veľmi šikovná a skromná.
sovka62
A do čoho si tú plnka dala? (Teda, nie že by sa nedala zjesť aj samá, celkom určite sa dá, keď ju robím musím sa ovládať, hahahaha).
grinchester
Robila som tortu a hladala som na nete kokosovú plnku. Vyskúšanú, okomentovanú, odporúčanú ... a keď som čítala tento recept, hneď som vedela že toto bude to pravé. A aj bolo. Plnka bola šťavnatá, chutná. No proste úspech. A máš pravdu :D musela som sa silno ovládať aby som dávala plnku na korpus a nie do pusy. Škoda že sa mi dajú pridávať obrázky ku komentárom, ukázala by som svoj výtvor.
sovka62
@grinchester , v profile mám mail, môžeš mi fotečku poslať tam, nech sa vyteším a možno aj niečo odkukám.
havino
ešte že sa tento recept komentármi dopracoval aj dnes ku mne, torta úžasná, tá ozdoba čokoládová, tak, na to nemám,ani odvahu, ani trpezlivosť, ten kokosový krém poznám, robievam ho do marhuľovo-punčového s kokosom, je to lahodka, ale som sa cez komentára dopracovala aj k zaujímavej poleve, pretože presne to lámanie čokolády mi veľmi vadí a nech ju môžem krájať akým koľvek nahriatym a máčanym nožom v horúcej vode, nemám na to trpezlivosť, vždy pokazím vzhľad zákusku
@sovka62 , ta smotana do polevy ide na šľahanie predpokladám a koľko? či podľa potreby,ak dám celú 250ml, pridávam čokoládu?
sovka62
Áno, ak pridáš smotanu, treba pridať aj čokoládu, aj toto je prepočítané, pôvodne tej polevy bolo viac, toľko som nepotrebovala, tak som to prepočítala cez percentá, ale pomer čokolády a smotany som zachovala.
margaretka28
Ešte som zabudla,tie čokoládové ozdoby nepoznám,ale zaujali ma,niekedy to musím vyskúšať.
sovka62
@margaretka28 , máš pravdu, tie torty sú rovnaké, v recepte sú len malé odchýlky. Nám kedysi takúto tortu upiekla profesionálna cukrárka a ja som potom skúšala a skúšala, km som ju nemala rovnako dobrú ako bola tá jej. Na leto je táto torta výborná nemá sa čo topiť.
jozka2
sovka,tvoja torta vyzera skvele,hlavne,ze nie je potahovana.
sovka62
Ďakujem, @jozka , mňa už prešlo to očarenie dokonalým vzhľadom torty potiahnutej "umelou hmotou", možno aj preto, že niekedy to autorky preženú až do nevkusu. Hlavne nemám rada chuť tej hmoty, ktorou sa dobrá torta pokazí. Všimla som si, že na väčších oslavách poťah zostáva na tanierikoch, je dosť ľudí, ktorým nechutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia